Administrație

Modul în care și-au dobândit casele șeful DNA Timişoara şi prim-procurorul Parchetului Timiş, anchetat de procurori

Modul în care și-au dobândit casele șeful DNA Timişoara şi prim-procurorul Parchetului Timiş, anchetat de procurori

Autoliv

Procurorii structurii centrale a DNA au descins marţi la Primăria Timişoara pentru a ridica documente într-un dosar care vizează vânzarea unor case pe Legea 112, locuinţe vândute în mandatul primarului Ciuhandu. Ancheta vizează modul în care primăria a vândut locuinţe, printre beneficiari fiind şi persoane cu funcţii importante în Timişoara, arată adevarul.ro

După ce funcţionarii Primăriei Timişoara au scanat mii de documente pentru a le pune la dispoziţia procurorilor DNA în dosarul care vizează vânzarea caselor pe Legea 112, procurorii anticorupţie au descins la Primăria Timişoara pentru a ridica documente în acest dosar care ar putea ajunge până la magistraţi cu funcţii de conducere sau foşti şefi din Poliţie. Chiar dacă secretarul Ioan Cojocari a declarat că pentru acest dosar „au venit încă de ieri doi băieţi”, primarul Nicolae Robu a fost luat prin surprindere, ajungând la primărie în urma anchetatorilor care au descins direct la biroul primarului.

Conform sursei citate, în jurul orei 8.20 primarul a ajuns la primărie şi i-a însoţit pe procurori la un birou al Direcţiei de Patrimoniu de unde se vor ridica documente. Primarul Nicolae Robu a declarat că procurorii DNA ridică toate documentele în baza cărora s-au vândut case pe Legea 112, din 1996 până în prezent. Dosarul în care procurorii DNA au descins la primărie vizează modul în care s-au vândut sute de locuinţe, la preţuri mici, unor persoane care nu aveau dreptul să cumpere. Totul a început în 1995, când a fost aprobată legea 112, care permitea vânzarea locuinţelor naţionalizate de comunişti şi aflate în proprietatea Statului către chiriaşii care le ocupau.

Legea prevede clar că apartamentele pot fi vândute „numai chiriaşilor care, având un contract de închiriere valabil încheiat, ocupau apartamentele la data intrării în vigoare a legii”. Cu toate acestea, Primăria Timişoara a vândut apartamente şi persoanelor care au încheiat contracte de închiriere mult după intrarea în vigoare a legii. Printre beneficiari ar fi şi procurorul-şef al DNA Timişoara şi prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Vasile Bâc, care au cumpărat locuinţe de la Primăria Timişoara în baza legii 112. Pentru a se putea vinde locuinţele persoanelor care nu erau chiriaşe la momentul intrării în vigoare a legii, comisia de aplicare a Legii 112 a emis o notă prin care se face derogare de la lege, invocându-se faptul că „există precedent”, arată adevarul.ro.

Printre cei care au semnat nota respectivă se află fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, Vasile Tărciatu, Liviu Barbu, dar şi fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu, Nicuşor Miuţ. Printre cei care au beneficiat de locuinţe cumpărate în baza acestei derogări sunt magistraţi şi poliţişti, iar potrivit unor surse din primărie printre beneficiari s-ar afla chiar şi un senator de Timiş.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

Rachetele antigrindină se vor lansa de la Lugoj. Două baterii vor fi instalate lângă fostul hipodrom

Cetateanul24 mai 2017

Funcţionarii din administraţia locală au trecut la fapte: joi – grevă japoneză, săptămâna viitoare – protest la Bucureşti

Cetateanul23 mai 2017

Funcţionarii din primăriile Timişoarei şi Lugojului ameninţă că vor bloca activitatea în administraţia locală

Cetateanul22 mai 2017

Consilierii lugojeni se întâlnesc pentru aprobarea unor proiecte şi a unei deplasări oficiale în străinătate

Cetateanul22 mai 2017

Omul care a aprobat plata contractelor pentru sindrofiile PSD a fost reangajat la Casa de Cultură, deşi s-a pensionat

Cetateanul12 mai 2017

“Va fi cel mai frumos cartier din Lugoj. O să se bată toţi pe un loc de casă”

Cetateanul12 mai 2017

FOTO – Bazarul din Lugoj va fi reabilitat. Administraţia locală are pregătită o sumă mare pentru lucrări

Cetateanul11 mai 2017

GALERIE FOTO – Expertiză de 140.000 de lei pentru a afla care sunt problemele Podului de Fier din Lugoj

Cetateanul10 mai 2017

Începe verificarea terenurilor din Lugoj. Impozitele vor fi mai mari cu 500% pentru cele neîngrijite

Cetateanul8 mai 2017

Clădire confiscată de la un falsificator, transformată în centru de relaţii internaţionale

Cetateanul5 mai 2017

Şcoala de Arte din Lugoj are nume nou, director nou şi va fi reabilitată

Cetateanul5 mai 2017

Francisc Boldea promite că Lugojul nu va mai fi oraşul bălăriilor. Cele mai multe spaţiile verzi sunt încă neîngrijite!

Cetateanul4 mai 2017
%d blogeri au apreciat: