Mesajul lui Joe Biden către evenimentele G7, München: aliații ar trebui să lucreze împreună la provocarea Chinei

0

Președintele Joe Biden va dori vineri să adune democrațiile globale și aliații europeni pentru a lucra împreună pentru a aborda o serie de îngrijorări cu privire la China, dar nu caută un „nou război rece”, a declarat un înalt oficial al administrației. În urmă cu mai puțin de o lună, va folosi o „vizită virtuală” în Europa pentru a încerca să restabilească Statele Unite ca jucător de echipă multilateral după patru ani de politici divizate „America First” urmate de Donald Trump.
Biden va sosi purtând daruri – un angajament de 4 miliarde de dolari de sprijin pentru eforturile globale de vaccinare împotriva coronavirusului, reintrarea Statelor Unite în acordul climatic de la Paris și perspectiva unei măsuri de cheltuieli de aproape 2 trilioane de dolari care ar putea susține atât economia SUA, cât și cea globală .

Biden se va întâlni la ora 9:00 (1400 GMT) cu liderii G7 din Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Canada și Japonia prin videoconferință, dar intenționează să li se alăture pentru un summit personal găzduit de Marea Britanie în această vară, a declarat oficialul reporterilor .

Mai târziu, vineri dimineață, el va aborda o sesiune online a Conferinței de securitate de la München, care atrage deseori lideri mondiali de top și unde în urmă cu câțiva ani, în calitate de cetățean, i-a liniștit pe participanții zdruncinați de președinția lui Trump: „Ne vom întoarce”.

Biden va sublinia că democrațiile, nu autocrațiile, oferă cea mai bună cale de urmat pentru lume, după asediul din 6 ianuarie a Capitoliei SUA de către revoltatorii pro-Trump, a arătat clar că democrația era fragilă.

“El va susține un caz puternic și sigur că democrația este cel mai bun model pentru a face față provocărilor din timpul nostru”, a spus oficialul. „Democrația nu se întâmplă pur și simplu. Trebuie să luptăm pentru asta. ”
Biden își va întări opinia că principalele economii de piață și democrații trebuie să colaboreze pentru a face față provocărilor ridicate de concurenții de mari puteri precum Rusia și China, precum și provocărilor transnaționale, de la proliferarea nucleară la schimbările climatice și securitatea cibernetică, a spus oficialul.

Președintele SUA va vorbi în mod specific despre acțiunile „maligne” și concertate pe care el crede că Rusia le-a întreprins pentru a destabiliza și submina democrația din Statele Unite și Europa și din alte părți și va face apel la aliați să rămână fermi alături de Washington, a spus oficialul.

Kremlinul a negat în mod repetat orice astfel de acțiune.

În ceea ce privește China, cea de-a doua cea mai mare economie din lume, Biden va cere democrațiilor să colaboreze pentru a împiedica practicile și politicile guvernului chinez pe care le descrie drept „abuzive din punct de vedere economic și … contrare valorilor noastre”.
Pe plan economic, Biden va cere altor lideri G7 să continue să investească în economii pentru a încuraja și accelera creșterea economică, a spus oficialul.

„Frica nu este că facem prea mult, ci că facem prea puțin”, a spus oficialul. „Aceasta este o eră pentru acțiune și investiții, nu pentru austeritate și aceasta va fi o parte importantă a mesajului.”

Citeste continuarea Mesajul lui Joe Biden către evenimentele G7, München: aliații ar trebui să lucreze împreună la provocarea Chinei

Citește și