Actualitate

O ceartă de mahala între doi avocați din Lugoj, tranșată de judecători. Avocatul care a cerut daune morale, bun de plată

O ceartă de mahala între doi avocați din Lugoj, tranșată de judecători. Avocatul care a cerut daune morale, bun de plată

Cetateanul Lugoj

Doi avocați de la Lugoj au ajuns să se certe ca la ușa cortului, iar mai apoi să se judece în instanță timp de mai mulți ani. Miza – postul de avocat-coordonator al avocaților din Lugoj și Făget, post ce presupune sarcina de repartizare a avocaților din oficiu la instanțele din Lugoj și Făget. Avocații au intrat în conflict încă acum cinci ani, în anul 2011.

Nesimțit, periculos, pensionar fără rost, măscărici. Au fost doar câteva dintre cuvintele cu care s-au „alintat” cei doi avocați. De aici până la îmbrânceli nu a mai fost decât un pas, iar de aici procesele s-au ținut lanț. Fiecare dintre avocați s-a simțit nedreptățit, dar judecătorii au decis ca meciul să se încheie cu remiză, stabilind că niciunul dintre avocați nu are dreptate, fiecare încălcând principiile de bază ale avocaturii. „Având în vedere calitatea ambelor părți, aceea de avocat, care presupune respectarea riguroasă a principiilor de etică și deontologie profesională, folosirea unui limbaj cultivat și reverențios, nejignitor și nonviolent, se apreciază că atât reclamantul cât și pârâtul nu au respectat principiile amintite anterior”, se arată în sentința care are fi trebuit să îi împace pe avocați.

Lupta a continuat, însă, în instanță unde unul dintre avocați a deschis un nou proces și i-a cerut rivalului său daune de 25.000 lei cu titlu de daune morale, pentru prejudiciul de imagine, atingerea premeditată şi nedreaptă adusă onoarei, demnităţii şi reputaţiei, hărţuirea şi chiar hăituirea în scris şi verbal.

Avocatul reclamant a cerut daune morale acuzându-l pe avocatul pârât că în cadrul unui proces dintre ei  ‹‹a comis „fărădelegi”, de încercarea de a ieşi „basma curată”, prin comiterea altor încălcări ale legii, „îndeletnicirile” şi „diversiunile” sale având ca scop evitarea tragerii la răspundere, de către instituţiile abilitate››. Practic, avocatul reclamant i-a cerut daune avocatului rival acuzând faptul că în cadrul unui proces dintre ei, la Curtea de Apel Timișoara, avocatul pârât a spus despre rival că a fost securist.

Judecătorii au tranșat și acest proces arătând că afirmația prin care se spune că avocatul reclamant a fost securist nu este decât o constatare. „A spune despre o persoană că a fost colaborator al Securităţii, reprezintă pur şi simplu o informaţie, o afirmaţie despre un fapt. Instanţa constată că afirmaţiile pârâtului conţin o imputaţie precisă la adresa reclamantului, fiind vorba aşadar de o situaţie de fapt, dar care este demonstrată(dovedită)”, se arată în sentința Judecătoriei Lugoj, menținută de Tribunalul Timiș.

Potrivit sentinței, pe lângă faptul că nu a obținut daune morale, avocatul reclamant trebuie să mai achite și daune morale de 1.400 de lei.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Asd

    10 noiembrie 2016 at 20:11

    Haa, sa nu le spuneti mumele, nici initialele, ca va si dau avocatii astia in judecata pentru imagine 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

PSD pregăteşte o nouă mizerie. Un pliant cu informaţii false şi defăimătoare pe care să-l distribuie în cutiile poştale (P)

Cetateanul9 decembrie 2016

Lugojenii pot sta la curent cu cele mai în vogă evenimente din judeţ cu ajutorul unei noi aplicaţii

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii, chemaţi să descopere măreţia muntelui în cadrul unui eveniment dedicat filmului “Sălbăticia din Carpaţi”

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii nu pot vota decât la secţiile la care sunt arondaţi! Vezi unde e secţia ta de votare

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

[VIDEO&FOTO] Atmosferă incendiară la balul bobocilor de la „Drăgan”! Ruby a încheiat spectacolul cu un concert de senzaţie

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Doctoriţa din Lugoj pusă pe Facebook de lugojeni că parchează aiurea a trimis drept la replică: „Cum e cu cei 7 ani de acasă?”

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

PNL dezminte zvonurile că Buciu nu se află pe poziția a doua la Senat. Dovada este un specimen al buletinului de vot

Daniel Groza8 decembrie 2016

[FOTO] Maeştrii bucătari ai Lugojului, juraţii concursului gastronomic al elevilor de la Branişte

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Fostul șef al Poliției Lugoj, Claudiu Chebici, acuzat că a protejat tăieri ilegale de pădure: „Sunt foarte relaxat”

Daniel Dancea8 decembrie 2016

Bărbat de lângă Lugoj, trimis în judecată pentru loviri și alte violențe și ultraj. L-a atacat pe un pădurar

Daniel Dancea7 decembrie 2016

Bişniţari luaţi pe sus de poliţişti! Ţigări, alcool, petarde şi valută, pe lista de „descoperiri” ale autorităţilor

Gabriel Iosa7 decembrie 2016

[VIDEO] Şoferi furioşi din cauza unui bizon la Lugoj! A blocat circulaţia şi s-a jucat pe telefon, în timp ce pasagera plătea o factură

Cetateanul7 decembrie 2016