Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Politică

Martinescu îl acuză pe Bojin că ocupă ilegal funcția de președinte al C.J. Timiș

Martinescu îl acuză pe Bojin că ocupă ilegal funcția de președinte al C.J. Timiș

Cetateanul Lugoj

Într-o conferință de presă susținută marți, la Lugoj, fostul consilier județean Marius Martinescu l-a atacat dur pe Titu Bojin, după ce acesta a apărut cu câteva zile înainte, la Lugoj, în calitatea de președinte al Consiliului Județean, chiar dacă nu mai are calitatea de membru al PSD, partid pe listele pe care a fost ales.

”Domnul Bojin se exprima așa: <<eu rămân președinte al Consiliului Județean până-n iunie și din iunie sper să rămân în continuare președinte>>. Eu mă întreb dacă mai e legal să fie președinte al Consiliului Județean. Eu când mi-am pierdut calitatea de membru de partid, indiferent cum, am pierdut și calitatea de consilier județean. E conștiința mea. Eu sunt ordonator de credite. Cheltui banii care s-au adunat în Consiliul Județean. Ce dispreț pot să am eu față de lege dacă eu în fața oamenilor spun că rămân în continuare? Ce dacă m-am înscris la UNPR, ce dacă m-au dat ăia afară..? Nu prefectul, ci el trebuia să facă ceva în privința asta. Poate nu-și permite să susțină campania pe banii lui. Se va plimba în județ cu mașina Consiliului. E ordonator de credite. Poate cheltui de capul lui bani. Dacă nu face transferul între capitole, se poate juca cu banii județului cum vrea el”, tună Martinescu.

Acesta mai susține că ”eu am încetat să mă joc de-a consilierul județean din momentul în care mi-am dat demisia. Ăsta de care vorbește presa, ăsta care trimite felicitări cu Hristos a Înviat – președinte al CJT, păi el folosește în continuare bugetul Consiliului Județean pentru campania electorală. Cât tupeu ai tu? Câtă ilegalitate zace în tine ca tu să folosești banii în campanie? De ce nu spui acolo în felicitare, <<Titu Bojin, candidat UNPR la CJT>>?”

Conform lui Martinescu, nicio instituție abilitată nu s-a sesizat, deși Bojin se laudă public că nu mai este membru PSD:

”Se pune semnul de întrebare: Cine și cât de corupte sunt anumite instituții care ar trebui să se sesizeze?”

Contactat pentru un punct de vedere, prefectul Mircea Băcală a declarat pentru ziarul nostru că instituția pe care o conduce are la cunoștință declarațiile media ale lui Titu Bojin, dar că nu a primit o informare a lipsei calității sale de membru PSD de la organizația județeană, astfel că nu va începe o anchetă în acest sens, neavând astfel de atribuții.

”Prefectul prin ordin constată încetarea de drept a mandatului de primar sau președinte al consiliului județean. Prefectul poate emite ordinul înainte de termen în condițiile în care organizația politică pe a cărei listă a candidat ne sesizează. Eu am văzut declarațiile din presă ale președintelui, dar nu pot emite ordinul după ele. Nu am fost înștiințați până la această dată de organizația PSD despre faptul că domnul Bojin nu mai este membru. Eu nu mă pot erija în organ de cercetare. Acestea sunt atribuțiile mele pe lege”, este declarația prefectului Mircea Băcală.

Bojin de cealaltă parte, jubilează la gândul că nimeni nu-i poate face nimic.

”Eu am fost votat pe listă uninominală în 2012, nu am fost pe liste de consilieri cum e acuma – asta e una. Al doilea lucru, în momentul când ești exclus din partid îți păstrezi funcția. Eu luni mi-am dat demisia din toate funcțiile avute în partid, am rămas simplu membru, iar marți am fost exclus de organizația locală Remetea Mare, lucru care-mi conferă în continuare dreptul de a rămâne președinte ale CJT până la expirarea mandatului legal. Pe ei (n. red. – PSD Timiș), ca și pe Martinescu, îi deranjează că de ce sunt în continuare, dar în condiții legale, asta e legea astăzi. Ei să-și găsească posibilitate să câștige alegerile. Domnului Martinescu îi doresc succes și sper să-l găsesc și-n viitorul consiliu că eu voi fi tot președinte, dar am auzit că nu i s-a acceptat candidatura”.

Bojin notează că va rămâne președinte CJT până la finalul mandatului.

Citește și VIDEO! Exclus din PSD, Bojin îl sprijină pe Boldea: ”Franți ar avea votul meu dacă aș vota la Lugoj”

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Borosteanu Cristian Stefan

    3 mai 2016 at 20:31

    Dl. Bojin nu cunoaște că există o lege morală. Dar va afla acest lucru peste o lună.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Politică

foto-calin-dobra

Călin Dobra, președintele executiv al PSD Timiș: O relație corectă cu oamenii consider că e punctul de pornire al oricărei activități politice (P)

Cetateanul26 octombrie 2016
buciu

Claudiu Buciu le cere tinerilor să intre în partide să le reformeze: „În primele rânduri sunt oameni pe care îi leagă prietenii vechi, dar nu țin cont de interesele lugojenilor”

Daniel Groza25 octombrie 2016
mihai tanjala

Mihai Tânjală, fostul securist care a revendicat averea lui Muschong a fost extrădat. Merge la închisoare

Daniel Groza20 octombrie 2016
buciu

Claudiu Buciu este noul președinte al PNL Lugoj

Daniel Groza20 octombrie 2016
Ioan Ambrus

Ioan Ambruş a renunţat la funcţia de preşedinte PNL. Liberalii îi caută înlocuitor

Daniel Groza18 octombrie 2016
psd3

Un profesor de sport din Lugoj, primul pe lista PSD Timiș pentru Camera Deputaților

Daniel Dancea18 octombrie 2016
lansare candidati pnl lugoj alegeri 2016 foto cetateanul (4)

Zona Lugoj-Făget lăsată din nou pe dinafară de către liberalii “timișieni” la desemnarea candidaților pentru parlamentare

Daniel Groza14 octombrie 2016
marian-costea-pmp-lugoj

Cel mai tânăr lugojean care vrea un fotoliu de parlamentar a atras milioane de euro din fonduri europene! Acum vrea sa atragă voturi

Gabriel Iosa4 octombrie 2016
cucsa-istrat-1024x576

ALDE încearcă să obțină voturi din Lugoj oferind locuri neeligibile și un candidat timișorean, prezentat ca lugojean

Daniel Groza4 octombrie 2016
iovescu

Senatorul Ioan Iovescu s-a înscris în PSD. “Prietenii mi-au spus să mă duc la ei că poate se desființează”

Daniel Groza30 septembrie 2016
basescu-la-lugoj-11

PMP Lugoj a rămas fără președinte după o ceartă internă! Corneanu și Mașniță nu s-au înțeles care să lipească afișe

Gabriel Iosa23 septembrie 2016
anghel

Consilierul local Mihai Anghel a refuzat ALDE, care i-a oferit poziția a treia pe lista de candidați la Camera Deputaților

Daniel Groza23 septembrie 2016