Actualitate

Motivul incredibil pentru care un profesor concediat din cauza gravelor probleme de comportament a fost repus pe funcție

Motivul incredibil pentru care un profesor concediat din cauza gravelor probleme de comportament a fost repus pe funcție

Cetateanul Lugoj

Judecătorii Curții de Apel Timișoara a obligat Universitatea Politehnică din Timișoara să îl reangajeze pe un profesor de la Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, dat afară pentru grave probleme de comportament. Chiar dacă faptele pentru care profesoul a fost dat afară, judecătorii au dispus reangajarea lui pentru că în momentul în care a fost convocat la Comisia de Disciplină fără să i se comunice pentru ce abateri este cercetat disciplinar.

Ajuns spaima facultății din cauza problemelor de comportament, profesorul Mircea Niculescu a fost tolerat de conducerea facultății mai mulți ani, fiind foarte bine pregătit în domeniul Chimiei Industriale. Problemele cauzate de profesorul de la Poli au ajuns, însă, din ce în ce mai mari, totul culminând cu intrarea peste unii profesori pe care îi dădea afară de la curs pentru a ține el cursurile.

Cireașa de pe tort a fost pusă, însă, în momentul în care, în timpul unui curs de Chimie Anorganică II, după jumătate de oră de la începerea cursului, profesorul le-a spus studenţilor că vor continua cursul în Parcul Rozelor. În dosarul de cercetare disciplinară, mai mulţi studenţi au depus mărturie în care au arătat că profesorul le-a dat să care o geantă şi o plasă cu „reactivi pentru experimente”.

Ajuns cu studenţii în Parcul Rozelor, profesorul le-a dat voie fetelor să plece acasă, iar profesorul i-a luat pe băieţi şi s-a dus cu ei la Secţia 2 de Poliţie. Când au ajuns la secţia de Poliţie, profesorul s-a făcut nevăzut, iar studenţii au rămas în faţa poliţiştilor cu bagajele în care nici măcar nu ştiau ce se află. La verficarea conţinutului, în geantă şi în plasă s-au găsit cursuri de chimie, cărţi şi dosare.

În urma acestor incidente, profesorul a fost dat afară prin decizie a Senatului universității. Cadrul didactic a contestat decizia de concediere în instanță, iar prima fază a procesului s-a judecat la Tribunalul Timiș. Mircea Niculescu a pierdut, dar în recursul de la Curtea de Apel a primit câștig de cauză, judecătorii hotărând să îl repună pe profesor pe funcție. În plus, instanța a obligat universitatea să îi plătească profesorului și 3.500 de lei cheltuieli de judecată.

Potrivit motivării redactate de judecătorii Curții de Apel Timișoara, profesorul a fost repus pe funcție din cauza unor vicii de procedură din momentul concedierii. „Angajatul a fost convocat fără a se menţiona pentru ce abateri urmează a fi cercetat disciplinar, fapt de natură să atragă nulitatea deciziei de concediere şi a actelor în temeiul cărora aceasta a fost emisă, respectiv Hotărârea  Biroului Senatului Universităţii Politehnica. Raţiunea pentru care legiuitorul a inserat în art. 251 din Codul muncii cerinţa notificării scrise, prin precizarea obiectului, datei, orei şi locului întrevederii, a fost aceea de a conferi salariatului posibilitatea pregătirii apărărilor şi probelor în cunoştinţă de cauză faţă de fapta care îi este imputată. În raport de aceste considerente s-a apreciat că măsura dispusă de angajator a fost afectată de nulitate absolută”, au arătat judecătorii care l-au repus pe profesorul de la Poli pe funcție.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Beat şi fără permis, a plecat la plimbare pe străzile din Lugoj

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

[FOTO] O maşină a ars în miez de noapte la Coşteiu! Pagubele se ridică la mii de euro

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Valutist din piaţa din Lugoj, lăsat fără o sumă uriaşă de bani de către jandarmi după o razie

Gabriel Iosa14 ianuarie 2017

Nouă dată de deschidere pentru cei 15 kilometri de autostradă Lugoj-Deva! Anunţul a fost făcut de ministrul Cuc

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017

Bătrân de lângă Lugoj, arestat pentru că a agresat două persoane pe care le-a ameninţat cu arma

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017

DOSAR Scuza de tot râsul găsită de o lugojeancă prinsă cu mașina burdușită de țigări. Ce pedeapsă a primit femeia

Daniel Dancea12 ianuarie 2017

Autorităţile lugojene, în alertă de mai bine de 48 de ore din cauza zăpezii! Vineri dimineaţa se aşteaptă polei

Gabriel Iosa12 ianuarie 2017

[FOTO] Accident cumplit la câţiva kilometri de Lugoj! Un TIR a intrat frontal într-o autocisternă, după ce şoferul a scăpat mastodontul de sub control

Gabriel Iosa11 ianuarie 2017

[FOTO] Zăpada l-a băgat în şanţ! Circulaţie îngreunată pe centura Lugojului, din cauza unui autotren care a derapat

Gabriel Iosa11 ianuarie 2017

E IKEA misteriosul producător de mobilă suedez care vrea să investească la Lugoj? Ce spune primarul

Daniel Groza11 ianuarie 2017

Bătaie între oamenii străzii din Lugoj la adăpostul de la spital! De la ce a pornit cearta

Gabriel Iosa11 ianuarie 2017

“6,9 pe scara Ricther” şi “Live by Night”, filmele săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa11 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: