Cetateanul Lugoj

Administrație

Modul în care și-au dobândit casele șeful DNA Timişoara şi prim-procurorul Parchetului Timiş, anchetat de procurori

Modul în care și-au dobândit casele șeful DNA Timişoara şi prim-procurorul Parchetului Timiş, anchetat de procurori

Cetateanul Lugoj

Procurorii structurii centrale a DNA au descins marţi la Primăria Timişoara pentru a ridica documente într-un dosar care vizează vânzarea unor case pe Legea 112, locuinţe vândute în mandatul primarului Ciuhandu. Ancheta vizează modul în care primăria a vândut locuinţe, printre beneficiari fiind şi persoane cu funcţii importante în Timişoara, arată adevarul.ro

După ce funcţionarii Primăriei Timişoara au scanat mii de documente pentru a le pune la dispoziţia procurorilor DNA în dosarul care vizează vânzarea caselor pe Legea 112, procurorii anticorupţie au descins la Primăria Timişoara pentru a ridica documente în acest dosar care ar putea ajunge până la magistraţi cu funcţii de conducere sau foşti şefi din Poliţie. Chiar dacă secretarul Ioan Cojocari a declarat că pentru acest dosar „au venit încă de ieri doi băieţi”, primarul Nicolae Robu a fost luat prin surprindere, ajungând la primărie în urma anchetatorilor care au descins direct la biroul primarului.

Conform sursei citate, în jurul orei 8.20 primarul a ajuns la primărie şi i-a însoţit pe procurori la un birou al Direcţiei de Patrimoniu de unde se vor ridica documente. Primarul Nicolae Robu a declarat că procurorii DNA ridică toate documentele în baza cărora s-au vândut case pe Legea 112, din 1996 până în prezent. Dosarul în care procurorii DNA au descins la primărie vizează modul în care s-au vândut sute de locuinţe, la preţuri mici, unor persoane care nu aveau dreptul să cumpere. Totul a început în 1995, când a fost aprobată legea 112, care permitea vânzarea locuinţelor naţionalizate de comunişti şi aflate în proprietatea Statului către chiriaşii care le ocupau.

Legea prevede clar că apartamentele pot fi vândute „numai chiriaşilor care, având un contract de închiriere valabil încheiat, ocupau apartamentele la data intrării în vigoare a legii”. Cu toate acestea, Primăria Timişoara a vândut apartamente şi persoanelor care au încheiat contracte de închiriere mult după intrarea în vigoare a legii. Printre beneficiari ar fi şi procurorul-şef al DNA Timişoara şi prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Vasile Bâc, care au cumpărat locuinţe de la Primăria Timişoara în baza legii 112. Pentru a se putea vinde locuinţele persoanelor care nu erau chiriaşe la momentul intrării în vigoare a legii, comisia de aplicare a Legii 112 a emis o notă prin care se face derogare de la lege, invocându-se faptul că „există precedent”, arată adevarul.ro.

Printre cei care au semnat nota respectivă se află fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, Vasile Tărciatu, Liviu Barbu, dar şi fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu, Nicuşor Miuţ. Printre cei care au beneficiat de locuinţe cumpărate în baza acestei derogări sunt magistraţi şi poliţişti, iar potrivit unor surse din primărie printre beneficiari s-ar afla chiar şi un senator de Timiş.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

independenti

Consilierii independenți susțin că taxa pentru apa de ploaie e încasată ilegal și cer suspendarea ei

Daniel Groza21 octombrie 2016
constandana-darova

Consilierul războinic dintr-un sat de lângă Lugoj, găsit în conflict de interese de către ANI

Gabriel Iosa19 octombrie 2016
loc-de-joaca-copii-murdar-lugoj

Războiul contra ciorilor continuă! Primăria a instalat o “armă” modernă pentru a le face să plece

Daniel Groza18 octombrie 2016
primaria lugoj

Elba a dat în judecată Primăria pentru facturi neplătite în contractul în care Curtea de Conturi a găsit prejudiciu de peste 600.000 de euro

Daniel Groza17 octombrie 2016
gunoaie-centru

Centrul Lugojului, acoperit cu tone de gunoaie după Serbările Toamnei

Gabriel Iosa17 octombrie 2016
pml masina primarie boldea foto cetateanul lugoj (2)

Primarul Francisc Boldea, obligat să apară miercuri în faţa judecătorilor în Dosarul Elba. Va fi sau nu trimis în judecată?

Daniel Groza11 octombrie 2016
Primaria

Primăria Lugoj nu are căldură și din oră în oră rămâne și fără curent

Daniel Groza10 octombrie 2016
14536931_1093849147330960_1443902261_o

Semafoare inteligente și sens giratoriu în “intersecția morții” de pe centura Lugojului

Daniel Groza4 octombrie 2016
independenti

Consilierii independenți îi cer explicații primarului Boldea. Vor să știe cine este vinovat de eșecul lucrărilor la ștrand

Daniel Groza3 octombrie 2016
patinoar

Lugojul poate rămâne fără patinoar la iarnă! De vină este noua lege a achiziţiilor publice

Gabriel Iosa30 septembrie 2016
dscf3678-1170x600-c-center

Discuții aprinse în Consiliul Local din cauza cumpărării casei artistului Silviu Orăvitzan. Tranzacția a fost blocată!

Daniel Groza30 septembrie 2016
bloc

Primăria Lugoj, pași mari spre un eșec în accesarea fondurilor europene pentru izolarea blocurilor

Daniel Groza29 septembrie 2016