Actualitate

Mama fetiţei înecate la Coşteiu riscă să-şi piardă copiii. De cine depinde decizia!?

Mama fetiţei înecate la Coşteiu riscă să-şi piardă copiii. De cine depinde decizia!?

Autoliv

Evenimentul tragic, în care o fetiţă de 5 ani şi jumătate s-a înecat miercuri în râul Timiş la Coşteiu, ar putea să o priveze pe mama tinerei de ceilalţi trei copii pe care îi are. Femeia, care locuieşte în condiţii delicate într-o casă de pe strada principală din Coşteiu, are un copil de doar nouă luni, dar şi alţi doi mai mari, care la rândul lor trăiesc în condiţii grele şi se bazează pe alocaţia de stat. În urma incidentului care s-a soldat cu decesul fetei, autorităţile urmează să ia măsuri pentru a-i proteja pe ceilalţi copii ai mamei.

Protecţia Copilului este autoritatea care o poate lăsa pe femeie fără cei mici, însă doar dacă primăria din comună, prin Direcţia de Asistenţă Socială, întocmeşte un document prin care reiese că cei mici nu sunt în siguranţă trăind în compania mamei sale. Direcţia monitorizează atent cazul, urmând să analizeze raportul pe care îl va primi de la administraţia locală.

„Colegii mei de la Serviciul de Prevenţie şi Intervenţie pentru Urgenţe ţin legătura cu primăria pentru evaluarea acestui caz. Aşteptăm un punct de vedere al primăriei, vor monitoriza familia şi vor vedea ce se întâmplă şi, dacă primăria trimite adresă pentru scoaterea copiilor din familie, pentru că acolo nu ar fi condiţii, atunci noi ne vom asigura că le vom oferi condiţiile cele mai bune, fie la un asistent maternal, fie într-un centru social”, a declarat pentru Cetăţeanul Smaranda Marcu, purtător de cuvânt Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş.

Deocamdată, reprezentanţii primăriei Coşteiu nu au efectuat demersurile pentru a evalua situaţia şi implicit înştiinţa Protecţia Copilului dacă cei mici sunt sau nu în siguranţă alături de mama lor.

„Nu am făcut încă demersurile, trebuie să stăm să îşi îngroape femeia fata, e şi ea distrusă. Când terminăm cu înmormântarea vom vedea ce e de făcut”, a explicat Petru Carebia, primarul din Coşteiu.

Fetiţa de 5 ani şi jumătate a plecat miercuri la prânz de acasă alături de fratele ei, cei doi ajungând nesupravegheaţi pe malul râului Timiş, lângă stăvilarul din localitate. Tânăra a intrat în apă şi a fost trasă spre mijlocul râului, moment în care fratele ei a fugit acasă să anunţe că sora ei este în pericol. După zeci de minute de căutări, fata a fost găsită fără suflare plutind pe râu, în ciuda manevrelor de resuscitare aceasta nemaiputând fi readusă la viaţă.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017

Judecătoria Lugoj a autorizat 121 de interceptări telefonice, în ultimii cinci ani. În Timiş au fost aproape 3.000

Cetateanul17 mai 2017

Tinerii din Timiş, care vor să devină poliţişti, aşteptaţi la IPJ să-şi depună dosarele

Cetateanul17 mai 2017

Orăviţan clarifică situaţia retragerii sculpturii de la Lugoj: “Nu acolo era locul ei. Nu s-au ţinut de cuvânt”

Cetateanul17 mai 2017

Polițist din Belinț, trimis în judecată pentru 1.000 de lei. „Ingineria” de care este acuzat agentul

Daniel Dancea16 mai 2017

Un cetăţean german va primi “Cheia Oraşului” Lugoj

Cetateanul16 mai 2017

Funcţionari RAR Timiş, parteneri cu o reţea de hoţi de maşini

Cetateanul15 mai 2017
%d blogeri au apreciat: