Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Actualitate

Motivul incredibil pentru care un profesor concediat din cauza gravelor probleme de comportament a fost repus pe funcție

Motivul incredibil pentru care un profesor concediat din cauza gravelor probleme de comportament a fost repus pe funcție

Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Judecătorii Curții de Apel Timișoara a obligat Universitatea Politehnică din Timișoara să îl reangajeze pe un profesor de la Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, dat afară pentru grave probleme de comportament. Chiar dacă faptele pentru care profesoul a fost dat afară, judecătorii au dispus reangajarea lui pentru că în momentul în care a fost convocat la Comisia de Disciplină fără să i se comunice pentru ce abateri este cercetat disciplinar.

Ajuns spaima facultății din cauza problemelor de comportament, profesorul Mircea Niculescu a fost tolerat de conducerea facultății mai mulți ani, fiind foarte bine pregătit în domeniul Chimiei Industriale. Problemele cauzate de profesorul de la Poli au ajuns, însă, din ce în ce mai mari, totul culminând cu intrarea peste unii profesori pe care îi dădea afară de la curs pentru a ține el cursurile.

Cireașa de pe tort a fost pusă, însă, în momentul în care, în timpul unui curs de Chimie Anorganică II, după jumătate de oră de la începerea cursului, profesorul le-a spus studenţilor că vor continua cursul în Parcul Rozelor. În dosarul de cercetare disciplinară, mai mulţi studenţi au depus mărturie în care au arătat că profesorul le-a dat să care o geantă şi o plasă cu „reactivi pentru experimente”.

Ajuns cu studenţii în Parcul Rozelor, profesorul le-a dat voie fetelor să plece acasă, iar profesorul i-a luat pe băieţi şi s-a dus cu ei la Secţia 2 de Poliţie. Când au ajuns la secţia de Poliţie, profesorul s-a făcut nevăzut, iar studenţii au rămas în faţa poliţiştilor cu bagajele în care nici măcar nu ştiau ce se află. La verficarea conţinutului, în geantă şi în plasă s-au găsit cursuri de chimie, cărţi şi dosare.

În urma acestor incidente, profesorul a fost dat afară prin decizie a Senatului universității. Cadrul didactic a contestat decizia de concediere în instanță, iar prima fază a procesului s-a judecat la Tribunalul Timiș. Mircea Niculescu a pierdut, dar în recursul de la Curtea de Apel a primit câștig de cauză, judecătorii hotărând să îl repună pe profesor pe funcție. În plus, instanța a obligat universitatea să îi plătească profesorului și 3.500 de lei cheltuieli de judecată.

Potrivit motivării redactate de judecătorii Curții de Apel Timișoara, profesorul a fost repus pe funcție din cauza unor vicii de procedură din momentul concedierii. „Angajatul a fost convocat fără a se menţiona pentru ce abateri urmează a fi cercetat disciplinar, fapt de natură să atragă nulitatea deciziei de concediere şi a actelor în temeiul cărora aceasta a fost emisă, respectiv Hotărârea  Biroului Senatului Universităţii Politehnica. Raţiunea pentru care legiuitorul a inserat în art. 251 din Codul muncii cerinţa notificării scrise, prin precizarea obiectului, datei, orei şi locului întrevederii, a fost aceea de a conferi salariatului posibilitatea pregătirii apărărilor şi probelor în cunoştinţă de cauză faţă de fapta care îi este imputată. În raport de aceste considerente s-a apreciat că măsura dispusă de angajator a fost afectată de nulitate absolută”, au arătat judecătorii care l-au repus pe profesorul de la Poli pe funcție.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

radar

S-au crezut mai rapizi ca radarul! Cinci şoferi lăsaţi fără permise de poliţiştii lugojeni

Gabriel Iosa28 octombrie 2016
autostrada

Operațiunea antimafia „Amalgam”! Director al unei firme care lucrează pe autostrada Lugoj – Deva, arestat în Italia

Daniel Dancea28 octombrie 2016
amenzi-parcare-bucegi-lugoj

Semn de circulaţie nou la Lugoj! Au curs amenzile cu nemiluita pentru şoferii care l-au încălcat

Gabriel Iosa28 octombrie 2016
3

Prezervativ folosit găsit în baia Şcolii Creştine „Harul” din Lugoj de o mămică! Femeia a pus poza pe Facebook

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
Cristian Blidar, victima tentativei de omor de la Traian Vuia

Instanţa i-a luat toporul! Ciomăgarul din Traian Vuia merge după gratii şi are de plătit zeci de mii de euro despăgubiri

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
parcare-lugoj

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Daniel Dancea26 octombrie 2016
accountant-copy

“The Accountant” şi “Ouija”, filmele săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
furt-telefoane-lugoj

Un lugojean a rămas fără telefoanele mobile în timp ce stătea la o bere la terasă

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
ora-de-iarna

Atenție: se schimbă ora. Când trecem la ora de iarnă

Iasmina Olariu25 octombrie 2016