Actualitate

O ceartă de mahala între doi avocați din Lugoj, tranșată de judecători. Avocatul care a cerut daune morale, bun de plată

O ceartă de mahala între doi avocați din Lugoj, tranșată de judecători. Avocatul care a cerut daune morale, bun de plată

Autoliv

Doi avocați de la Lugoj au ajuns să se certe ca la ușa cortului, iar mai apoi să se judece în instanță timp de mai mulți ani. Miza – postul de avocat-coordonator al avocaților din Lugoj și Făget, post ce presupune sarcina de repartizare a avocaților din oficiu la instanțele din Lugoj și Făget. Avocații au intrat în conflict încă acum cinci ani, în anul 2011.

Nesimțit, periculos, pensionar fără rost, măscărici. Au fost doar câteva dintre cuvintele cu care s-au „alintat” cei doi avocați. De aici până la îmbrânceli nu a mai fost decât un pas, iar de aici procesele s-au ținut lanț. Fiecare dintre avocați s-a simțit nedreptățit, dar judecătorii au decis ca meciul să se încheie cu remiză, stabilind că niciunul dintre avocați nu are dreptate, fiecare încălcând principiile de bază ale avocaturii. „Având în vedere calitatea ambelor părți, aceea de avocat, care presupune respectarea riguroasă a principiilor de etică și deontologie profesională, folosirea unui limbaj cultivat și reverențios, nejignitor și nonviolent, se apreciază că atât reclamantul cât și pârâtul nu au respectat principiile amintite anterior”, se arată în sentința care are fi trebuit să îi împace pe avocați.

Lupta a continuat, însă, în instanță unde unul dintre avocați a deschis un nou proces și i-a cerut rivalului său daune de 25.000 lei cu titlu de daune morale, pentru prejudiciul de imagine, atingerea premeditată şi nedreaptă adusă onoarei, demnităţii şi reputaţiei, hărţuirea şi chiar hăituirea în scris şi verbal.

Avocatul reclamant a cerut daune morale acuzându-l pe avocatul pârât că în cadrul unui proces dintre ei  ‹‹a comis „fărădelegi”, de încercarea de a ieşi „basma curată”, prin comiterea altor încălcări ale legii, „îndeletnicirile” şi „diversiunile” sale având ca scop evitarea tragerii la răspundere, de către instituţiile abilitate››. Practic, avocatul reclamant i-a cerut daune avocatului rival acuzând faptul că în cadrul unui proces dintre ei, la Curtea de Apel Timișoara, avocatul pârât a spus despre rival că a fost securist.

Judecătorii au tranșat și acest proces arătând că afirmația prin care se spune că avocatul reclamant a fost securist nu este decât o constatare. „A spune despre o persoană că a fost colaborator al Securităţii, reprezintă pur şi simplu o informaţie, o afirmaţie despre un fapt. Instanţa constată că afirmaţiile pârâtului conţin o imputaţie precisă la adresa reclamantului, fiind vorba aşadar de o situaţie de fapt, dar care este demonstrată(dovedită)”, se arată în sentința Judecătoriei Lugoj, menținută de Tribunalul Timiș.

Potrivit sentinței, pe lângă faptul că nu a obținut daune morale, avocatul reclamant trebuie să mai achite și daune morale de 1.400 de lei.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Asd

    10 noiembrie 2016 at 20:11

    Haa, sa nu le spuneti mumele, nici initialele, ca va si dau avocatii astia in judecata pentru imagine 🙂

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Un bebeluş, de cinci luni, din Lugoj a murit din cauza rujeolei

Cetateanul24 aprilie 2017

Viteză record pe drumul Lugoj-Buziaş. Poliţiştii l-au amendat pe vitezoman cu aproape 3.000 de lei

Cetateanul24 aprilie 2017

Noi descinderi la contrabandişti! Poliţiştii lugojeni au ajuns la Racoviţa

Daniel Groza21 aprilie 2017

Şef nou la Poliţia Timiş

Gabriel Iosa20 aprilie 2017

VIDEO – UPDATE Descinderi în Lugoj. Ce au găsit mascații în locațiile percheziționate

Daniel Groza20 aprilie 2017

VIDEO – Doi poliţişti din Timiş s-au îmbătat şi s-au bătut la birtul din sat

Cetateanul19 aprilie 2017

Atitudinea care face diferența

Cetateanul19 aprilie 2017

VIDEO – “Fast & furious 8” ajunge și la Cinema “Bela Lugosi”. Ce alte filme mai puteți vedea la cinematograful lugojean

Cetateanul18 aprilie 2017
autostrada Lugoj-Deva

CNAIR a făcut controale inopinate pe şantierul autostrăzii Lugoj-Deva, pentru a verifica cum sunt executate lucrările

Daniel Groza14 aprilie 2017

VIDEO Sute de lugojeni, adunați să vadă Drumul Crucii. Un fost ateu a luat bătaie ani la rând ca să arate cum a fost chinuit Isus

Daniel Dancea14 aprilie 2017

Peste 160 de jandarmi asigură ordinea în perioada sărbătorilor: în apropierea bisericilor, dar şi la rugile comunelor din zonă

Cetateanul13 aprilie 2017

Lugojul, cuprins în exerciţiul naţional de alarmare. Sirenele vor suna timp de patru zile

Daniel Groza13 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: