Merkel: 70% din populaţie foarte probabil va fi infestată cu coronavirus

0

Din moment ce nu există un antidot în prezent, până la 70% din populaţie cel mai probabil va fi infestată cu coronavirusul care se extinde în prezent în lume, a declarat miercuri cancelarul german Angela Merkel, adăugând că, eforturile trebuie să se concentreze pe încetinirea răspândirii, relatează Reuters şi DPA.

„Când virusul circulă, populaţia nu are imunitate şi nu există terapie, atunci 60-70% din populaţie va fi infestată”, a afirmat ea într-o conferinţă de presă la Berlin, invocând predicţii ale oamenilor de ştiinţă.

„Procesul trebuie să se concentreze pe a nu suprasolicita sistemul de sănătate prin încetinirea răspândirii virusului”, a mai spus Merkel.

„E vorba de a câştiga timp”, a adăugat ea.

Merkel a făcut totodată apel la solidaritate şi la raţiune.

„Solidaritatea, judecata şi inimile ne sunt puse la încercare. Sper că vom trece acest test”, a declarat ea.

Aceasta le-a mulţumit angajaţilor din domeniul sănătăţii şi autorităţilor locale pentru eforturile lor în ţinerea sub control a coronavirusului, exprimând în acelaşi timp compasiunea Germaniei faţă de poporul italian, care este izolat în prezent.

La nivelul UE, Merkel a subliniat importanţa unei „abordări coordonate” pentru a contracara pandemia, inclusiv prin măsuri care să aplaneze impactul economic.

Între timp, un al treilea deces cauzat de coronavirus a fost înregistrat în Germania, a anunţat un purtător de cuvânt al districtului vestic al oraşului Heinsberg, potrivit DPA.

Toate celetrei decese au avut loc în acest district, unde autorităţile sanitare depun eforturi pentru a bloca răspândirea bolii.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și