Actualitate

O americancă din Lugoj sărbătoreşte 4 Iulie cu mâncare tradiţională! Cum s-a adaptat la viaţa din România

O americancă din Lugoj sărbătoreşte 4 Iulie cu mâncare tradiţională! Cum s-a adaptat la viaţa din România

Autoliv

Statele Unite ale Americii sărbătoresc sâmbătă, 4 Iulie, Ziua Independenţei, 239 de ani de la adoptarea Declaraţiei de Independenţă care a pus bazele democraţiei în lumea modernă. Cu această ocazie, şi comunităţile mici de americani care locuiesc în toate colţurile lumii vor sărbători evenimentul printr-o mică petrecere specifică acestui prilej. La Lugoj, după ce doi americani au plecat joi spre Statele Unite, un alt cetăţean al S.U.A. va petrece 4 Iulie în oraşul de pe Timiş.

Rebecca Mărgescu, fostă Brady, s-a născut şi a copilărit într-un orăşel din statul Georgia, al optulea cel mai populat stat din Statele Unite. Despre cum va petrece Ziua Americii cu familia ei din România, Rebeca ne-a povestit că va marca sărbătoarea cum se cuvine, adică într-un mod patriotic, specific american.

„Voi sta acasă cu soţul meu, e venită şi sora mea din America, facem grătare, ne îmbrăcăm cu roşu, alb şi albastru şi cam aşa vom sărbători. Dumincă vom vedea la ştiri cum a fost sărbătorită acasă 4 Iulie”, a declarat pentru Cetăţeanul Rebecca Brady Mărgescu.

Rebecca a mai povestit şi despre cum s-a integrat în societatea românească, care au fost cele mai grele momente pentru începuturile ei în ţara aflată la mii de kilometri depărtare de casă şi cât de des îşi vizitează rudele de peste Oceanul Atlantic.

„Eu sunt din Sylvester, Georgia, e un oraş cam cât Lugojul, chiar mai mic. Bunica mea a venit de mai multe ori în România în misiuni, am venit prima dată cu ea. Eu eram la şcoală să devin profesoară de engleză, am venit aici şi m-am angajat, m-am măritat cu un român şi gata, cred că nu mai plec. A fost greu să mă adaptez, românii sunt foarte direcţi, dacă un american are o problemă cu tine îţi spune politicos, aici nu. De multe ori am venit acasă şi am plâns crezând că e cineva supărat pe mine, dar în schimb era doar modul de a vorbi. Sunt de trei ani, în fiecare vară merg acasă, chiar săptămâna viitoare plec să îmi văd părinţii”, a mai explicat Rebecca.

Ziua Independenței este ziua națională a Statelor Unite ale Americii şi comemorează adoptarea Declarației de independență de pe 4 iulie 1776, în care a fost declarată independența față de Regatul Marii Britanii. Ziua Independenței este deseori asociată cu focuri de artificii, parade și evenimente private care sărbătoresc istoria, guvernul și tradiția Statelor Unite.

Vezi comentarii (4)

4 Comments

 1. boro

  4 iulie 2015 at 22:33

  Krista de Geest. Voleibalistă la CSM Lugoj.

 2. Howerton, Joyce

  5 iulie 2015 at 9:30

  Ati gresit, mai este o familie de opt persoane care sunt aici in Lugoj de 14 ani. Suntem americanii si noi!

  • Gabriel Iosa

   5 iulie 2015 at 15:18

   Buna ziua,

   Din cauza ca aveam informatii ca familia dvs. va sarbatori 4 Iulie in SUA, dupa ce am incercat si nu am reusit sa va contactam am ramas la concluzia ca doar Rebecca va sarbatori 4 Iulie la Lugoj. Ne cerem scuze si va uram un 4 Iulie fericit!

   • Joyce Howerton

    5 iulie 2015 at 15:58

    Multumim!

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017

Judecătoria Lugoj a autorizat 121 de interceptări telefonice, în ultimii cinci ani. În Timiş au fost aproape 3.000

Cetateanul17 mai 2017
%d blogeri au apreciat: