Mituri despre acnee. Care este adevărul din spatele lor

0

Anumite persoane vor crede mereu lucruri despre cei din jurul lor, bazate pe modul în care arată pielea lor. Mulți au impresia că pielea reprezintă reflexia sănătății interne, însă nu este întotdeauna așa. Pielea nu reprezintă o carte deschisă ce oferă informații referitoare la sănătatea oamenilor și stilul lor de viață, așa că nu este tocmai corect și etic din partea noastră să facem presupuneri gratuite. Uite care sunt cele mai frecvente mituri legate de acnee și care este de fapt, explicația științifică, din spatele lor:

1. Primul Mit: Persoana nu are grijă de igiena personală

Purtăm bacterii pe față în fiecare clipă a zilei. Iar majoritatea dintre noi avem acnee propinibacterium, ce poate duce la apariția unor pete. Această bacterie poate ajunge în pori, iar studiile demonstrează faptul că, la unele persoane, se combină cu uleiurile naturale ale pielii, adică sebumul, având un rezultat inflamator. Din acest motiv, unele persoane sunt mai predispuse să aibă ceva mai multe coșuri decât altele. Spălatul pe față excesiv nu este de ajutor, pentru că bacteriile formează un biofilm. Iar prea multă curățare poate cauza altfel de probleme.

2. Al doilea mit: Acneea este contagioasă

Acneea nu se poate transmite prin atingere sau aflându-te în preajma unei persoane care se confruntă cu această problemă a tenului.

3. Mitul 3: Persoana cu acnee este leneșă

Anumite tratamente vindecă acneea care deja există și nu previne apariția unor coșuri noi. De asemenea, persoanele care urmează prescripția primită din partea dermatologului trebuie să aștepte câteva săptămâni sau poate luni doar pentru a-i observa efectele, acestea diferind de la o persoană la alta.

4. Mitul 4: Persoana are o alimentație nesănătoasă

Specialiștii nu au arătat încă o legătură clară între acnee și dietă. Probleme ale pielii cum ar fi psoriazis sau eczema sunt boli autoimune. Cu toate că adaugi sau elimini consumul de anumite alimente ar putea ameliora din severitatea simptomelor, dieta nu este totuși un facor important al apariției acneei.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și