Social

Mama președintelui PNL Lugoj, înșelată de 7.000 de euro prin metoda „Accidentul”

Mama președintelui PNL Lugoj, înșelată de 7.000 de euro prin metoda „Accidentul”

Autoliv

Mai mulţi lugojeni, printre care şi mama PNL-istului Ioan Ambruş au fost prădaţi zilele trecute de hoţi prin celebra metodă „Accidentul”. Hoţii sunt deja căutaţi în tot judeţul de poliţişti, alături de banii pe care aceştia i-au luat de la victime. Ca la fiecare caz, şi de această dată victima a fost contactată şi, după ce i s-a spus că fiul ei a avut un accident, i s-a cerut o sumă de bani pentru ca acesta să scape de închisoare sau să fie salvat, având răni grave care îi pun viaţa în pericol.

La fel s-a întâmplat şi cu mama omului politic, care a primit apelul ieri, apel în urma căruia femeia le-a dat hoţilor suma de 7.000 de euro. Femeia a intrat în stare de şoc când a auzit că Ioan Ambruş a suferit un accident de maşină şi are nevoie de bani, astfel că le-a dat banii infractorilor fără a se gândi a doua oară. Aceştia au fugit cu suma de bani şi sunt de negăsit, poliţiştii efectuând cercetări pentru a da de urma lor pe toată raza de competenţă.

„Persoana care a sunat s-a dat drept avocat şi a solicitat ca onorariu suma de 7.000 de euro, spunând că fiul ei a fost implicat într-un accident cu victime. Femeia a fost de acord să achite suma, iar respectivul a trimis la domiciliul ei un şofer să ia banii. La scurt timp a ajuns persoana, a luat banii şi a plecat”, a declarat pentru Cetăţeanul Mirela Drăghicioiu, purtător de cuvânt IPJ Timiş.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, poliţiştii lugojeni efectuând cercetări în vederea identificării autorului şi tragerii la răspundere penală a acestuia.

Poliţia Română vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări.

Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare:

-depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv;
-înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale.

Poliţia Română vă recomandă:

-verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare). În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile;

-dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin;

-fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini;

-nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

 1. victor L

  13 mai 2015 at 16:56

  Tocmai azi imi spunea cineva, intilnit intimplator la o cafea, ca primeste telefoane pentru tot felul de medicamente (recent a primit un telefon cu propunerea pentru un aparat auditiv); chiar a luat un set de medicamente 100 de lei.
  L-am intrebat pentru ce boli sint medicamentele?
  „La toate”, mi-a raspuns.
  Ei bine,cu parere de rau, dar inafara de escroci, mai exista si prosti.

 2. Pingback: Spargeri ca în filme, metoda Accidentul, ţigări cu nemiluita şi evenimente rutiere tragice! Poliţiştii lugojeni au tras linie după 2015 | Cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Mai multe în Social

Peste 4.000 de vaccinuri antirujeolă aşteaptă la DSJP Timiş. Medicii de familie, invitaţi să le ridice

Cetateanul29 mai 2017

Cros caritabil pentru Spitalul din Lugoj. Tinerii de la Interact se implică în strângerea de fonduri

Cetateanul26 mai 2017

Întreruperi multe de curent săptămâna viitoare. În Timişoara, Lugoj şi alte localităţi din Timiş

Cetateanul26 mai 2017

„Poţi. Vrei. Dar faci?”, mesajul din acest an al Săptămânii Naţionale a Voluntariatului

Cetateanul26 mai 2017

O făgeţeancă este noul director executiv al DSP Timiş

Cetateanul24 mai 2017

Se strâng bani în bisericile din Timiş pentru premierea elevilor olimpici

Cetateanul23 mai 2017

Cum a ajuns Banatul “fruncea” în numărul de decese provocate de rujeolă

Daniel Dancea23 mai 2017

Un profesor din Banat predă istoria regiunii pe internet. A reuşit să adune într-un blog trecutul întregii zone

Cetateanul22 mai 2017

Un cetăţean care merita titlul de “Cetăţean de Onoare” a primit doar ”Cheia Oraşului”, pentru că politicienii lugojeni au orgolii

Cetateanul19 mai 2017

Pâinea de casă, celebră în două judeţe. E făcută doar din făină, apă şi drojdie, „fără alte prafuri”

Cetateanul19 mai 2017

Mii de vietăţi vor fi ucise şi în acest an din plăcere. Vezi ce animale vor fi vânate în Timiş

Cetateanul18 mai 2017

“Agentul mi-a zis: hai, marş de aici”. Supărat că a fost jignit, un şofer a pornit în urmărirea Poliţiei, pe autostradă: „Au fugit ca şobolanii”

Daniel Dancea17 mai 2017
%d blogeri au apreciat: