Actualitate

O cunoscută carmangerie din Lugoj, în proces cu Antifrauda. Prima sentință emisă de judecătorii lugojeni

O cunoscută carmangerie din Lugoj, în proces cu Antifrauda. Prima sentință emisă de judecătorii lugojeni

Autoliv

Una din cele mai cunoscute carmangerii din Lugoj a fost amendată de Antifraudă cu 8.000 de lei și suspendarea activității pentru trei luni din cauza unui plus în casă de peste 400 de lei. Pentru că amenda a fost aplicată anul trecut, firma a reușit să obțină suspendarea măsurii dispuse de ANAF deschizând un proces în instanță. Judecătoria Lugoj a emis prima sentință din acest proces, dosarul fiind în faza de apel la Tribunalul Timiș.

Acțiunile ANAF-ului din această primăvară au băgat spaima în comercianți, iar isteria are două cauze. Pe de o parte, amploarea acțiunilor ANAF, iar pe de altă parte modificarea legii, în așa fel încât măsurile de suspendare a activității nu se mai suspendă odată cu contestarea măsurii în instanță. De altfel, controale ale inspectorilor Antifraudă au fost efectuate și până în această primăvară, dar reacțiile nu au fost atât de puternice, măsurile de suspendare a activității fiind suspendate odată cu procesele deschise în instanță.

Este și cazul unei carmangerii din Lugoj, controlate în luna august a anului trecut de inspectorii Antifraudă. La descinderea ANAF-ului, inspectorii au găsit în casa de marcat 900 de lei, pentru suma de 437 de lei nefiind emise bonuri fiscale. Pentru această neregulă, ANAF a dispus o amendă de 8.000 de lei și suspendarea activității pentru o perioadă de trei luni.

Măsura inspectorilor Antifraudă a fost suspendată odată cu deschiderea procesului din instanță prin care societatea a contestat procesul verbal de contravenție. Procesul s-a judecat în primă instanță la Judecătoria Lugoj. Magistrații de aici, au iertat firma de măsura suspendării activității, dar au menținut amenda de 8.000 de lei.

„Ţinând cont că aceasta sancţiune complementara (n.r. suspendarea activității) a fost aplicată ca urmare a neemiterii de bonuri fiscale pentru suma de 437,45 lei, instanţa apreciază că suspendarea activităţii punctului de lucru pe o perioada de 3 luni este o măsura excesivă, cu consecinţe pecuniare  foarte grave, faţa de gradul de pericol social concret al faptei săvârşite”, au arătat judecătorii lugojeni.

Astfel, carmangeria sancționată de ANAF cu amendă și suspendarea activității a rămas doar cu amenda de 8.000 de lei. Sentința nu este, însă, definitivă, procesul fiind pe rol la Tribunalul Timiș, unde se emite sentința finală.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

O lugojeancă îmbracă cu flori Fântâna cu Peşti din centrul Timişoarei, în cadrul Festivalului TimFloralis

Daniel Groza25 aprilie 2017

Un bebeluş, de cinci luni, din Lugoj a murit din cauza rujeolei

Cetateanul24 aprilie 2017

Viteză record pe drumul Lugoj-Buziaş. Poliţiştii l-au amendat pe vitezoman cu aproape 3.000 de lei

Cetateanul24 aprilie 2017

Noi descinderi la contrabandişti! Poliţiştii lugojeni au ajuns la Racoviţa

Daniel Groza21 aprilie 2017

Şef nou la Poliţia Timiş

Gabriel Iosa20 aprilie 2017

VIDEO – UPDATE Descinderi în Lugoj. Ce au găsit mascații în locațiile percheziționate

Daniel Groza20 aprilie 2017

VIDEO – Doi poliţişti din Timiş s-au îmbătat şi s-au bătut la birtul din sat

Cetateanul19 aprilie 2017

Atitudinea care face diferența

Cetateanul19 aprilie 2017

VIDEO – “Fast & furious 8” ajunge și la Cinema “Bela Lugosi”. Ce alte filme mai puteți vedea la cinematograful lugojean

Cetateanul18 aprilie 2017
autostrada Lugoj-Deva

CNAIR a făcut controale inopinate pe şantierul autostrăzii Lugoj-Deva, pentru a verifica cum sunt executate lucrările

Daniel Groza14 aprilie 2017

VIDEO Sute de lugojeni, adunați să vadă Drumul Crucii. Un fost ateu a luat bătaie ani la rând ca să arate cum a fost chinuit Isus

Daniel Dancea14 aprilie 2017

Peste 160 de jandarmi asigură ordinea în perioada sărbătorilor: în apropierea bisericilor, dar şi la rugile comunelor din zonă

Cetateanul13 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: