Autoliv Lugoj

Actualitate

O ceartă de mahala între doi avocați din Lugoj, tranșată de judecători. Avocatul care a cerut daune morale, bun de plată

O ceartă de mahala între doi avocați din Lugoj, tranșată de judecători. Avocatul care a cerut daune morale, bun de plată

Cetateanul Lugoj

Doi avocați de la Lugoj au ajuns să se certe ca la ușa cortului, iar mai apoi să se judece în instanță timp de mai mulți ani. Miza – postul de avocat-coordonator al avocaților din Lugoj și Făget, post ce presupune sarcina de repartizare a avocaților din oficiu la instanțele din Lugoj și Făget. Avocații au intrat în conflict încă acum cinci ani, în anul 2011.

Nesimțit, periculos, pensionar fără rost, măscărici. Au fost doar câteva dintre cuvintele cu care s-au „alintat” cei doi avocați. De aici până la îmbrânceli nu a mai fost decât un pas, iar de aici procesele s-au ținut lanț. Fiecare dintre avocați s-a simțit nedreptățit, dar judecătorii au decis ca meciul să se încheie cu remiză, stabilind că niciunul dintre avocați nu are dreptate, fiecare încălcând principiile de bază ale avocaturii. „Având în vedere calitatea ambelor părți, aceea de avocat, care presupune respectarea riguroasă a principiilor de etică și deontologie profesională, folosirea unui limbaj cultivat și reverențios, nejignitor și nonviolent, se apreciază că atât reclamantul cât și pârâtul nu au respectat principiile amintite anterior”, se arată în sentința care are fi trebuit să îi împace pe avocați.

Lupta a continuat, însă, în instanță unde unul dintre avocați a deschis un nou proces și i-a cerut rivalului său daune de 25.000 lei cu titlu de daune morale, pentru prejudiciul de imagine, atingerea premeditată şi nedreaptă adusă onoarei, demnităţii şi reputaţiei, hărţuirea şi chiar hăituirea în scris şi verbal.

Avocatul reclamant a cerut daune morale acuzându-l pe avocatul pârât că în cadrul unui proces dintre ei  ‹‹a comis „fărădelegi”, de încercarea de a ieşi „basma curată”, prin comiterea altor încălcări ale legii, „îndeletnicirile” şi „diversiunile” sale având ca scop evitarea tragerii la răspundere, de către instituţiile abilitate››. Practic, avocatul reclamant i-a cerut daune avocatului rival acuzând faptul că în cadrul unui proces dintre ei, la Curtea de Apel Timișoara, avocatul pârât a spus despre rival că a fost securist.

Judecătorii au tranșat și acest proces arătând că afirmația prin care se spune că avocatul reclamant a fost securist nu este decât o constatare. „A spune despre o persoană că a fost colaborator al Securităţii, reprezintă pur şi simplu o informaţie, o afirmaţie despre un fapt. Instanţa constată că afirmaţiile pârâtului conţin o imputaţie precisă la adresa reclamantului, fiind vorba aşadar de o situaţie de fapt, dar care este demonstrată(dovedită)”, se arată în sentința Judecătoriei Lugoj, menținută de Tribunalul Timiș.

Potrivit sentinței, pe lângă faptul că nu a obținut daune morale, avocatul reclamant trebuie să mai achite și daune morale de 1.400 de lei.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Asd

    10 noiembrie 2016 at 20:11

    Haa, sa nu le spuneti mumele, nici initialele, ca va si dau avocatii astia in judecata pentru imagine 🙂

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

VIDEO Dezinteres maxim pentru fonduri europene în rândul oamenilor de afaceri din Lugoj

Daniel Dancea27 februarie 2017

Arbalete confiscate de mascaţi la Coşteiu! Două persoane, audiate pentru arme artizanale

Gabriel Iosa27 februarie 2017

[VIDEO] Romul din Lugoj care s-a crezut de la SPP, sancţionat de poliţişti! Ce s-a întâmplat cu „dotările” BMW-ului

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Filmele 3D revin la Lugoj! Vezi programul la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa27 februarie 2017

VIDEO Cozi infernale la Kaufland-ul deschis recent: „Mai bine dau 50 de lei pe motorină și mă duc la Timișoara decât să stau aici două ore la coadă”

Daniel Dancea25 februarie 2017

[FOTO] Accident grav la intrare în Lugoj! Un bărbat, în stare gravă la spital după ce s-a răsturnat cu maşina

Gabriel Iosa24 februarie 2017

Bilanț negru, în Timiș. În 2016 s-a înregistrat cel mai mare număr de morți în accidente de muncă din ultimii cinci ani

Daniel Dancea24 februarie 2017

Culmea hoţiei la Lugoj! Un tânăr a jefuit un boschetar

Gabriel Iosa24 februarie 2017

„Când ţi se înfige cuţitul în spate, ce să mai faci?” Managerul spitalului din Lugoj îşi pierde postul de la 1 martie

Gabriel Iosa24 februarie 2017

Hipermarketul Kaufland duce lugojenii gratuit la cumpărături! Vezi programul microbuzului care face turul oraşului

Gabriel Iosa23 februarie 2017

[VIDEO] Cum sunt implicaţi poliţiştii în scandalul de la centrul de plasament din Lugoj

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Nicu Bădina, nemulțumit de cafeaua primită la Consiliul Județean: „Vă rog să oferiți și lapte”

Daniel Dancea22 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: