Autoliv Lugoj

Actualitate

Motivele pentru care a fost menținut în arest lugojeanul care și-a răpit fosta soție de pe stradă și a violat-o

Motivele pentru care a fost menținut în arest lugojeanul care și-a răpit fosta soție de pe stradă și a violat-o

Cetateanul Lugoj

Magistrații Tribunalului Timiș au redactat motivarea sentinței prin care îl mențin în arest pe Vasile Dănuț Balaș, lugojeanul acuzat că și-a răpit soția de pe stradă și a violat-o. Judecătorii Tribunalului Timiș au reținut că pericolul pentru ordinea publică reprezentat de „Serghei”, așa cum i se spune lui Balaș, este demonstrat „de multitudinea actelor infracţionale cu privire la care există suspiciunea rezonabilă că inculpatul le-ar fi săvârşit”.

Un caz fără precedent petrecut la Lugoj, când un bărbat a luat-o cu forța pe soția sa de pe stradă și a violat-o, nefiind prima dată când se întâmplă acest lucru, a dus la arestarea lui Vasile Dănuț Balaș, un lugojean cunoscut cu antecedente penale. Arestat într-o primă fază de magistrații Judecătoriei Lugoj, bărbatul a contestat măsura arestării preventive la Tribunalul Timiș.

Magistrații de aici l-au menținut, însă, în arest. „Cetățeanul” a intrat în posesia sentinței care arată motivele pentru care judecătorii Tribunalului Timiș i-au respins bărbatului contestația și l-au menținut în arest. „La aprecierea acestui pericol nu poate fi ignorată gravitatea faptelor săvârşite de inculpat, reliefată de modalitatea concretă în care se presupune că a fot comisă, inculpatul manifestând un total dispreţ faţă de norma legală şi autorităţile ce o aplică. Pericolul pentru ordinea publică este dat de reacţia publică ce ar  fi declanşată din cauza faptelor comise precum şi starea de nesiguranţă ce ar putea fi generată de lăsarea în liberate a inculpatului. Astfel, punerea în liberate a inculpatului ar permite naşterea unui acut sentiment de insecuritate în rândul opiniei publice, determinat de gravitatea faptei, atât din punct de vedere penal cât şi din punct de vedere moral”, au arătat judecătorii.

Situația lugojeanului s-a complicat și din cauza faptului că după ce și-a violat soția și-a luat fetița în mașină și a condus pe DN 6, amenințând că „se poate întâmpla ceva grav cu copilul”. „Periculozitatea inculpatului este data si de faptul ca s-a manifestat cu extrema violenta tocmai fata de persoane fata de care are obligatii morale, dar si de intretinere, de sprijin, de educare. Intrebarea legitima este: daca inculpatul are asemenea atitudine fata de cele mai apropiate persoane, care ar fi atitudinea lui, in situatii de criza, fata de persoane straine. Faptele inculpatului au generat un sentiment de revolta in randul opiniei publice, motiv pentru care cercetarea acestuia in stare de arest apare, in acest moment, ca o necesitate”, au mai arătat magistrații Tribunalului Timiș.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

[VIDEO] Romul din Lugoj care s-a crezut de la SPP, sancţionat de poliţişti! Ce s-a întâmplat cu „dotările” BMW-ului

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Şoferi “puşcaţi” de poliţişti cu radarul de ultimă generaţie! Câţi au fost amendaţi la Lugoj în weekend

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Filmele 3D revin la Lugoj! Vezi programul la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Ucisă cu bestialitate de Dragobete! O femeie dintr-un sat de lângă Lugoj şi-a găsit sfârşitul departe de casă, în mâinile iubitului

Gabriel Iosa27 februarie 2017

VIDEO Cozi infernale la Kaufland-ul deschis recent: „Mai bine dau 50 de lei pe motorină și mă duc la Timișoara decât să stau aici două ore la coadă”

Daniel Dancea25 februarie 2017

[FOTO] Accident grav la intrare în Lugoj! Un bărbat, în stare gravă la spital după ce s-a răsturnat cu maşina

Gabriel Iosa24 februarie 2017

Bilanț negru, în Timiș. În 2016 s-a înregistrat cel mai mare număr de morți în accidente de muncă din ultimii cinci ani

Daniel Dancea24 februarie 2017

Culmea hoţiei la Lugoj! Un tânăr a jefuit un boschetar

Gabriel Iosa24 februarie 2017

„Când ţi se înfige cuţitul în spate, ce să mai faci?” Managerul spitalului din Lugoj îşi pierde postul de la 1 martie

Gabriel Iosa24 februarie 2017

Hipermarketul Kaufland duce lugojenii gratuit la cumpărături! Vezi programul microbuzului care face turul oraşului

Gabriel Iosa23 februarie 2017

[VIDEO] Cum sunt implicaţi poliţiştii în scandalul de la centrul de plasament din Lugoj

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Nicu Bădina, nemulțumit de cafeaua primită la Consiliul Județean: „Vă rog să oferiți și lapte”

Daniel Dancea22 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: