Politică

Martinescu îl acuză pe Bojin că ocupă ilegal funcția de președinte al C.J. Timiș

Martinescu îl acuză pe Bojin că ocupă ilegal funcția de președinte al C.J. Timiș

Autoliv

Într-o conferință de presă susținută marți, la Lugoj, fostul consilier județean Marius Martinescu l-a atacat dur pe Titu Bojin, după ce acesta a apărut cu câteva zile înainte, la Lugoj, în calitatea de președinte al Consiliului Județean, chiar dacă nu mai are calitatea de membru al PSD, partid pe listele pe care a fost ales.

”Domnul Bojin se exprima așa: <<eu rămân președinte al Consiliului Județean până-n iunie și din iunie sper să rămân în continuare președinte>>. Eu mă întreb dacă mai e legal să fie președinte al Consiliului Județean. Eu când mi-am pierdut calitatea de membru de partid, indiferent cum, am pierdut și calitatea de consilier județean. E conștiința mea. Eu sunt ordonator de credite. Cheltui banii care s-au adunat în Consiliul Județean. Ce dispreț pot să am eu față de lege dacă eu în fața oamenilor spun că rămân în continuare? Ce dacă m-am înscris la UNPR, ce dacă m-au dat ăia afară..? Nu prefectul, ci el trebuia să facă ceva în privința asta. Poate nu-și permite să susțină campania pe banii lui. Se va plimba în județ cu mașina Consiliului. E ordonator de credite. Poate cheltui de capul lui bani. Dacă nu face transferul între capitole, se poate juca cu banii județului cum vrea el”, tună Martinescu.

Acesta mai susține că ”eu am încetat să mă joc de-a consilierul județean din momentul în care mi-am dat demisia. Ăsta de care vorbește presa, ăsta care trimite felicitări cu Hristos a Înviat – președinte al CJT, păi el folosește în continuare bugetul Consiliului Județean pentru campania electorală. Cât tupeu ai tu? Câtă ilegalitate zace în tine ca tu să folosești banii în campanie? De ce nu spui acolo în felicitare, <<Titu Bojin, candidat UNPR la CJT>>?”

Conform lui Martinescu, nicio instituție abilitată nu s-a sesizat, deși Bojin se laudă public că nu mai este membru PSD:

”Se pune semnul de întrebare: Cine și cât de corupte sunt anumite instituții care ar trebui să se sesizeze?”

Contactat pentru un punct de vedere, prefectul Mircea Băcală a declarat pentru ziarul nostru că instituția pe care o conduce are la cunoștință declarațiile media ale lui Titu Bojin, dar că nu a primit o informare a lipsei calității sale de membru PSD de la organizația județeană, astfel că nu va începe o anchetă în acest sens, neavând astfel de atribuții.

”Prefectul prin ordin constată încetarea de drept a mandatului de primar sau președinte al consiliului județean. Prefectul poate emite ordinul înainte de termen în condițiile în care organizația politică pe a cărei listă a candidat ne sesizează. Eu am văzut declarațiile din presă ale președintelui, dar nu pot emite ordinul după ele. Nu am fost înștiințați până la această dată de organizația PSD despre faptul că domnul Bojin nu mai este membru. Eu nu mă pot erija în organ de cercetare. Acestea sunt atribuțiile mele pe lege”, este declarația prefectului Mircea Băcală.

Bojin de cealaltă parte, jubilează la gândul că nimeni nu-i poate face nimic.

”Eu am fost votat pe listă uninominală în 2012, nu am fost pe liste de consilieri cum e acuma – asta e una. Al doilea lucru, în momentul când ești exclus din partid îți păstrezi funcția. Eu luni mi-am dat demisia din toate funcțiile avute în partid, am rămas simplu membru, iar marți am fost exclus de organizația locală Remetea Mare, lucru care-mi conferă în continuare dreptul de a rămâne președinte ale CJT până la expirarea mandatului legal. Pe ei (n. red. – PSD Timiș), ca și pe Martinescu, îi deranjează că de ce sunt în continuare, dar în condiții legale, asta e legea astăzi. Ei să-și găsească posibilitate să câștige alegerile. Domnului Martinescu îi doresc succes și sper să-l găsesc și-n viitorul consiliu că eu voi fi tot președinte, dar am auzit că nu i s-a acceptat candidatura”.

Bojin notează că va rămâne președinte CJT până la finalul mandatului.

Citește și VIDEO! Exclus din PSD, Bojin îl sprijină pe Boldea: ”Franți ar avea votul meu dacă aș vota la Lugoj”

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Borosteanu Cristian Stefan

    3 mai 2016 at 20:31

    Dl. Bojin nu cunoaște că există o lege morală. Dar va afla acest lucru peste o lună.

Lasă un răspuns

Mai multe în Politică

Claudiu Buciu, preşedintele PNL, cere Consiliului Local Lugoj să recupereze 125 de mii de lei, cheltuiţi illegal pentru balurile şi sindrofiile PSD

Cetateanul11 mai 2017

Primarii scapă de răspundere pentru actele semnate, conform unui proiect aprobat de senatorii din Comisia Juridică

Cetateanul4 mai 2017

Doi parlamentari vor să-şi deschidă cabinet la Lugoj. Unul e de la PSD, celălalt e de la PNL

Cetateanul26 aprilie 2017

Un consilier local îşi pierde mandatul. Partidul i-a retras sprijinul politic, iar prefectul l-a demis

Cetateanul26 aprilie 2017

Acuzaţii grave la adresa primarului Boldea: “poartă făcută de Microroyal, casă la Surduc şi apartament lângă primărie”

Daniel Groza21 aprilie 2017

Lugojul, bun doar pentru cules voturi. De patru luni, niciun parlamentar nu a mai călcat în municipiul de pe Timiş

Daniel Groza20 aprilie 2017

Ce spune Francisc Boldea despre o nouă candidatură pentru funcţia de primar al Lugojului

Daniel Groza10 aprilie 2017

Claudiu Buciu este noul preşedinte ales al PNL. Prima decizie: ”Îi retrag sprijinul politic domnului Ambruş”

Daniel Groza8 aprilie 2017

Ambruş a vrut să se înscrie în cursa pentru funcţia de preşedinte al PNL după trecerea termenului de depunere a candidaturilor

Daniel Groza6 aprilie 2017

Claudiu Buciu e singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei lugojene a PNL

Daniel Groza5 aprilie 2017

Plângere împotriva Primăriei Lugoj! Este reclamată finanţarea balurilor PSD cu bani de la bugetul local

Daniel Groza3 martie 2017

Casa de Cultură a Municipiului Lugoj finanţează balurile PSD-ului

Daniel Groza21 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: