Actualitate

Motivele pentru care a fost menținut în arest lugojeanul care și-a răpit fosta soție de pe stradă și a violat-o

Motivele pentru care a fost menținut în arest lugojeanul care și-a răpit fosta soție de pe stradă și a violat-o

Autoliv

Magistrații Tribunalului Timiș au redactat motivarea sentinței prin care îl mențin în arest pe Vasile Dănuț Balaș, lugojeanul acuzat că și-a răpit soția de pe stradă și a violat-o. Judecătorii Tribunalului Timiș au reținut că pericolul pentru ordinea publică reprezentat de „Serghei”, așa cum i se spune lui Balaș, este demonstrat „de multitudinea actelor infracţionale cu privire la care există suspiciunea rezonabilă că inculpatul le-ar fi săvârşit”.

Un caz fără precedent petrecut la Lugoj, când un bărbat a luat-o cu forța pe soția sa de pe stradă și a violat-o, nefiind prima dată când se întâmplă acest lucru, a dus la arestarea lui Vasile Dănuț Balaș, un lugojean cunoscut cu antecedente penale. Arestat într-o primă fază de magistrații Judecătoriei Lugoj, bărbatul a contestat măsura arestării preventive la Tribunalul Timiș.

Magistrații de aici l-au menținut, însă, în arest. „Cetățeanul” a intrat în posesia sentinței care arată motivele pentru care judecătorii Tribunalului Timiș i-au respins bărbatului contestația și l-au menținut în arest. „La aprecierea acestui pericol nu poate fi ignorată gravitatea faptelor săvârşite de inculpat, reliefată de modalitatea concretă în care se presupune că a fot comisă, inculpatul manifestând un total dispreţ faţă de norma legală şi autorităţile ce o aplică. Pericolul pentru ordinea publică este dat de reacţia publică ce ar  fi declanşată din cauza faptelor comise precum şi starea de nesiguranţă ce ar putea fi generată de lăsarea în liberate a inculpatului. Astfel, punerea în liberate a inculpatului ar permite naşterea unui acut sentiment de insecuritate în rândul opiniei publice, determinat de gravitatea faptei, atât din punct de vedere penal cât şi din punct de vedere moral”, au arătat judecătorii.

Situația lugojeanului s-a complicat și din cauza faptului că după ce și-a violat soția și-a luat fetița în mașină și a condus pe DN 6, amenințând că „se poate întâmpla ceva grav cu copilul”. „Periculozitatea inculpatului este data si de faptul ca s-a manifestat cu extrema violenta tocmai fata de persoane fata de care are obligatii morale, dar si de intretinere, de sprijin, de educare. Intrebarea legitima este: daca inculpatul are asemenea atitudine fata de cele mai apropiate persoane, care ar fi atitudinea lui, in situatii de criza, fata de persoane straine. Faptele inculpatului au generat un sentiment de revolta in randul opiniei publice, motiv pentru care cercetarea acestuia in stare de arest apare, in acest moment, ca o necesitate”, au mai arătat magistrații Tribunalului Timiș.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

O lugojeancă, pasagera cu numărul 100.000 pe ruta Timişoara – Bucureşti a celor de la Ryanair

Gabriel Iosa27 aprilie 2017

Un făgeţean a ajuns la închisoare pentru că a condus beat pe străzile oraşului

Cetateanul27 aprilie 2017

Un bătrân a fost jefuit de doi indivizi care conduceau o maşină cu numere de Franţa

Cetateanul26 aprilie 2017

O lugojeancă îmbracă cu flori Fântâna cu Peşti din centrul Timişoarei, în cadrul Festivalului TimFloralis

Daniel Groza25 aprilie 2017

Un bebeluş, de cinci luni, din Lugoj a murit din cauza rujeolei

Cetateanul24 aprilie 2017

Viteză record pe drumul Lugoj-Buziaş. Poliţiştii l-au amendat pe vitezoman cu aproape 3.000 de lei

Cetateanul24 aprilie 2017

Noi descinderi la contrabandişti! Poliţiştii lugojeni au ajuns la Racoviţa

Daniel Groza21 aprilie 2017

Şef nou la Poliţia Timiş

Gabriel Iosa20 aprilie 2017

VIDEO – UPDATE Descinderi în Lugoj. Ce au găsit mascații în locațiile percheziționate

Daniel Groza20 aprilie 2017

VIDEO – Doi poliţişti din Timiş s-au îmbătat şi s-au bătut la birtul din sat

Cetateanul19 aprilie 2017

Atitudinea care face diferența

Cetateanul19 aprilie 2017

VIDEO – “Fast & furious 8” ajunge și la Cinema “Bela Lugosi”. Ce alte filme mai puteți vedea la cinematograful lugojean

Cetateanul18 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: