Mania Bitcoin declanșează graba strângerii de fonduri de către jucătorii chinezi

0

Mania Bitcoin a alimentat o creștere a strângerii de fonduri de către companiile chineze care doresc să își extindă operațiunile de criptomonede sau să se mute în sectorul fierbinte.
De la companiile mari cotate la bursă pe piețele publice până la jucătorii mai mici care strâng fonduri de la capitalisti de risc, o creștere a prețurilor criptomonedelor și semne de acceptare crescândă a tehnologiei de către instituțiile de masă au alimentat boom-ul pieței.

Producătorul chinez de mașini miniere de bitcoin, Ebang International Holdings, care a debutat pe Nasdaq în iunie, a efectuat două runde de strângere de fonduri doar în februarie, acumulând 170 de milioane de dolari, chiar și după o ofertă anterioară din noiembrie.

Newcomer Code Chain New Continent Ltd, o companie chineză de reciclare a deșeurilor, a strâns 25 de milioane de dolari în februarie printr-o plasare de acțiuni pentru a finanța o incursiune în mineritul bitcoin.

Pe piețele private, „concurența este fierbinte și plină de coate ascuțite”, a spus Jehan Chu, partener administrativ la firma de capital de risc blockchain din Hong Kong, Kenetic Capital. „Fiecare rundă de finanțare de bună calitate este suprasubscrisă în decurs de o săptămână de la anunțare”.

Piața a înflorit în ciuda atitudinilor oficiale complicate față de criptomonede în China.

Schimburile de criptomonede sunt interzise și mineritul este respins, dar există un sprijin oficial puternic pentru dezvoltarea tehnologiei blockchain, care stă la baza criptomonedelor precum bitcoin, dar este, de asemenea, cheia noilor inovații în domenii precum finanțarea comerțului, gestionarea lanțului de aprovizionare și anti-contrafacere.

Acest lucru a contribuit la apariția unor proiecte criptografice atractive în China, spun investitorii, deși multe companii încă listează și strâng bani în străinătate.
Ebang intenționează să-și folosească noul capital pentru a se extinde în mina de criptomonede în sine, pentru a deschide schimburi de criptomonede în Singapore și Canada și pentru a lansa o platformă în stil Robinhood pentru tranzacționarea bitcoin.

„Povestea de creștere a lui Ebang este foarte atractivă pentru investitorii instituționali … strângerea de fonduri de către toți jucătorii din industrie este din ce în ce mai aglomerată datorită bull bitcoin”, a spus Guo Yi, COO la Univest Securities, care a subscris tranzacțiile și a contribuit la strângerea de bani pentru alte Cripto-jucători chinezi.

Canaan Inc, un alt producător chinez de mașini de extragere a bitcoinului, listat în Nasdaq, se extinde și în minerit, unde sunt utilizate computere puternice pentru a verifica tranzacțiile bitcoin și pentru a concura pentru o recompensă bitcoin.

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a crescut cu peste 300% din valoare din al patrulea trimestru al anului trecut.

„Prețurile Bitcoin ne oferă o oportunitate unică de a înființa operațiuni miniere”, a declarat David Feng, co-CEO al noului Code Chain, care a comandat 10.000 de mașini miniere bitcoin.
Rush-ul chinezesc vine ca Coinbase, cel mai mare schimb de criptomonede din SUA, depus luna trecută pentru o listă Nasdaq. Aprobarea reglementării ar reprezenta o victorie importantă pentru susținătorii criptomonedelor care caută aprobarea generală.

„Toată lumea poate simți această atmosferă euforică pe piață, iar listarea Coinbase ar ridica starea de spirit în continuare”, a declarat Jiang Changhao, cofondator și director tehnologic al companiei Cobo din Beijing, un furnizor de servicii de custodie și portofel criptografice.

Cobo intenționează să lanseze o nouă rundă de finanțare a capitalului de risc în această lună pentru a finanța expansiunea internațională, urmărind zeci de milioane de dolari, deoarece, a spus Jiang, „piața este optimistă, iar afacerea noastră crește foarte, foarte rapid”.

Chu al Kenetic Capital a declarat că sprijinul oficial pentru blockchain și utilizarea tehnologiei în inițiative majore de către giganți precum Ping An și Ant Financial, au fost un factor al numărului de proiecte blockchain și cripto de înaltă calitate din China.

Dar recenta creștere a prețurilor a „revărsat napalmul” asupra concurenței din sector, a spus el.

Cu toate acestea, intrarea unor firme chineze în spațiul criptografic a ridicat sprâncenele investitorilor.

Luna trecută, vânzătorii scurți Hindenburg Research și Culper Research au pretins că firma chineză blockchain SOS Ltd a făcut afirmații false cu privire la afacerea sa cu criptomonede, acuzațiile SOS spunând că sunt „denaturate, înșelătoare și nefondate”.

Guo de la Univest Securities a declarat că piața are toleranță zero față de înșelăciune, dar nu este nimic necorespunzător în cazul companiilor chineze care trec pe bitcoin.

„Dacă oamenii nu indică (fondatorul Tesla) Elon Musk că a aprobat Bitcoin, ce este în neregulă cu faptul că companiile chineze îl acceptă?”

Sursa: Financiarul.ro

Citește și