Autoliv Lugoj

Actualitate

Mai mulți primari acuză Lugojul că își abandonează câinii în satele din împrejurimi

Mai mulți primari acuză Lugojul că își abandonează câinii în satele din împrejurimi

Cetateanul Lugoj

Haitele de câini vagabonzi terorizează de-a dreptul satele din jurul Lugojului. La Gavojdia, Coşteiu, Victor Vlad Delamarina şi în alte comune, câinii fără stăpân au pus stăpânire pe uliţele pe care oamenii ar trebui să poată să se plimbe sau să stea în linişte. În ultima perioadă, numărul patrupedelor fără stăpân a ajuns la cote alarmante, iar primăriile spun că nu pot face mare lucru, datorită sumelor mari cerute de adăposturi pentru capturarea şi îngrijirea animalelor.

„Nu prea avem ce să facem, costă foarte mult să aducem hingherii, au cerut sute de lei pentru un câine. Se aruncă de la oraşe, mai aruncă şi oamenii, este foarte greu să le explici să îi ducă la adăpost dacă nu mai pot să aibă grijă de ei”, a declarat Petru Carebia, primar la Coşteiu.

Între timp, oamenii sunt atacaţi de haite, care ar face orice pentru un colţ de pâine. Atât la Coşteiu, cât şi la Gavojdia, au fost persoane care au fost doborâte de pe biciclete şi la un pas de a fi sfâşiate de animalele înfometate.

„A mers vecina până la magazin, seara când s-a întors cu bicicleta acasă au dat jos cu ea. A căzut cu capul la 10 centimetri de un pietroi, dacă atingea cu capul acolo, rămânea acolo şi o mâncau câinii. Noroc că a fost lume pe stradă şi au sărit la ei. Sunt 7 într-o haită pe uliţa noastră, toţi până la brâu, nu ai curajul să mergi până la pompă să iei apă seara, că te mănâncă”, a declarat o locuitoare a comunei Coşteiu.

500 de lei câinele prins de hingheri

„La noi sunt haită mare la intrarea în sat, 10 cred că sunt acolo, după care câte 5 pe fiecare stradă, fără să exagerez. A venit o doamnă de pe bicicletă într-o seară, au sărit pe ea, s-a dezechilibrat şi a căzut şi s-a lovit la cap. De atunci are ameţeli, o doare capul, a rămas cu sechele. Am auzit că i-ar fi otrăvit înainte de alegeri, să nu mai fie, dar acum iar au apărut, plin de ei”, a povestit o femeie din Lugojel, sat aparţinător de Gavojdia.

Primarul din Gavojdia se plânge de faptul că preluarea unui câine de către adăpostul de la Tapia, este extrem de costisitoare, iar majoritatea câinilor prinşi pe uliţele satelor ar ajunge acolo tocmai din adăpostul Primăriei Lugoj.

„Noi dăm 500 de lei pe câine la Free Amely, să vină să îi prindă, să îi cureţe şi să îi ţină la adăpost, este foarte mult, de-aia îi şi chemăm rar. Ultima dată au luat acum vreo două luni, un câine la Lugojel care era foarte periculos şi vreo 9 la Gavojdia. Am vorbit cu oamenii, am vorbit cu primarii din zonă, aceştia sunt toţi de aceeaşi părere, că de la Lugoj vin de la adăpostul primăriei şi îi aruncă prin sate, e problemă mare peste tot”, este de părere Dănuţ Stoica, primar la Gavojdia.

Primarul de la Satu Mic a rămas fără găini

La Victor Vlad Delamarina, situaţia este asemănătoare, însă nici aici primarul sau reprezentanţii administraţiei locale nu au găsit până acum vreo soluţie.

„Vin şi îi lasă între sat şi Lugoj, într-o pădurice aici. Ei pleacă fie spre Lugoj, fie spre Victor Vlad. Am auzit şi eu că sunt maşini inclusiv fără numere, care vin seara şi le dau drumul şi sunt câini cu cercei în urechi, deci nu sunt vagabonzi, vin de undeva. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar şi eu am înţeles ca şi restul primarilor că de la Lugoj ar veni. Salprestul nu vine la noi, au spus că doar în oraş pot interveni, o să luăm legătura cu alte adăposturi să vedem ce putem face, este o situaţie periculoasă pentru toată lumea. Mie mi-au mâncat găinile, ce să şi pot face, şi la mine, şi la un vecin au făcut prăpăd”, a precizat Ioan Cardaş, primarul din localitate.

La acuzele primarilor de pe sate, Boldea a izbucnit, spunând că tocmai cei de la sate aruncă patrupede la Lugoj, nu invers, aşa cum susţin edilii comunelor din zonă.

„E absurd să spui asta, de unde aşa ceva? Păi ei aduc de la sate şi lasă la oraş, nu invers. Nu există aşa ceva, noi nu mai avem probleme cu câinii în Lugoj. Aţi văzut dumneavoastră să mai avem muşcaţi de câini în oraş? ”, a declarat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

 

Vezi comentarii (4)

4 Comments

 1. Boian Cornel

  22 iulie 2016 at 11:15

  Problema sta invers,cetatenii de la sate abandoneaza cainii in oras,sau la intrare in oras ,dar de cele mai multe ori in zona parcurilor.Cati cetateni de la sate au sterilizat cainii ? cati au carnete de sanatate pentru cainii lor ? Ciobanii din jurul Lugojului au haite intregi de caini ,nevaccinati si nesterilizati.

 2. lugojan

  22 iulie 2016 at 15:29

  si ciini si pisici sunt aduse dimineata cu masini de la sate si lasate printre blocuri,sau chiar dusi in apropierea fabricilor…s-a gasit cine sa vorbeasca cardas ,poate ti-au mincat strigoi gainile…halal de primar ati ales si la V V Delamarina

 3. Irina

  22 iulie 2016 at 19:16

  Este necesară o erată.
  Şi anume: Free Amely nu sunt hingheri, sunt un ONG de protecţia animalelor, şi au un adăpost privat.

 4. ana

  23 iulie 2016 at 13:59

  dreptate pentru oamenii mușcați de maidanezi

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Hipermarketul Kaufland duce lugojenii gratuit la cumpărături! Vezi programul microbuzului care face turul oraşului

Gabriel Iosa23 februarie 2017

[VIDEO] Cum sunt implicaţi poliţiştii în scandalul de la centrul de plasament din Lugoj

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Nicu Bădina, nemulțumit de cafeaua primită la Consiliul Județean: „Vă rog să oferiți și lapte”

Daniel Dancea22 februarie 2017

Rings 3, noua apariţie la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Un bărbat de lângă Lugoj a înapoiat 2.200 de euro poliţiei, găsiţi într-un portmoneu

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Lotul patru al autostrăzii Lugoj – Deva, promis pentru deschidere în acest an

Daniel Dancea21 februarie 2017

[FOTO] Primele imagini din hipermarketul Kaufland din Lugoj! Când se deschide pentru clienţi

Gabriel Iosa20 februarie 2017

Cafea, ţigări şi băutură de contrabandă, confiscate la Lugoj de către jandarmi

Gabriel Iosa17 februarie 2017

„Regele” mall-urilor începe construcția celei mai înalte clădiri din România, la Timișoara

Daniel Dancea16 februarie 2017

VIDEO Un ţigan ameninţă doi poliţişti că “le va smulge pielea”, pentru că au intrat peste el şi i-au luat banii, împreună cu alţi ţigani

Cetateanul16 februarie 2017

Comercianţii de mărţişoare se pregătesc să îşi vândă produsele la Lugoj

Gabriel Iosa16 februarie 2017

Bombe pe roţi! Maşinile de pe străzile din Lugoj sunt vechi de zeci de ani

Gabriel Iosa16 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: