Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus din Japonia a atins pragul de 1.000

0

Numărul cazurilor de infecţie cu coronavirus confirmate în Japonia a atins miercuri pragul de 1.000, în timp ce Guvernul nipon a reiterat că pregătirile pentru găzduirea Jocurilor Olimpice din iulie continuă, informează Reuters.

Insula nordică Hokkaido a raportat miercuri trei noi cazuri de coronavirus, bilanţul infecţiilor din prefectură ajungând la 82. Toţi cei trei pacienţi sunt bărbaţi, unul de circa 50 de ani, iar ceilalţi de aproximativ 60 de ani, a indicat prefectura pe site-ul său.

În Hokkaido, cu o populaţie de circa 5 milioane de locuitori, au fost confirmate cele mai multe infecţii dintre toate prefecturile din Japonia. Autorităţile din insulă au declarat stare de urgenţă, notează Reuters.

Cazurile de infecţie cu noul coronavirus din Japonia au atins pragul de 1.000, a anunţat postul public NHK. Dintre acestea, 706 sunt persoane de pe vasul de croazieră Diamond Princess, iar 12 au decedat, a indicat Ministerul Sănătăţii.

Între timp, purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat miercuri că Japonia va continua pregătirile pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de vară, în contextul speculaţiilor potrivit cărora evenimentul ar putea fi amânat din cauza ameninţării coronavirusului.

”Vom continua pregătirile în timp ce ne coordonăm îndeaproape cu CIO (Comitetul Internaţional Olimpic) şi comitetul organizatoric”, a declarat şeful Secretariatului Guvernului, Yoshihide Suga, în cadrul unei conferinţe de presă.

Olimpiada urmează să înceapă în mai puţin de cinci luni, iar preşedintele CIO, Thomas Bach, a reiterat marţi că susţine continuarea pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de vară din acest an, în pofida ameninţării coronavirusului.

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat marţi că a avut discuţii cu Bach, pe tema Jocurilor Olimpice de la Tokyo. „Cred că ar fi prea devreme să luăm acum o hotărâre, ar fi de preferat să monitorizăm situaţia”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, cu prilejul unei conferinţe de presă la Geneva.

Premierul Shinzo Abe a cerut ca şcolile să fie închise luna aceasta, companiile îşi încurajează angajaţii să lucreze de acasă, iar mai multe evenimente sunt anulate sau se desfăşoară în spaţii fără spectatori.

Gazda Jocurilor Olimpice, Tokyo, a raportat 40 de cazuri, în timp ce persoane infectate cu coronavirus au fost depistate chiar şi îndepărtata prefectură sudică Okinawa.

Sursa: News24.ro.

Citește și