Marea Britanie stabilește planul pentru a păstra „coroana” fintech după Brexit

0

Brexit, COVID-19 și concurența de peste mări pun în discuție viitorul fintech în Marea Britanie, iar țara ar trebui să acționeze pentru a rămâne competitivă, a declarat vineri o revizuire susținută de guvern.
Plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană a redus accesul industriei fintech la cea mai mare piață unică din lume, făcând Marea Britanie mai puțin atractivă pentru fintech-urile care doresc să se extindă transfrontalier.

Revista condusă de Ron Kalifa, fost CEO al fintech Worldpay pentru plăți, stabilește un „model de strategie și livrare” care include un nou fond de înființare de miliarde de lire sterline și vize de lucru rapide pentru angajarea celor mai buni și talentați la nivel global.

“Este vorba de sprijinirea serviciilor financiare și a locului nostru în lume și de a aduce inovație în sectorul bancar principal”, a declarat Kalifa pentru Reuters.

Marea Britanie deține o cotă de 10% din piața globală a tehnologiei fintech, generând 11 miliarde de lire sterline (15,6 miliarde de dolari) în venituri.
“Această revizuire va aduce o contribuție importantă la planul nostru de păstrare a coroanei fintech din Marea Britanie”, a spus ministrul de finanțe Rishi Sunak, adăugând că guvernul va răspunde în timp util.

Analiza a menționat că Brexit, investiții grele în fintech de către Australia, Canada și Singapore și necesitatea de a fi mai agili, deoarece COVID-19 accelerează digitalizarea finanțelor, ceea ce înseamnă că viitorul sectorului în Marea Britanie nu este asigurat.

„Ceea de ce are nevoie într-adevăr industria fintech din Marea Britanie este atât accesul la talent, cât și accesul ușor la piețele globale”, a spus Mike Laven, CEO al fintech Currencycloud. „Din păcate, consecințele Brexitului și pandemiei au îngreunat recent acest lucru.”

Analiza a spus că Marea Britanie trebuie să se reprezinte din ce în ce mai mult ca o destinație puternică de extindere a tehnologiei fintech, precum și ca una pentru start-up-uri.
Recomandă reguli de listare mai flexibile pentru fintech-uri pentru a ajunge la New York.

„Părăsirea UE și dispariția accesului la piața unică este o mare problemă, așa că Marea Britanie trebuie să facă ceva semnificativ pentru ca fintech-urile să rămână aici”, a declarat Kay Swinburne, vicepreședinte al serviciilor financiare la consultanții KPMG și un contribuitor la revizuire .

Un fintech din Marea Britanie care dorește să deservească clienții UE ar trebui să deschidă o locație în blocul european, o întreprindere costisitoare pentru un start-up.

Revizuirea urmărește să se alăture punctelor de politică fintech între departamentele guvernamentale și autoritățile de reglementare și să coordoneze eforturile sectorului privat în cadrul unui nou Centru pentru finanțe, inovare și tehnologie (CFIT).
„Nu există cadru, ci niște fragmente de politici individuale și nicăieri nu se reunesc”, a spus Rachel Kent, avocat la Hogan Lovells și colaborator la revizuire.

Marea Britanie a fost pionierul „sandbox-urilor” pentru a permite fintech-urilor să testeze produse pe consumatori reali sub supraveghere, iar revizuirea spune că autoritățile de reglementare ar trebui să treacă la etapa următoare și să înființeze „scale-boxes” pentru a ajuta fintech-urile să navigheze în birocrație pentru a crește.

Citeste continuarea aici: Marea Britanie stabilește planul pentru a păstra „coroana” fintech după Brexit

Citește și