Actualitate

Medalie de bronz pentru lugojeanca Roxana Țif la Campionatul Național Individual de Cadeți la lupte libere

Medalie de bronz pentru lugojeanca Roxana Țif la Campionatul Național Individual de Cadeți la lupte libere

Autoliv

Roxana Țif, sportiva legitimată la Clubul Sportiv Școlar Lugoj, care provine de la Centrul Satelit al clubului lugojean de la Mănăștiur, și-a mai trecut trecut o medalie în palmares, după bronzul obținut de curând la Turneul Internațional din Turcia.

Sportiva care în luna iulie va împlini 16 ani a câștigat tot medalia de bronz, de data aceasta la Campionatul Național Individual de Cadeți, competiție desfășurată în perioada 2-4 iunie la Odorheiul Secuiesc, unde au participat peste 280 de luptători de libere, la feminin și la masculin.

Roxana ar fi trebuit să lupte la 40 kg, însă încă o dată cântarul s-a dovedit a fi principalul adversar al sportivilor, luptătoarea de la Lugoj nereușind să se încadreze în această categorie, iar antrenorul Avrămuț Todorescu a fost nevoit să o înscrie la 46 kg.  În semifinale, lugojeanca a fost învinsă de Maria Cioclea, o sportivă din Târgoviște, cu un an mai mare decât ea, medaliată la Campionatul European și la Mondial, care a ieșit campioana acestei categorii. Pentru bronz, Roxana a avut ca adversară o luptătoare de la Constanța pe care a învins-o în urma unui meci foarte echilibrat.

“A ajuns luni noaptea din Turcia, după un drum de 18 ore cu mașina, iar joi a avut cântarul oficial, unde nu a mai putut să se încadreze în categoria ei de drept, 40 kg. A trebuit să o urc în 46. Îmi doream o medalie mai strălucitoare, dar faptul că a obținut bronzul la o categorie superioară este o performanță deosebită. În lupta pentru medalia de bronz a fost la un moment dat 4-0 pentru sportiva din Constanța. Roxana a reușit să revină la 4-4 și apoi a făcut o acțiune de patru puncte, prin care a câștigat meciul‘‘, a precizat antrenorul emerit Avrămuț Todorescu.

’’A fost foarte greu, dar m-am mobilizat și am reușit să câștig medalie’’, a completat Roxana Țif.

Componentă a lotului național de la București, Roxana Ţif este multiplă campioană naţională, doar în 2015 obţinând şapte medalii, patru interne şi trei internaţionale, dintre care şase de aur şi una de bronz. A câştigat, pe rând, titlurile de campioană naţională la lupte pe plajă, la juniori III, juniori II şi la Campionatul Naţional Şcolar. De asemenea, tot anul trecut, a câştigat medalia de aur la Turneul Internaţional de la Bucureşti şi la Campionatul Balcanic, iar la Turneul Internaţional din Turcia a fost medaliată cu bronz. În 2016, în afară de această clasare pe podium la Campionatul Național Individual, Roxana a mai obținut medalia de bronz la Turneul Internaţional din Turcia, titlul de vicecampioană naţională şcolară şi a urcat pe prima treaptă a podiumului la Turneul Internaţional al României.

Următoarea competiție la care Roxana va participa este Campionatul European de cadeți, care va avea loc în Suedia, la mijlocul lunii iulie. În întrecerea similară de anul trecut sportiva de la CSȘ Lugoj s-a clasat pe locul 10.

“La europene voi lupta în categoria 40 kg și îmi doresc foarte mult să ocup un loc pe podium. Nu va fi ușor, dar voi face tot posibilul“, a încheiat sportiva.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: