Administrație

Modul în care și-au dobândit casele șeful DNA Timişoara şi prim-procurorul Parchetului Timiş, anchetat de procurori

Modul în care și-au dobândit casele șeful DNA Timişoara şi prim-procurorul Parchetului Timiş, anchetat de procurori

Cetateanul Lugoj

Procurorii structurii centrale a DNA au descins marţi la Primăria Timişoara pentru a ridica documente într-un dosar care vizează vânzarea unor case pe Legea 112, locuinţe vândute în mandatul primarului Ciuhandu. Ancheta vizează modul în care primăria a vândut locuinţe, printre beneficiari fiind şi persoane cu funcţii importante în Timişoara, arată adevarul.ro

După ce funcţionarii Primăriei Timişoara au scanat mii de documente pentru a le pune la dispoziţia procurorilor DNA în dosarul care vizează vânzarea caselor pe Legea 112, procurorii anticorupţie au descins la Primăria Timişoara pentru a ridica documente în acest dosar care ar putea ajunge până la magistraţi cu funcţii de conducere sau foşti şefi din Poliţie. Chiar dacă secretarul Ioan Cojocari a declarat că pentru acest dosar „au venit încă de ieri doi băieţi”, primarul Nicolae Robu a fost luat prin surprindere, ajungând la primărie în urma anchetatorilor care au descins direct la biroul primarului.

Conform sursei citate, în jurul orei 8.20 primarul a ajuns la primărie şi i-a însoţit pe procurori la un birou al Direcţiei de Patrimoniu de unde se vor ridica documente. Primarul Nicolae Robu a declarat că procurorii DNA ridică toate documentele în baza cărora s-au vândut case pe Legea 112, din 1996 până în prezent. Dosarul în care procurorii DNA au descins la primărie vizează modul în care s-au vândut sute de locuinţe, la preţuri mici, unor persoane care nu aveau dreptul să cumpere. Totul a început în 1995, când a fost aprobată legea 112, care permitea vânzarea locuinţelor naţionalizate de comunişti şi aflate în proprietatea Statului către chiriaşii care le ocupau.

Legea prevede clar că apartamentele pot fi vândute „numai chiriaşilor care, având un contract de închiriere valabil încheiat, ocupau apartamentele la data intrării în vigoare a legii”. Cu toate acestea, Primăria Timişoara a vândut apartamente şi persoanelor care au încheiat contracte de închiriere mult după intrarea în vigoare a legii. Printre beneficiari ar fi şi procurorul-şef al DNA Timişoara şi prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Vasile Bâc, care au cumpărat locuinţe de la Primăria Timişoara în baza legii 112. Pentru a se putea vinde locuinţele persoanelor care nu erau chiriaşe la momentul intrării în vigoare a legii, comisia de aplicare a Legii 112 a emis o notă prin care se face derogare de la lege, invocându-se faptul că „există precedent”, arată adevarul.ro.

Printre cei care au semnat nota respectivă se află fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, Vasile Tărciatu, Liviu Barbu, dar şi fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu, Nicuşor Miuţ. Printre cei care au beneficiat de locuinţe cumpărate în baza acestei derogări sunt magistraţi şi poliţişti, iar potrivit unor surse din primărie printre beneficiari s-ar afla chiar şi un senator de Timiş.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

Surpriză de proporții în dosarul în care Curtea de Conturi îl vrea pe Boldea la DNA. Dosarul pleacă la Curtea Supremă

Daniel Dancea20 ianuarie 2017

Un nou proiect “megaloman” al primarului Francisc Boldea stârneşte controverse

Daniel Groza20 ianuarie 2017

Lugojeanul Călin Dobra este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş

Daniel Groza14 ianuarie 2017

Pierderile şi cheltuielile necontrolate ale Meridian duc la majorarea tarifelor, acuză consilierii independenţi

Daniel Groza13 ianuarie 2017

Program slab de investiţii pentru Lugoj. Lista cuprinde doar nerealizările anilor trecuţi, fără nicun proiect nou!

Daniel Groza12 ianuarie 2017

Sâmbătă se decide dacă lugojeanul Dobra va conduce Consiliul Judeţean Timiş: “Nu am nicio emoţie”

Daniel Groza10 ianuarie 2017

Primarul Lugojului află, astăzi, dacă va fi sau nu cercetat de DNA, în dosarul ELBA

Daniel Groza6 ianuarie 2017

Boldea „Gură de Aur” așteaptă recunoștința lui Grindeanu: ”L-am pus președinte PSD, președinte CJT și l-am făcut prim-ministru”

Daniel Groza4 ianuarie 2017

Lugojenii își pot spune părerea în legătură cu majorarea prețului pentru apă și canalizare

Daniel Groza4 ianuarie 2017

Troleibuz la Lugoj? Ideea aparţine unui consilier local şi nu e pe placul primarului

Gabriel Iosa29 decembrie 2016

PSD nu a votat micşorarea taxelor şi impozitelor, ignorând amendamentele PNL-ului, în ultima şedinţă de consiliu din 2016

Gabriel Iosa28 decembrie 2016

Se decid taxele şi impozitele la Lugoj pentru 2017! Ultima şedinţă de Consiliu Local din acest an are loc miercuri

Gabriel Iosa27 decembrie 2016
%d blogeri au apreciat: