Sport

O demisie învăluită în mister! Dan Alexa nu mai este antrenor la Poli Timișoara

O demisie învăluită în mister! Dan Alexa nu mai este antrenor la Poli Timișoara

Cetateanul Lugoj

Dan Alexa și-a anunțat demisia de la Poli Timișoara imediat după usturătorul eșec în fața Viitorului Constanța, 4-0. Echipa are cinci puncte după opt etape, în urma unor evoluții dârze, în majoritatea lor, dar cam atât. Cum fotbalul presupune și altceva în afară de curaj, bilanțul după aceste etape este unul edificator: o victorie, două egaluri și cinci înfrângeri.
OK, nu este cel mai grozav început de campionat, dar nici cel mai dezastruos, astfel încât se naște o întrebare simplă: este necesară o demisie după opt etape? Alexa a luat decizia la cald, dar spune că nu îl întoarce nimeni nici la rece, semn că hotărârea sa era iminentă, doar că nu avusese contextul ideal pentru a se declanșa. Desigur, un antrenor știe cel mai bine de ce ajunge să ia o decizie radicală, iar în cazul de față, Alexa vorbește despre necesitatea unui șoc la echipă. Genul acela de duș rece care să te trezească și să joci fotbal, nu doar să alergi după minge așa cum s-a întâmplat cu Viitorul.

La prima vedere, gestul lui Alexa pare unul de neputință, fostul mijlocș aflându-se în postura unui părinte care apelează la psiholog, întrucât nu știe cum să-și mai controleze copilul. Declarația sa este elocventă în acest sens: „Echipa asta este creația mea de un an și jumătate. Țin prea mult la ea ca să nu îi doresc tot binele. În momentul de față este blocată mental și are nevoie de un șoc.” Practic, Alexa spune că nu îi mai poate motiva pe jucători, deși au trecut doar opt etape, ceea ce înseamnă că provocarea este abia la început. Este ciudat cum un fotbalist bătăios ca el cedează atât de repede, într-un sezon în care ai pentru ce lupta, având în vedere sistemul competițional schimbat, cu play-off și play-out. Recunoscut ca un caracter puternic, Alexa pare acum un tip șubred, care refuză să caute soluții într-un moment dificil pentru echipă. El cere să vină o mână de fier pentru a pune lucrurile la punct, uitând că picioarele sale de oțel făceau legea la mijlocul terenului nu în urmă cu mult timp. Timpul va descifra probabil misterul acestei demisii, însă până atunci, e clar că fanii bănățeni își doresc ca echipa lor să depășeacă momentul de cumpănă și să-și revină rapid, întrucât, cu siguranță, nu vor ca favoriții lor să ajungă din nou în liga a doua. Pentru Poli urmează meciul de pe teren propriu cu Concordia Chiajna, o adevărată provocare pentru împătimiții de pariuri sportive, partidă care poate însemna relansarea acestei echipe, care încă își caută ritmul în Liga 1. Unul care te poate surprinde atunci când întâlnești o formație ca Viitorul Constanța, cu un apetit crescut pentru ofensivă, dar care nu este în niciun caz similar cu cel din campionate puternice precum Premier League. Probabil că puțin calm la echipă și o resetare mentală ar face minuni în această perioadă în care va veni și pauza internațională, numai bine pentru ca jucătorii să se analizeze și să revină cu forțe proaspete la reluarea întrecerii. Să nu uităm că primul meci după pauză va fi împotriva Stelei, când toată lumea trebuie să fie unită pentru a obține un rezultat mare.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

 1. victor L

  24 august 2015 at 15:29

  Ca fost fan al echipei Poli Timisoara, aceasta Vinalcool-Robu este ceva in genul palmierilor la Timisoara.
  Nu vad unde ar fi „misterul” demisiei lui Alexa. Mai degraba este o dovada ca nu are puterea sa ajunga antrenor. A carui cariera nu este compusa doar din victorii, ci si din infringeri dureroase.
  ACS Poli Timisoara de azi e perfecta in Liga I pentru ca sa aiba pe cine bate si cei mai slabi 😛

 2. victor L

  24 august 2015 at 23:58

  Ultimele zvonuri ale mass media sportiva: Florin Marin, de la Rapid, antrenor la Vinalcool-Robu.

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Luptătorii de la CSM Lugoj vor să dea lovitura la Campionatul Naţional Individual şi să se califice la Europene

Alina Damian18 ianuarie 2017

“Trebuie să se găsească mereu un cap sec”! Fostul director al CSM, surprins de decizia defiinţării echipelor de lupte, campioane naţionale

Daniel Groza18 ianuarie 2017

Echipele campioane nationale ale Lugojului vor fi desfiinţate. Primaria nu le mai susţine

Alina Damian17 ianuarie 2017

Lugojul va avea un reprezentant în FRF. Marius Maier va face parte din comisia care are ca scop dezvoltarea fotbalului românesc

Alina Damian17 ianuarie 2017

Foto! Peste 1000 de lei s-au adunat pentru a-l ajuta pe Ioji, în urma turneului de fotbal în sală

Alina Damian16 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Foto! CSM Lugoj a câştigat Cupa Rieker la volei

Alina Damian14 ianuarie 2017

Turnee de fotbal în scop caritabil la Lugoj şi în împrejurimi

Alina Damian13 ianuarie 2017

Două lugojence vor lupta pentru titlu la Campionatul Naţional de Pescuit la Copcă

Alina Damian12 ianuarie 2017

Motocicletă de ultimă generaţie pentru Mihai Stoichescu la început de an

Alina Damian12 ianuarie 2017

Echipa de fotbal CSM Lugoj se reuneşte. Vezi programul meciurilor de pregătire

Alina Damian11 ianuarie 2017

“ RIEKER CUP 2017 “ – turneu internaţional de volei la Lugoj

Daniel Groza11 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: