Actualitate

Mai multe blocuri din Lugoj vor rămâne cu gunoiul sub geam și fără apă

Mai multe blocuri din Lugoj vor rămâne cu gunoiul sub geam și fără apă

Autoliv

Mai multe asociații de proprietari din Lugoj au fost date în judecată de Meridian și Salprest pentru restanțe la gunoi și apă-canal.

Societățile de salubritate și apă au de recuperat zeci de mii de lei de la asociațiile care au cumulat restanțe. Cele două societăți de furnizare a utilităților ar fi trebuit să sisteze serviciile către rău-platnici, dar din cauza faptului că unii dintre locatari nu sunt membri ai asociației și sunt cu facturile la zi, prestarea serviciilor nu a fost sistată.

Astfel, asociațiile au fost date în judecată pentru recuperarea banilor. Situația pusă la dispoziția ziarului „Cetățeanul” de către Salprest, arată că au fost acționate în acest an în instanță: Asociația J.C. Drăgan – datorii de 56.203 lei, Asociația nr. 1 Micro III – datorii de 17.320 lei, Asociația nr. 2 Cotu Mic – datorii de 17.944 de lei, Stadion III – 11.413 lei datorie și Asociația 20 Decembrie 1989 – datorii de 1.347 lei.

Dintre acestea, cel mai „fidel” datornic al Salprestului este Asociația nr 2 Cotu Mic. Potrivit reprezentanților Salprest, pe lângă procesul deschis acum, asociația a mai fost dată în judecată în 2009, 2012 și 2014, având și două dosare de executare silită. De asemenea, Asociația nr 1 Micro III a mai fost acționată în instanță în 2012 și 2014, iar Asociația J.C. Drăgan a fost chemată în judecată, tot pentru restanțe, și în cursul anului trecut.

Meridian va tăia apa la mai mulți consumatori

Societatea de apă și canal Meridian 22 are deja procese câștigate cu mai multe asociații de proprietari și spune că în curând va trece la executare silită și la stoparea furnizării serviciilor către rău-platnici. Asociațiile cu problemă sunt Asociația 1 Micro III, unde Meridian a depus și o plângere penală împotriva comitetului asociației, datoriile depășind 150 de mii de lei. Au mai fost date în judecată asociațiile de pe Griviței și din cartierul ITL, unde datoriile sunt sub 50 de mii de lei. Reprezentații societății de apă și canal susțin că în cazul asociațiilor recuperarea datoriilor este dificilă pentru că există situații unde proprietarii și-au achitat o parte din datorii, dar banii nu au ajuns la societate și atunci e necesară intervenția autorităților pentru a afla ce destinație au luat banii.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Cea mai aşteptată premieră a lunii ajunge şi la Cinema Bela Lugosi. Piraţii din Caraibe 5 se poate vedea 3D

Cetateanul29 mai 2017

După nouă ani, se reiau lucrările la blocul MApN. Va fi transformat într-un imobil de locuinţe sociale

Daniel Groza29 mai 2017

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017
%d blogeri au apreciat: