Autoliv Lugoj

Actualitate

Motivul incredibil pentru care un profesor concediat din cauza gravelor probleme de comportament a fost repus pe funcție

Motivul incredibil pentru care un profesor concediat din cauza gravelor probleme de comportament a fost repus pe funcție

Business Strategist

Judecătorii Curții de Apel Timișoara a obligat Universitatea Politehnică din Timișoara să îl reangajeze pe un profesor de la Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, dat afară pentru grave probleme de comportament. Chiar dacă faptele pentru care profesoul a fost dat afară, judecătorii au dispus reangajarea lui pentru că în momentul în care a fost convocat la Comisia de Disciplină fără să i se comunice pentru ce abateri este cercetat disciplinar.

Ajuns spaima facultății din cauza problemelor de comportament, profesorul Mircea Niculescu a fost tolerat de conducerea facultății mai mulți ani, fiind foarte bine pregătit în domeniul Chimiei Industriale. Problemele cauzate de profesorul de la Poli au ajuns, însă, din ce în ce mai mari, totul culminând cu intrarea peste unii profesori pe care îi dădea afară de la curs pentru a ține el cursurile.

Cireașa de pe tort a fost pusă, însă, în momentul în care, în timpul unui curs de Chimie Anorganică II, după jumătate de oră de la începerea cursului, profesorul le-a spus studenţilor că vor continua cursul în Parcul Rozelor. În dosarul de cercetare disciplinară, mai mulţi studenţi au depus mărturie în care au arătat că profesorul le-a dat să care o geantă şi o plasă cu „reactivi pentru experimente”.

Ajuns cu studenţii în Parcul Rozelor, profesorul le-a dat voie fetelor să plece acasă, iar profesorul i-a luat pe băieţi şi s-a dus cu ei la Secţia 2 de Poliţie. Când au ajuns la secţia de Poliţie, profesorul s-a făcut nevăzut, iar studenţii au rămas în faţa poliţiştilor cu bagajele în care nici măcar nu ştiau ce se află. La verficarea conţinutului, în geantă şi în plasă s-au găsit cursuri de chimie, cărţi şi dosare.

În urma acestor incidente, profesorul a fost dat afară prin decizie a Senatului universității. Cadrul didactic a contestat decizia de concediere în instanță, iar prima fază a procesului s-a judecat la Tribunalul Timiș. Mircea Niculescu a pierdut, dar în recursul de la Curtea de Apel a primit câștig de cauză, judecătorii hotărând să îl repună pe profesor pe funcție. În plus, instanța a obligat universitatea să îi plătească profesorului și 3.500 de lei cheltuieli de judecată.

Potrivit motivării redactate de judecătorii Curții de Apel Timișoara, profesorul a fost repus pe funcție din cauza unor vicii de procedură din momentul concedierii. „Angajatul a fost convocat fără a se menţiona pentru ce abateri urmează a fi cercetat disciplinar, fapt de natură să atragă nulitatea deciziei de concediere şi a actelor în temeiul cărora aceasta a fost emisă, respectiv Hotărârea  Biroului Senatului Universităţii Politehnica. Raţiunea pentru care legiuitorul a inserat în art. 251 din Codul muncii cerinţa notificării scrise, prin precizarea obiectului, datei, orei şi locului întrevederii, a fost aceea de a conferi salariatului posibilitatea pregătirii apărărilor şi probelor în cunoştinţă de cauză faţă de fapta care îi este imputată. În raport de aceste considerente s-a apreciat că măsura dispusă de angajator a fost afectată de nulitate absolută”, au arătat judecătorii care l-au repus pe profesorul de la Poli pe funcție.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017

“Kong: Insula Craniilor”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa20 martie 2017

Un primar de lângă Lugoj îşi pierde funcţia. A fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Daniel Groza20 martie 2017

Radar Fantomă, în curând pe autostrada Timişoara-Lugoj-Deva

Gabriel Iosa17 martie 2017

[VIDEO] Accient între Lugoj şi Buziaş! Una dintre victime venea de la spital

Gabriel Iosa16 martie 2017

Bătrân de 84 de ani din Lugoj, furat de 17.000 de lei de către trei tâlhari! Bărbaţii au fost prinşi în timpul faptei

Gabriel Iosa16 martie 2017

DIICOT şi mascaţii au descins la Lugoj, la un tânăr care distribuia materiale pornografice cu minori pe internet

Gabriel Iosa16 martie 2017

Poliţia Lugoj rămâne fără comandant de la 1 aprilie

Gabriel Iosa15 martie 2017
%d blogeri au apreciat: