Administrație

Mutarea DASC la cazarma de pe Banatului, ilegală! Ce spun consilierii independenţi despre actele „mânărite” de administraţia locală

Mutarea DASC la cazarma de pe Banatului, ilegală! Ce spun consilierii independenţi despre actele „mânărite” de administraţia locală

Autoliv

Primăria Lugoj şi-a anunţat de ani buni intenţia de a muta birourile Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară de la parterul clădirii administraţiei locale în imobilul ce deservea cândva drept cazarmă a oraşului. Situat pe strada Banatului, lângă Cooperativa Munca, imobilul are o istorie recentă tumultoasă, fiind trecut prin mai multe mâini, însă niciodată valorificat.

Ultimii care au avut intenţia să transforme cazarma dintr-o ruină într-un liceu au fost cei de la Fundaţia „Legământul Harului”, însă aceştia au renunţat la idee din lipsă de fonduri. Acum, primăria încearcă să mute DASC-ul în clădire, însă actele prin care se poate începe oficial reabilitarea imobilului au fost făcute pe repede-înainte, fiind considerate ilegale de către grupul de consilieri independenţi.

Cel care a scos la iveală neclaritatea este Liviu Brânduşoni, acesta exprimându-şi dezacordul faţă de cum s-a manipulat legea în cazul cazarmei.

“În şedinţa comisiilor, anterior celei de consiliu, am solicitat primăriei un punct de vedere asupra faptului că ei nu sunt încă proprietari acolo. Deşi ne-au dat dreptate, condiţii în care nu poţi investi două milioane de lei, punându-se problema retragerii hotărârii de pe ordinea de zi, au reuşit rezolvarea problemei, însă nu a fost respectată legea. Este adevărat că există o încheiere la cadastru prin care municipiul Lugoj solicită intabularea acestui imobil, doar că Legea 213/1998 actualizată în 2016 prevede faptul că trecerea din domeniul public al unităţii administrativ-teritoriale în cel public al statului se face printr-o hotărâre de guvern, care nu există”, a declarat Liviu Brânduşoni.

Brânduşoni a explicat şi că primăria s-a confruntat cu aceeaşi situaţie în cazul cinematografului, care deşi se afla în plină reabilitare, nu avea actele în regulă, acestea fiind însă „rezolvate” până aproape de finalizarea proiectului. Pentru că nu îl consideră legal, consilierii independenţi spun că hotărârea prin care s-a alocat suma de 2,5 milioane de lei pentru cazarmă ar trebui contestată, aceştia votând „împotrivă” la şedinţa de consiliu de miercuri, 31 august.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Alex

    2 septembrie 2016 at 14:17

    Baietii astia independenți din respect pentru noi cetățenii acestui oras ar trebui sa lase deoparte atitudinea asta de ” Gica contra ” si sa pună si ei umărul la dezvoltarea orașului pentru ca orice obiectiv de investiții e bine venit. De fapt atitudinea lor nu e surprinzătoare ținând cont de faptul ca șeful lor Martinescu s-a consacrat prin faptul ca a stat atâția ani ca primar si nu a lasat nimic in urma lui

  2. independent

    4 septembrie 2016 at 8:43

    art.9.al.3 din Legea 213-1998 Trecerea unui bun din domeniul public al judeţului în domeniul public al unei unităţi administrativ-teritoriale de pe raza teritorială a judeţului respectiv se face la cererea consiliului local, prin hotărâre a consiliului judeţean. Comentariile sunt de prisos.

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

Peste 200 de funcţionari din Timişoara, Lugoj şi 13 comune timişene sunt în grevă japoneză

Cetateanul25 mai 2017

Rachetele antigrindină se vor lansa de la Lugoj. Două baterii vor fi instalate lângă fostul hipodrom

Cetateanul24 mai 2017

Funcţionarii din administraţia locală au trecut la fapte: joi – grevă japoneză, săptămâna viitoare – protest la Bucureşti

Cetateanul23 mai 2017

Funcţionarii din primăriile Timişoarei şi Lugojului ameninţă că vor bloca activitatea în administraţia locală

Cetateanul22 mai 2017

Consilierii lugojeni se întâlnesc pentru aprobarea unor proiecte şi a unei deplasări oficiale în străinătate

Cetateanul22 mai 2017

Omul care a aprobat plata contractelor pentru sindrofiile PSD a fost reangajat la Casa de Cultură, deşi s-a pensionat

Cetateanul12 mai 2017

“Va fi cel mai frumos cartier din Lugoj. O să se bată toţi pe un loc de casă”

Cetateanul12 mai 2017

FOTO – Bazarul din Lugoj va fi reabilitat. Administraţia locală are pregătită o sumă mare pentru lucrări

Cetateanul11 mai 2017

GALERIE FOTO – Expertiză de 140.000 de lei pentru a afla care sunt problemele Podului de Fier din Lugoj

Cetateanul10 mai 2017

Începe verificarea terenurilor din Lugoj. Impozitele vor fi mai mari cu 500% pentru cele neîngrijite

Cetateanul8 mai 2017

Clădire confiscată de la un falsificator, transformată în centru de relaţii internaţionale

Cetateanul5 mai 2017

Şcoala de Arte din Lugoj are nume nou, director nou şi va fi reabilitată

Cetateanul5 mai 2017
%d blogeri au apreciat: