Social

Mama președintelui PNL Lugoj, înșelată de 7.000 de euro prin metoda „Accidentul”

Mama președintelui PNL Lugoj, înșelată de 7.000 de euro prin metoda „Accidentul”

Cetateanul Lugoj

Mai mulţi lugojeni, printre care şi mama PNL-istului Ioan Ambruş au fost prădaţi zilele trecute de hoţi prin celebra metodă „Accidentul”. Hoţii sunt deja căutaţi în tot judeţul de poliţişti, alături de banii pe care aceştia i-au luat de la victime. Ca la fiecare caz, şi de această dată victima a fost contactată şi, după ce i s-a spus că fiul ei a avut un accident, i s-a cerut o sumă de bani pentru ca acesta să scape de închisoare sau să fie salvat, având răni grave care îi pun viaţa în pericol.

La fel s-a întâmplat şi cu mama omului politic, care a primit apelul ieri, apel în urma căruia femeia le-a dat hoţilor suma de 7.000 de euro. Femeia a intrat în stare de şoc când a auzit că Ioan Ambruş a suferit un accident de maşină şi are nevoie de bani, astfel că le-a dat banii infractorilor fără a se gândi a doua oară. Aceştia au fugit cu suma de bani şi sunt de negăsit, poliţiştii efectuând cercetări pentru a da de urma lor pe toată raza de competenţă.

„Persoana care a sunat s-a dat drept avocat şi a solicitat ca onorariu suma de 7.000 de euro, spunând că fiul ei a fost implicat într-un accident cu victime. Femeia a fost de acord să achite suma, iar respectivul a trimis la domiciliul ei un şofer să ia banii. La scurt timp a ajuns persoana, a luat banii şi a plecat”, a declarat pentru Cetăţeanul Mirela Drăghicioiu, purtător de cuvânt IPJ Timiş.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, poliţiştii lugojeni efectuând cercetări în vederea identificării autorului şi tragerii la răspundere penală a acestuia.

Poliţia Română vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări.

Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare:

-depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv;
-înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale.

Poliţia Română vă recomandă:

-verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare). În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile;

-dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin;

-fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini;

-nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

 1. victor L

  13 mai 2015 at 16:56

  Tocmai azi imi spunea cineva, intilnit intimplator la o cafea, ca primeste telefoane pentru tot felul de medicamente (recent a primit un telefon cu propunerea pentru un aparat auditiv); chiar a luat un set de medicamente 100 de lei.
  L-am intrebat pentru ce boli sint medicamentele?
  „La toate”, mi-a raspuns.
  Ei bine,cu parere de rau, dar inafara de escroci, mai exista si prosti.

 2. Pingback: Spargeri ca în filme, metoda Accidentul, ţigări cu nemiluita şi evenimente rutiere tragice! Poliţiştii lugojeni au tras linie după 2015 | Cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Mai multe în Social

Aici sunt pierderile Meridianului, suportate din banii lugojenilor. „Nu este o avarie majoră, e o gaură cât un stilou”.

Daniel Groza13 ianuarie 2017

Dezbaterea publică nu a schimbat nimic! Preţul apei şi canalizării va creşte la Lugoj

Daniel Groza12 ianuarie 2017

Iarna e ca vara! Lugojenii se plâng că nu au apă la etajele superioare. Explicaţiile Meridianului!

Daniel Groza12 ianuarie 2017

Ambulanţa Lugoj, două ture pe noapte pentru a-i ajuta pe oamenii străzii rămaşi în ger

Gabriel Iosa11 ianuarie 2017

FOTO! Apa de la robinetele din Lugoj, murdară şi de nebăut, deşi primăria o recomandă ca bună de consum

Gabriel Iosa10 ianuarie 2017

Bilanţ la CPU Lugoj! Câţi pacienţi au decedat la Urgenţe, la spitalul lugojean

Gabriel Iosa6 ianuarie 2017

Lugojenii participă la slujba de Bobotează! Sute de litri de agheasmă, pregătite pentru credincioşi

Gabriel Iosa6 ianuarie 2017

Se distribuie invitațiile la Revelionul Seniorilor

Daniel Groza4 ianuarie 2017

O fetiţă din Timiş a murit din cauza rujeolei. Ministerul Sănătăţii cere părinţilor să imunizeze copiii

Daniel Groza29 decembrie 2016

Ambulanţele au circulat non-stop de Crăciun la Lugoj! Record de apeluri la 112 în seara de Ajun

Gabriel Iosa27 decembrie 2016

PAMFLET – Scrisoare către Moş Crăciun

Cetateanul24 decembrie 2016

Un băiețel de cinci ani, din Nădrag, are nevoie de ajutor. E bolnav de leucemie, iar familia lui nu are banii necesari tratamentului

Daniel Groza20 decembrie 2016
%d blogeri au apreciat: