Mihaela Bilic, semnal de alarmă pentru părinți: „Pentru un copil, mai degrabă aş pune o felie de pâine cu unt şi gem”

0

Nutriționistul Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă serios la adresa părinților, referitor la modul în care își hrănesc copiii. Așadar, doctorul susține că la micul dejun, cerealele reprezintă o modalitate foarte nocivă, chiar dacă sunt primele pe lista celor mici.

Expertul în nutriție susține că aceste cereale pe care copiii noștri le adoră conțin un număr mare de calorii, grăsimi și zahăr. Mihaela Bilic este de părere că nici un copil nu trebuie hrănit cu alimente dietetice, iar cea mai mare atenție trebuie îndreptată către alimentele procesate și zahăr.

”În nici un caz, un copil nu trebuie să mănânce dietetic, pentru că el are nevoie de grăsimi atâta timp cât este în creştere. Mâncatul dietetic este un mâncat nesănătos. Grăsimea este substratul esenţial pentru creştere, iar un copil mai degrabă trebuie să mănânce gras. Un copil are nevoie de grăsime de calitate.

Obligatoriu, copiii trebuie să mănânce unt, să bea laptele integral. Nu întâmplător copiii preferă cartofii prăjiţi. Avem nevoie de grăsime pentru a creşte, tot ce înseamnă sistem nervos la copilului se dezvoltă pe baza grăsimii, deci este o chestiune de bună creştere. Nu trebuie să mănânce dietetic sub nicio formă, trebuie învăţat să aibă şi legume în farfurie”, explică nutriţionistul.

Cerealele cu lapte, dușmanul dulce din farfuria copilului tău

„Dulciurile făcute în casă nu fac niciun rău dacă nu sunt consumate în exces, iar tradiţionalul orez cu lapte este mai sănătos decât cerealele. Sunt adepta şi promovez gătitul în casă. Dar, să nu ne facem un obicei. O dată pe săptămână este mai mult decât echilibrat.

Cerealele au fost inventate de americani când şi-au dat seama că trebuie să hrănească o naţie întreagă cu ceva ieftin. Atunci le-au expandat, au băgat în ele zahăr şi au devenit obligatorii la micul dejun. Nu au nici un avantaj. Pentru un copil, mai degrabă aş pune o felie de pâine cu unt şi gem, care în final ca număr de calorii face tot cât cerealele. Altfel, cerealele sunt un marketing. Trebuie să ne întoarcem la simplitate”, susține nutriţionista Dr. Mihaela Bilic.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa – Glow Magazin.

Citește și