Măsurile sanitare luate la Colegiul „Mihai Vizeazul” au dat rezultate

0

Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, care săptămâna trecută şi-a suspendat cursurile pe fondul înmulţirii cazurilor de viroză şi gripă, şi-a reluat luni activitatea, iar absenteismul elevilor a scăzut, a declarat conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Covasna.

Potrivit directorului instituţiei, Ágoston László, în perioada în care elevii nu au venit la şcoală au fost dezinfectate şi igienizate sălile de clasă, internatul, cantina şi sala de sport.

„Se pare că măsurile luate au dat rezultate pentru că absenteismul a scăzut considerabil. Era de 22% lunea trecută şi acum a ajuns la numai 7,67%. Din câte am înţeles, astăzi nu au fost cazuri la triajul epidemiologic ca să fie copii trimişi acasă cu simptome ale bolii. Nici din alte şcoli nu am primit raportări că ar fi probleme. Deci, se pare că situaţia este sub control, lucrurile evoluează în direcţie bună (…) Două cazuri de gripă au fost înregistrate săptămâna trecută la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, nu este un număr alarmant (…) Eu cred că a fost o decizie bună să luăm măsura aceasta de a suspenda cursurile, am avut şi noroc, să zic aşa, pentru că a fost şi ziua liberă de 24 ianuarie, deci a fost o perioadă mai lungă în care copiii nu s-au întâlnit, nu au avut contact în colectivitate şi boala nu s-a mai răspândit atât de mult (…) S-a făcut dezinfecţie, aerisiri ale camerelor de mai multe ori zilnic, iar lucrurile sunt ok, se pare”, a declarat, pentru AGERPRES, Ágoston László.

DSP Covasna a luat miercurea trecută decizia de a suspenda cursurile la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” în urma înmulţirii cazurilor de viroză respiratorie şi gripă, decizia fiind luată după ce peste 20% dintre elevi au lipsit de la cursuri, fiind bolnavi.

Sursa: News24.ro.

Citește și