Autoliv Lugoj

Actualitate

Medalie de bronz pentru lugojeanca Roxana Țif la Campionatul Național Individual de Cadeți la lupte libere

Medalie de bronz pentru lugojeanca Roxana Țif la Campionatul Național Individual de Cadeți la lupte libere

Business Strategist

Roxana Țif, sportiva legitimată la Clubul Sportiv Școlar Lugoj, care provine de la Centrul Satelit al clubului lugojean de la Mănăștiur, și-a mai trecut trecut o medalie în palmares, după bronzul obținut de curând la Turneul Internațional din Turcia.

Sportiva care în luna iulie va împlini 16 ani a câștigat tot medalia de bronz, de data aceasta la Campionatul Național Individual de Cadeți, competiție desfășurată în perioada 2-4 iunie la Odorheiul Secuiesc, unde au participat peste 280 de luptători de libere, la feminin și la masculin.

Roxana ar fi trebuit să lupte la 40 kg, însă încă o dată cântarul s-a dovedit a fi principalul adversar al sportivilor, luptătoarea de la Lugoj nereușind să se încadreze în această categorie, iar antrenorul Avrămuț Todorescu a fost nevoit să o înscrie la 46 kg.  În semifinale, lugojeanca a fost învinsă de Maria Cioclea, o sportivă din Târgoviște, cu un an mai mare decât ea, medaliată la Campionatul European și la Mondial, care a ieșit campioana acestei categorii. Pentru bronz, Roxana a avut ca adversară o luptătoare de la Constanța pe care a învins-o în urma unui meci foarte echilibrat.

“A ajuns luni noaptea din Turcia, după un drum de 18 ore cu mașina, iar joi a avut cântarul oficial, unde nu a mai putut să se încadreze în categoria ei de drept, 40 kg. A trebuit să o urc în 46. Îmi doream o medalie mai strălucitoare, dar faptul că a obținut bronzul la o categorie superioară este o performanță deosebită. În lupta pentru medalia de bronz a fost la un moment dat 4-0 pentru sportiva din Constanța. Roxana a reușit să revină la 4-4 și apoi a făcut o acțiune de patru puncte, prin care a câștigat meciul‘‘, a precizat antrenorul emerit Avrămuț Todorescu.

’’A fost foarte greu, dar m-am mobilizat și am reușit să câștig medalie’’, a completat Roxana Țif.

Componentă a lotului național de la București, Roxana Ţif este multiplă campioană naţională, doar în 2015 obţinând şapte medalii, patru interne şi trei internaţionale, dintre care şase de aur şi una de bronz. A câştigat, pe rând, titlurile de campioană naţională la lupte pe plajă, la juniori III, juniori II şi la Campionatul Naţional Şcolar. De asemenea, tot anul trecut, a câştigat medalia de aur la Turneul Internaţional de la Bucureşti şi la Campionatul Balcanic, iar la Turneul Internaţional din Turcia a fost medaliată cu bronz. În 2016, în afară de această clasare pe podium la Campionatul Național Individual, Roxana a mai obținut medalia de bronz la Turneul Internaţional din Turcia, titlul de vicecampioană naţională şcolară şi a urcat pe prima treaptă a podiumului la Turneul Internaţional al României.

Următoarea competiție la care Roxana va participa este Campionatul European de cadeți, care va avea loc în Suedia, la mijlocul lunii iulie. În întrecerea similară de anul trecut sportiva de la CSȘ Lugoj s-a clasat pe locul 10.

“La europene voi lupta în categoria 40 kg și îmi doresc foarte mult să ocup un loc pe podium. Nu va fi ușor, dar voi face tot posibilul“, a încheiat sportiva.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017

“Kong: Insula Craniilor”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa20 martie 2017

Un primar de lângă Lugoj îşi pierde funcţia. A fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Daniel Groza20 martie 2017

Radar Fantomă, în curând pe autostrada Timişoara-Lugoj-Deva

Gabriel Iosa17 martie 2017

[VIDEO] Accient între Lugoj şi Buziaş! Una dintre victime venea de la spital

Gabriel Iosa16 martie 2017

Bătrân de 84 de ani din Lugoj, furat de 17.000 de lei de către trei tâlhari! Bărbaţii au fost prinşi în timpul faptei

Gabriel Iosa16 martie 2017

DIICOT şi mascaţii au descins la Lugoj, la un tânăr care distribuia materiale pornografice cu minori pe internet

Gabriel Iosa16 martie 2017

Poliţia Lugoj rămâne fără comandant de la 1 aprilie

Gabriel Iosa15 martie 2017
%d blogeri au apreciat: