Numărul permiselor de pescuit sportiv în Deltă a crescut de aproape patru ori în 2019

0

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) au  eliberate anul trecut   permise de pescuit sportiv/recreativ, de aproape patru ori mai mare decât cel din 2018, se arată într-o adresă remisă la solicitarea AGERPRES de către instituţia din subordinea Ministerului Mediului.

Din anul 2017, persoanele care vor să pescuiască sportiv în Deltă nu mai trebuie să plătească permisul de pescuit sportiv, ele având obligaţia de a deţine permisul gratuit şi de a plăti permisul de acces în Rezervaţie.

“În 2019, au fost eliberate 185.032 permise de pescuit sportiv/recreativ. Avem în vedere elaborarea unei strategii/regulament pentru pescuitul sportiv/recreativ, inclusiv cu posibilitatea introducerii unei taxe pentru eliberarea permisului. O astfel de măsură nu poate fi aplicată mai devreme de ianuarie 2021”, se menţionează în adresa semnată de guvernatorul Rezervaţiei, Ion Munteanu.

Potrivit datelor făcute publice de ARBDD, in anul 2018,  numărul permiselor de pescuit sportiv eliberate de instituţie a fost de 48.401, de aproape patru ori mai mic decât cel emis în 2019.

Pescuitul sportiv/recreativ constituie unul dintre motoarele dezvoltării turismului în Delta Dunării, mulţi operatori turistici fidelizându-şi clienţii prin organizarea unor concursuri naţionale şi internaţionale de pescuit.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și