Michael Kiwanuka câștigă Premiul Mercury 2020

0

Cântărețul și compozitorul Michael Kiwanuka a câștigat Premiul Mercury 2020 pentru cel de-al treilea disc de căutare a sufletului, Kiwanuka.

Un album luxuriant, captivant, de suflet politizat, înfățișează vedeta explorând teme de îndoială de sine, credință și drepturi civile.

Lansat în noiembrie anul trecut, Kiwanuka a învins bestseller-uri precum Future Nostalgia lui Dua Lipa și Heavy Is The Head de Stormzy pentru a câștiga premiul de 25.000 de lire sterline.

„Mi-a suflat mintea”, a spus cântăreața.

„Muzica este tot ce mi-am dorit vreodată să fac, așa că sunt peste lună”. Kiwanuka a câștigat la a treia încercare, fiind nominalizat pentru fiecare dintre albumele sale anterioare: Home Again din 2012 și Love & Hate din 2016.

„Am fost oarecum resemnat de faptul că [dacă] dacă nu câștig unul în acest an, probabil că nu voi câștiga niciodată unul”, a declarat el pentru BBC 6 Music.

Victoria lui Kiwanuka a fost dezvăluită de Annie Mac de la Radio 1 la emisiunea One, după ce restricțiile Covid-19 au făcut imposibilă ceremonia tradițională de premiere.

DJ-ul, care se afla în comisia de judecată, alături de Jamie Cullum și Jorja Smith, a spus că a fost o decizie „unanimă”.

„Nu cred că vreunul dintre jurați a plecat nefericit”, a spus ea. „Toată lumea a simțit același lucru despre acest album, și anume că a meritat din plin să câștige premiul.”

Kiwanuka, ai cărui părinți ugandezi au scăpat de regimul lui Idi Amin pentru a se stabili la Muswell Hill, Londra, este un fost muzician de sesiune care a renunțat la Royal Academy of Music pentru a deveni artist solo.

El a atras atenția pentru prima dată după ce a susținut-o pe Adele în turneul ei din 2011 și a câștigat sunetul BBC din 2012. Și-a lansat albumul de debut, Home Again, mai târziu în acel an.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și