Administrație

Mutarea DASC la cazarma de pe Banatului, ilegală! Ce spun consilierii independenţi despre actele „mânărite” de administraţia locală

Mutarea DASC la cazarma de pe Banatului, ilegală! Ce spun consilierii independenţi despre actele „mânărite” de administraţia locală

Cetateanul Lugoj

Primăria Lugoj şi-a anunţat de ani buni intenţia de a muta birourile Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară de la parterul clădirii administraţiei locale în imobilul ce deservea cândva drept cazarmă a oraşului. Situat pe strada Banatului, lângă Cooperativa Munca, imobilul are o istorie recentă tumultoasă, fiind trecut prin mai multe mâini, însă niciodată valorificat.

Ultimii care au avut intenţia să transforme cazarma dintr-o ruină într-un liceu au fost cei de la Fundaţia „Legământul Harului”, însă aceştia au renunţat la idee din lipsă de fonduri. Acum, primăria încearcă să mute DASC-ul în clădire, însă actele prin care se poate începe oficial reabilitarea imobilului au fost făcute pe repede-înainte, fiind considerate ilegale de către grupul de consilieri independenţi.

Cel care a scos la iveală neclaritatea este Liviu Brânduşoni, acesta exprimându-şi dezacordul faţă de cum s-a manipulat legea în cazul cazarmei.

“În şedinţa comisiilor, anterior celei de consiliu, am solicitat primăriei un punct de vedere asupra faptului că ei nu sunt încă proprietari acolo. Deşi ne-au dat dreptate, condiţii în care nu poţi investi două milioane de lei, punându-se problema retragerii hotărârii de pe ordinea de zi, au reuşit rezolvarea problemei, însă nu a fost respectată legea. Este adevărat că există o încheiere la cadastru prin care municipiul Lugoj solicită intabularea acestui imobil, doar că Legea 213/1998 actualizată în 2016 prevede faptul că trecerea din domeniul public al unităţii administrativ-teritoriale în cel public al statului se face printr-o hotărâre de guvern, care nu există”, a declarat Liviu Brânduşoni.

Brânduşoni a explicat şi că primăria s-a confruntat cu aceeaşi situaţie în cazul cinematografului, care deşi se afla în plină reabilitare, nu avea actele în regulă, acestea fiind însă „rezolvate” până aproape de finalizarea proiectului. Pentru că nu îl consideră legal, consilierii independenţi spun că hotărârea prin care s-a alocat suma de 2,5 milioane de lei pentru cazarmă ar trebui contestată, aceştia votând „împotrivă” la şedinţa de consiliu de miercuri, 31 august.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Alex

    2 septembrie 2016 at 14:17

    Baietii astia independenți din respect pentru noi cetățenii acestui oras ar trebui sa lase deoparte atitudinea asta de ” Gica contra ” si sa pună si ei umărul la dezvoltarea orașului pentru ca orice obiectiv de investiții e bine venit. De fapt atitudinea lor nu e surprinzătoare ținând cont de faptul ca șeful lor Martinescu s-a consacrat prin faptul ca a stat atâția ani ca primar si nu a lasat nimic in urma lui

  2. independent

    4 septembrie 2016 at 8:43

    art.9.al.3 din Legea 213-1998 Trecerea unui bun din domeniul public al judeţului în domeniul public al unei unităţi administrativ-teritoriale de pe raza teritorială a judeţului respectiv se face la cererea consiliului local, prin hotărâre a consiliului judeţean. Comentariile sunt de prisos.

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

Lugojeanul Călin Dobra este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş

Daniel Groza14 ianuarie 2017

Pierderile şi cheltuielile necontrolate ale Meridian duc la majorarea tarifelor, acuză consilierii independenţi

Daniel Groza13 ianuarie 2017

Program slab de investiţii pentru Lugoj. Lista cuprinde doar nerealizările anilor trecuţi, fără nicun proiect nou!

Daniel Groza12 ianuarie 2017

Sâmbătă se decide dacă lugojeanul Dobra va conduce Consiliul Judeţean Timiş: “Nu am nicio emoţie”

Daniel Groza10 ianuarie 2017

Primarul Lugojului află, astăzi, dacă va fi sau nu cercetat de DNA, în dosarul ELBA

Daniel Groza6 ianuarie 2017

Boldea „Gură de Aur” așteaptă recunoștința lui Grindeanu: ”L-am pus președinte PSD, președinte CJT și l-am făcut prim-ministru”

Daniel Groza4 ianuarie 2017

Lugojenii își pot spune părerea în legătură cu majorarea prețului pentru apă și canalizare

Daniel Groza4 ianuarie 2017

Troleibuz la Lugoj? Ideea aparţine unui consilier local şi nu e pe placul primarului

Gabriel Iosa29 decembrie 2016

PSD nu a votat micşorarea taxelor şi impozitelor, ignorând amendamentele PNL-ului, în ultima şedinţă de consiliu din 2016

Gabriel Iosa28 decembrie 2016

Se decid taxele şi impozitele la Lugoj pentru 2017! Ultima şedinţă de Consiliu Local din acest an are loc miercuri

Gabriel Iosa27 decembrie 2016

Un sat de lângă Lugoj a fost împânzit de camere de supraveghere, din cauza furturilor din case

Gabriel Iosa21 decembrie 2016

Masacarul celor 80 de oi îi scoate pe vânători pe teren. Lupii din zonă intră în bătaia puștii!

Daniel Groza21 decembrie 2016
%d blogeri au apreciat: