Sport

O demisie învăluită în mister! Dan Alexa nu mai este antrenor la Poli Timișoara

O demisie învăluită în mister! Dan Alexa nu mai este antrenor la Poli Timișoara

Autoliv

Dan Alexa și-a anunțat demisia de la Poli Timișoara imediat după usturătorul eșec în fața Viitorului Constanța, 4-0. Echipa are cinci puncte după opt etape, în urma unor evoluții dârze, în majoritatea lor, dar cam atât. Cum fotbalul presupune și altceva în afară de curaj, bilanțul după aceste etape este unul edificator: o victorie, două egaluri și cinci înfrângeri.
OK, nu este cel mai grozav început de campionat, dar nici cel mai dezastruos, astfel încât se naște o întrebare simplă: este necesară o demisie după opt etape? Alexa a luat decizia la cald, dar spune că nu îl întoarce nimeni nici la rece, semn că hotărârea sa era iminentă, doar că nu avusese contextul ideal pentru a se declanșa. Desigur, un antrenor știe cel mai bine de ce ajunge să ia o decizie radicală, iar în cazul de față, Alexa vorbește despre necesitatea unui șoc la echipă. Genul acela de duș rece care să te trezească și să joci fotbal, nu doar să alergi după minge așa cum s-a întâmplat cu Viitorul.

La prima vedere, gestul lui Alexa pare unul de neputință, fostul mijlocș aflându-se în postura unui părinte care apelează la psiholog, întrucât nu știe cum să-și mai controleze copilul. Declarația sa este elocventă în acest sens: „Echipa asta este creația mea de un an și jumătate. Țin prea mult la ea ca să nu îi doresc tot binele. În momentul de față este blocată mental și are nevoie de un șoc.” Practic, Alexa spune că nu îi mai poate motiva pe jucători, deși au trecut doar opt etape, ceea ce înseamnă că provocarea este abia la început. Este ciudat cum un fotbalist bătăios ca el cedează atât de repede, într-un sezon în care ai pentru ce lupta, având în vedere sistemul competițional schimbat, cu play-off și play-out. Recunoscut ca un caracter puternic, Alexa pare acum un tip șubred, care refuză să caute soluții într-un moment dificil pentru echipă. El cere să vină o mână de fier pentru a pune lucrurile la punct, uitând că picioarele sale de oțel făceau legea la mijlocul terenului nu în urmă cu mult timp. Timpul va descifra probabil misterul acestei demisii, însă până atunci, e clar că fanii bănățeni își doresc ca echipa lor să depășeacă momentul de cumpănă și să-și revină rapid, întrucât, cu siguranță, nu vor ca favoriții lor să ajungă din nou în liga a doua. Pentru Poli urmează meciul de pe teren propriu cu Concordia Chiajna, o adevărată provocare pentru împătimiții de pariuri sportive, partidă care poate însemna relansarea acestei echipe, care încă își caută ritmul în Liga 1. Unul care te poate surprinde atunci când întâlnești o formație ca Viitorul Constanța, cu un apetit crescut pentru ofensivă, dar care nu este în niciun caz similar cu cel din campionate puternice precum Premier League. Probabil că puțin calm la echipă și o resetare mentală ar face minuni în această perioadă în care va veni și pauza internațională, numai bine pentru ca jucătorii să se analizeze și să revină cu forțe proaspete la reluarea întrecerii. Să nu uităm că primul meci după pauză va fi împotriva Stelei, când toată lumea trebuie să fie unită pentru a obține un rezultat mare.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

 1. victor L

  24 august 2015 at 15:29

  Ca fost fan al echipei Poli Timisoara, aceasta Vinalcool-Robu este ceva in genul palmierilor la Timisoara.
  Nu vad unde ar fi „misterul” demisiei lui Alexa. Mai degraba este o dovada ca nu are puterea sa ajunga antrenor. A carui cariera nu este compusa doar din victorii, ci si din infringeri dureroase.
  ACS Poli Timisoara de azi e perfecta in Liga I pentru ca sa aiba pe cine bate si cei mai slabi 😛

 2. victor L

  24 august 2015 at 23:58

  Ultimele zvonuri ale mass media sportiva: Florin Marin, de la Rapid, antrenor la Vinalcool-Robu.

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Vasile Stoica şi Mărioara Stănescu, medalii de aur pentru Lugoj, la Cupa Danubius de la Galaţi

Cetateanul24 mai 2017

Micuţii baschetbalişti lugojeni au câştigat turneul găzduit de Lugoj

Cetateanul18 mai 2017

Victorie la scor pentru handbaliştii de la CSM Lugoj pe teren propriu

Alina Damian17 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean au obţinut titlul naţional

Cetateanul14 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean intră în cursa pentru titlul naţional

Cetateanul13 mai 2017

Se reia Lugojul Pedalează. Doar două acţiuni sunt programate în acest an

Cetateanul12 mai 2017

Se fac primii paşi pentru baza de canotaj de la Surduc, în valoare de 2 milioane de euro

Cetateanul11 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean încheie prima zi a turneului final cu o victorie

Cetateanul10 mai 2017

Turneu internaţional de baschet la Lugoj

Cetateanul9 mai 2017

Lugojul este gazda turneului final al campionatul naţional de speranţe la volei feminin

Cetateanul9 mai 2017

Sportivi din trei oraşe au participat la un memorial de gimnastică desfăşurat la Lugoj

Alina Damian8 mai 2017

Au început înscrierile pentru Liman Bike Race, cel mai tare concurs de mountain-bike de lângă Lugoj

Cetateanul3 mai 2017
%d blogeri au apreciat: