Musk spune că Tesla va folosi baterii noi, tehnologie la fabrica din Berlin; există un risc de producție

0

Directorul executiv al Tesla Inc TSLA.O, Elon Musk, a declarat miercuri că, compania va produce modelul Y cu un nou design și tehnologie de baterie structurală la fabrica sa din Berlin anul viitor și că ar putea duce la un „risc semnificativ de producție”.

Producătorul american de vehicule electrice intenționează să fabrice o nouă versiune a vehiculului său crossover Model Y și, eventual, chiar și celule ale bateriei la fața locului.

Luna trecută, Musk a spus că Tesla își va folosi fabrica din Germania pentru a demonstra o revizuire radicală a modului în care sunt construite mașinile sale.

Compania intenționează să înceapă producția modelului Y la Gigafactory Berlin în a doua jumătate a anului 2021.

Noua celulă a bateriei Tesla – un format cilindric mai mare numit 4680, care poate stoca mai multă energie și este mai ușor de realizat – este esențială pentru atingerea obiectivului de reducere a costurilor bateriei la jumătate și creșterea producției de baterii de aproape 100 de ori până în 2030.

Noul acumulator structural al companiei necesită noile baterii 4680 pentru a funcționa.

Musk a declarat miercuri că vor dura aproximativ doi ani pentru ca fabricile Tesla din Fremont și Shanghai să adopte noua tehnologie.

„Fremont și Shanghai vor face tranziția în 2 ani, când noua tehnologie este dovedită”, a spus Musk într-un tweet.

Compania a declarat săptămâna trecută că a livrat 139.300 de vehicule în al treilea trimestru, un record trimestrial pentru producătorul de vehicule electrice. Forța de livrare a Tesla a fost susținută de noua sa fabrică din Shanghai, singura fabrică care produce în prezent vehicule în afara Californiei, deoarece construiește, de asemenea, o nouă unitate de producere a vehiculelor și bateriilor lângă Berlin.

Citeste continuarea Musk spune că Tesla va folosi baterii noi, tehnologie la fabrica din Berlin; există un risc de producție

Citește și