Membrii trupei sud-coreene de K-pop BTS au dezvăluit un proiect de artă modernă la Londra

0

Membrii trupei sud-coreene de K-pop BTS au participat marţi la lansarea unui proiect internaţional de artă modernă la Londra, încercând să pună popularitatea lor enormă în slujba creaţiilor inspirate din mesajul lor în favoarea diversităţii, relatează AFP.

Trupa de băieţi a colaborat cu artişti din întreaga lume, între care argentinianul Tomas Saraceno şi britanicul Antony Gormley, pentru o serie de expoziţii care vor fi prezentate la Seul, Londra, Berlin, Buenos Aires şi New York.

Acest proiect, numit ‘Connect, BTS’, se bazează pe susţinerea grupului în favoarea ‘diversităţii, a iubirii şi atenţiei pentru toleranţă’.

În fiecare dintre aceste expoziţii, membrii trupei de băieţi vor prezenta operele de artă în videoclipuri.

BTS (prescurtarea de la Bangtan Sonyeondan) este un fenomen muzical la nivel mondial. Este primul grup de K-pop care a atins topul vânzărilor în Statele Unite şi în Marea Britanie şi a susţinut concerte sold-out în Los Angeles, Chicago şi Londra.

Cei şapte băieţi, toţi în jurul vârstei de 20 de ani, extrem de atenţi cu look-ul lor, cu tunsori foarte îngrijite, ruj pe buze şi cercei în urechi, seduc o generaţie întreagă cu întrebări despre identitatea de gen.

‘Ne-am inspirat întotdeauna din capacitatea muzicii de a comunica peste graniţe şi bariere, ceea ce nu este cu mult diferit de ceea ce face arta’, a declarat Suga, unul dintre membrii grupului, în cadrul unei video-conferinţe de la Seul cu ocazia lansării proiectului la Galeriile Serpentine din Londra.

Iniţiatorii proiectului ‘Connect, BTS’ speră să beneficieze de enorma popularitate a trupei de K-pop.

‘Acest proiect va încuraja aprecierea diversităţii şi va deschide calea către noi sinergii’, a declarat directorul artistic Daehyung Lee.

Sursa foto: news.ro

Sursa – Glow Magazin.

Citește și