Ministerul Sănătății: Școala nr. 133 va fi închisă trei zile

0

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au decis, marţi, închiderea Şcolii nr. 133 pentru trei zile, potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii.

„Urmare a primelor verificări, inspectorii DSPMB au luat ca primă măsură închiderea operativă a unităţii de învăţământ pe o durată de 72 de ore. Controlul DSPMB continuă, un raport va fi prezentat ministrului Sănătăţii”, se arată în informare.

Marţi, 18 elevi de la Şcoala 133 din Capitală au ajuns la spitalele „Grigore Alexandrescu” şi „Marie Curie”, după ce au acuzat un disconfort respirator în urma procedurilor de igienizare efectuate în unitatea de învăţământ.

La Spitalul „Grigore Alexandrescu” se află 16 elevi, iar la „Marie Curie” – 2.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru, a declarat pentru AGERPRES că starea celor 16 elevi care au venit la unitatea medicală este bună.

Şi ceilalţi doi copii de la Spitalul ”Marie Curie” sunt în stare bună, a afirmat managerul de la „Marie Curie”, Daniel Buzatu.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov (ISUBIF) a anunţat că la ora 14,28 a fost anunţat prin 112 faptul că la Şcoala nr. 133 din Sectorul 4 sunt mai mulţi copii care prezintă durere de cap, care ar putea fi provocată de inhalarea unui gaz.

La şcoală au fost trimise două autospeciale de stingere, opt ambulanţe SMURD tip B, o unitate de terapie intensivă mobilă (ambulanţa SMURD tip C), o ATPVM (autospecială pentru transport personal şi victime multiple), o autospecială DSM (Director Salvări Medicale) din cadrul UPU-SMURD Floreasca, o autospecială pentru cercetare CBRN, trei ambulanţe din cadrul SABIF.

„După evaluarea situaţiei, având în vedere numărul tot mai mare de solicitări pentru acordarea asistenţei medicale, a fost luată decizia de evacuare a tuturor copiilor din sălile de clasă şi deschiderea ferestrelor pentru ventilare. La momentul anunţării evenimentului, în incinta unităţii de învăţământ se aflau peste 500 de elevi”, menţionează ISUBIF.

Echipajul CBRN (apărare chimică, biologică, radiologică şi nucleară) a efectuat măsurători în întreaga clădire, în urma cărora s-a constatat faptul că nu au fost depăşite pragurile de alarmare în ceea ce priveşte componentele aerului.

Echipajele medicale au evaluat 23 de copii – 18 dintre aceştia au fost transportaţi la spitale în stare de conştienţă pentru investigaţii suplimentare, iar cinci au refuzat, precizează ISUBIF.

Sursa: News24.ro.

Citește și