Managerii de active sunt frustrați de bitcoin și sunt nerăbdători să ia acțiuni

0

Rollercosterul bitcoinului de la începutul anului nu a diminuat entuziasmul managerului de active, Jim Paulsen, pentru criptomonedă.
Cu toate acestea, Paulsen, directorul de investiții al Grupului Leuthold, care administrează 1 miliard de dolari, nu poate deține bitcoin în portofoliile clienților din cauza constrângerilor de reglementare. Acest lucru l-a lăsat pe margine, urmărind cea mai populară creștere a criptomonedelor din lume cu peste 900% de la minimele sale din martie în tranzacționarea volatilă, care a văzut, de asemenea, că Bitcoin a pierdut mai mult de 20% în interval de câteva zile.

„Ceea ce îmi place la bitcoin este … corelația sa cu acțiunile și alte active este extraordinar de independentă”, a spus Paulsen, care rămâne frustrat că nu îl poate deține pentru clienți.

Promisiunea unei clase de active care se comportă diferit față de acțiuni sau obligațiuni lasă administratorii de portofoliu și de active să ceară propriile criptomonede, dacă pot.

Mulți consideră bitcoinul ca o bună acoperire a inflației. Aproape 20% dintre consilieri se gândesc să investească în criptomonede anul acesta din cauza îngrijorărilor cu privire la inflație, în creștere de la 6,3% în 2019, potrivit unui raport al Citi.

Cu toate acestea, un număr de consilieri spun că nu pot deține bitcoin pentru clienții lor până când nu îl pot deține într-un fond tranzacționat la bursă sau într-un fond mutual care elimină obstacolele legale obișnuite pentru orice investiție.

În cazul în care acest lucru se va întâmpla, banii instituționali ar putea să curgă și să împingă clasa de active mai sus, au spus analiștii.
BlackRock Inc, cel mai mare manager de active din lume, a declarat pe 21 ianuarie că adaugă futures bitcoin ca investiții eligibile pentru anumite fonduri. Experții fondului se așteaptă ca alte firme de administrare a activelor să urmeze exemplul.

Cu toate acestea, Comisia pentru valori mobiliare din SUA nu recunoaște încă criptomonedele ca o garanție precum o acțiune sau o obligațiune și nu a decis dacă fondurile mutuale le pot deține direct, a declarat Robert Jenkins, șef global de cercetare la Refinitiv Lipper. Așadar, rămâne neclar dacă fondurile mutuale dețin în prezent Bitcoin, deoarece nu sunt obligați să le dezvăluie, a spus el.

În Statele Unite, opt firme au încercat fără succes din 2013 să creeze un ETF bitcoin, potrivit lui Todd Rosenbluth, director ETF și cercetare fonduri mutuale la CFRA din New York.

SEC nu a răspuns la întrebările pentru acest articol.

Fonduri precum populara linie ETF ARK Invest care au poziții în bitcoin o fac prin acțiuni ale Greyscale Bitcoin Trust, un trust tranzacționat public care deține un număr stabilit de unități bitcoin și tranzacționează adesea la o valoare superioară portofoliului său subiacent.

Autoritățile de reglementare a valorilor mobiliare din Canada au aprobat primul ETF bitcoin din lume pe 12 februarie, determinând unii investitori să spere că autoritățile de reglementare americane vor urma în curând.
Candidatul președintelui Joe Biden la conducerea SEC, Gary Gensler, a vorbit marți în termeni de criptomonede într-o audiere de confirmare marți, sugerând că agenția ar trebui să ofere mai multe reglementări cu privire la modul în care privește clasa de active. Unii investitori și-au asumat numirea pentru a crește probabilitatea ca un ETF bitcoin să fie aprobat pentru SUA.

Gensler „pare mai criptografic decât oamenii anteriori care au avut supraveghere”, a declarat Viraj Patel, șeful alocării activelor la Fiduciary Trust International, care nu a făcut încă investiții în clasa de active pentru clienți, dar așteaptă un ETF cu sediul în SUA. „Ne uităm cu adevărat la criptocurrency prin prisma acestui lucru ar putea fi aurul 2.0”, a spus Patel.

Cu toate acestea, Rosenbluth a spus că este sceptic cu privire la aprobarea unui produs în acest an, spunând că va exista o bară înaltă de eliminat legată de manipularea pieței și de auditul custodiei.

Chiar și în absența unui ETF, interesul cu amănuntul „rămâne puternic, fără semne de reducere”, au scris analiștii JP Morgan într-o notă de cercetare din 16 februarie.

În general, fondurile și produsele criptomonede pe care investitorii le pot cumpăra direct au adus active de aproape 5,6 miliarde de dolari în 2020, în creștere cu peste 600% față de anul anterior, potrivit managerului de active CoinShares. Fondurile criptomonede au adunat fluxuri de 4,2 miliarde de dolari pentru acest an până la 1 martie, a spus Coinshares.

„A nu permite achiziționarea cyrpto este ceva frustrant pentru mulți consilieri, dar este un atu atât de volatil încât mulți investitori ajung să o facă singuri”, a declarat Jimmy Lee, director executiv al Wealth Consulting Group.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și