Mihai Petre, drama din spatele celebrității

0

Mihai Petre a devenit renumit în anul 2006, în emisiunea „Dansez pentru Tine”, însă până la acel moment era deja cunoscut ca dansator profesionist, alături de soția sa, Elwira Duda. Acesta a moștenit talentul și înclinarea spre artă de la tatăl său, dispărut prematur, la numai 53 de ani, din cauza unei boli groaznice.

Mihai Petre a început să danseze de la vârsta de opt ani – după ce la început practicase karate, iar la vârsta de 14 ani a devenit campion național la dans sportiv. În anul 2001 a cunoscut-o pe soția lui, Elwira Duda, care i-a devenit parteneră de dans și alături de care a câștigat foarte multe concursuri.

Mihai Petre și-a pierdut tatăl de la o vârstă fragedă

Puțini știau de fapt că talentul înnăscut a lui Mihai Petre este moștenire de la ființa paternă, așa cum a mărturisit mama dansatorului la Wowbiz, în urmă cu câțiva ani. Din nefericire, tatăl lui Mihai, Marian Petre, a dispărut mult prea devreme, distrus de o boală cruntă la doar 53 de ani.

“Talentul l-a mostenit pe linie paterna. Marian (n.r. tatal lui Mihai) a fost un om aplecat catre arta. Canta superb, urmase cursuri de specialitate. La fel este si socrul meu!”, a dezvăluit Coca Petre.

Marian, tatăl lui Mihai, a dispărut fulgerător din viață la o vârstă prea tânără, la numai 53 de ani.

Noi am fost tot timpul o familie unită, ne-am înțeles din priviri. Iar pentru Marian, Mihai și Alina reprezentau totul. Boala asta necruțătoare care a luat milioane de oameni (n.r. cancerul) a căzut ca un trăsnet. Îmi aduc aminte că am mers cu Marian pentru un consult de rutină, pentru ca în final doctorii să ne dea cumplita veste: cancer pulmonar. Nu ne venea să credem! Parcă trăiam un coșmar. Din păcate, boala a evoluat galopant, iar în câteva luni s-a prăpădit‘, a afirmat mama lui Mihai Petre, Coca Petre, pentru Wowbiz.

Pe data de 23 martie 2005, a fost ultimul moment din viață în care tatăl artistului l-a mai putut vedea dansând.

Era cel mai fericit când îl vedea pe Mihai pe ringul de dans. A fost ultimul spectacol pe care l-a văzut cu el. Pe data de 11 aprilie el a plecat dintre noi. Îmi aduc aminte absolut toate detaliile acelor zile. Cu o zi înainte ca el să moară, Mihai era plecat cu un spectacol în țară. Știu că în data de 10 aprilie Mihai a sunat pe telefonul lui Marian. Am răspuns eu, pentru că el dormea. I-am spus că se odihnește și m-a rugat să nu-l trezesc. A doua zi, dimineața, soțul meu a fost răpus defintiv de boală. Azi, în familie, când vorbim despre el, se așterne un fel de liniște în sufletul fiecăruia dintre noi. Știm că de acolo, de Sus, el ne veghează și ne ocrotește cu bunătatea lui‘, a povestit mama lui Mihai Petre, juratul de la ‘Românii au talent’.

Sursa: viva.ro

Sursa foto: viva.ro, playtech.ro

Sursa – Glow Magazin.

Citește și