Actualitate

Medalie de bronz pentru lugojeanca Roxana Țif la Campionatul Național Individual de Cadeți la lupte libere

Medalie de bronz pentru lugojeanca Roxana Țif la Campionatul Național Individual de Cadeți la lupte libere

Cetateanul Lugoj

Roxana Țif, sportiva legitimată la Clubul Sportiv Școlar Lugoj, care provine de la Centrul Satelit al clubului lugojean de la Mănăștiur, și-a mai trecut trecut o medalie în palmares, după bronzul obținut de curând la Turneul Internațional din Turcia.

Sportiva care în luna iulie va împlini 16 ani a câștigat tot medalia de bronz, de data aceasta la Campionatul Național Individual de Cadeți, competiție desfășurată în perioada 2-4 iunie la Odorheiul Secuiesc, unde au participat peste 280 de luptători de libere, la feminin și la masculin.

Roxana ar fi trebuit să lupte la 40 kg, însă încă o dată cântarul s-a dovedit a fi principalul adversar al sportivilor, luptătoarea de la Lugoj nereușind să se încadreze în această categorie, iar antrenorul Avrămuț Todorescu a fost nevoit să o înscrie la 46 kg.  În semifinale, lugojeanca a fost învinsă de Maria Cioclea, o sportivă din Târgoviște, cu un an mai mare decât ea, medaliată la Campionatul European și la Mondial, care a ieșit campioana acestei categorii. Pentru bronz, Roxana a avut ca adversară o luptătoare de la Constanța pe care a învins-o în urma unui meci foarte echilibrat.

“A ajuns luni noaptea din Turcia, după un drum de 18 ore cu mașina, iar joi a avut cântarul oficial, unde nu a mai putut să se încadreze în categoria ei de drept, 40 kg. A trebuit să o urc în 46. Îmi doream o medalie mai strălucitoare, dar faptul că a obținut bronzul la o categorie superioară este o performanță deosebită. În lupta pentru medalia de bronz a fost la un moment dat 4-0 pentru sportiva din Constanța. Roxana a reușit să revină la 4-4 și apoi a făcut o acțiune de patru puncte, prin care a câștigat meciul‘‘, a precizat antrenorul emerit Avrămuț Todorescu.

’’A fost foarte greu, dar m-am mobilizat și am reușit să câștig medalie’’, a completat Roxana Țif.

Componentă a lotului național de la București, Roxana Ţif este multiplă campioană naţională, doar în 2015 obţinând şapte medalii, patru interne şi trei internaţionale, dintre care şase de aur şi una de bronz. A câştigat, pe rând, titlurile de campioană naţională la lupte pe plajă, la juniori III, juniori II şi la Campionatul Naţional Şcolar. De asemenea, tot anul trecut, a câştigat medalia de aur la Turneul Internaţional de la Bucureşti şi la Campionatul Balcanic, iar la Turneul Internaţional din Turcia a fost medaliată cu bronz. În 2016, în afară de această clasare pe podium la Campionatul Național Individual, Roxana a mai obținut medalia de bronz la Turneul Internaţional din Turcia, titlul de vicecampioană naţională şcolară şi a urcat pe prima treaptă a podiumului la Turneul Internaţional al României.

Următoarea competiție la care Roxana va participa este Campionatul European de cadeți, care va avea loc în Suedia, la mijlocul lunii iulie. În întrecerea similară de anul trecut sportiva de la CSȘ Lugoj s-a clasat pe locul 10.

“La europene voi lupta în categoria 40 kg și îmi doresc foarte mult să ocup un loc pe podium. Nu va fi ușor, dar voi face tot posibilul“, a încheiat sportiva.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017

Formula 1 pe autostrada Lugoj-Timişoara! Viteză record înregistrată de aparatul radar

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

“Split”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Bestie cu chip de om! Bărbat dintr-un sat de lângă Lugoj, încarcerat după ce şi-a supus nepoata minoră la perversiuni sexuale

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Beat şi fără permis, a plecat la plimbare pe străzile din Lugoj

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

[FOTO] O maşină a ars în miez de noapte la Coşteiu! Pagubele se ridică la mii de euro

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Valutist din piaţa din Lugoj, lăsat fără o sumă uriaşă de bani de către jandarmi după o razie

Gabriel Iosa14 ianuarie 2017

Nouă dată de deschidere pentru cei 15 kilometri de autostradă Lugoj-Deva! Anunţul a fost făcut de ministrul Cuc

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017

Bătrân de lângă Lugoj, arestat pentru că a agresat două persoane pe care le-a ameninţat cu arma

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017

DOSAR Scuza de tot râsul găsită de o lugojeancă prinsă cu mașina burdușită de țigări. Ce pedeapsă a primit femeia

Daniel Dancea12 ianuarie 2017

Autorităţile lugojene, în alertă de mai bine de 48 de ore din cauza zăpezii! Vineri dimineaţa se aşteaptă polei

Gabriel Iosa12 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: