Cultură

O revistă din Lugoj a împlinit 10 ani de activitate

O revistă din Lugoj a împlinit 10 ani de activitate

Autoliv

Din luna decembrie a anului 2005, tinerii din Eparhia de Lugoj a Bisericii Greco-Catolice au tipărit revista Magnificat, publicaţie editată şi distribuită în cadrul parohiilor din Lugoj, Timişoara, Reşiţa, Oţelu Roşu, Deva, Orăştie şi Cugir. Revista, care s-a confruntat de-a lungul timpului cu goluri de tiraj şi alte impasuri, a reuşit să supravieţuiască, ajungând în luna decembrie a anului trecut la 10 ani de viaţă, sărbătoriţi prin numărul special 24 al publicaţiei.

Revista cuprinde două domenii editoriale, cel informativ cu evenimente ale tinerilor din Eparhia de Lugoj şi principale evenimente din Viaţa Bisericii Catolice din România şi din lume şi cel formativ, care cuprinde articole pe teme de spiritualitate, viaţa consacrată, religiile lumii, Istoria Bisericii, morală, psihologie spirituală, filozofie, precum şi alte materiale actuale pentru tineretul de azi. Nu lipsesc recenziile de filme şi de cărţi.

„Fiind o revistă de tineret care se dorea a fi la nivel eparhial, am prezentat-o episcopului, Prea Sfinţitului Alexandru Mesian pentru a obţine binecuvântarea. Am obţinut atât binecuvântarea, cât şi sprijinul financiar de a realiza primul număr, apoi am reuşit să obţinem încrederea şi sprijinul pe mai departe pentru toate numerele acestei reviste”, a declarat Raimondo-Mario Rupp, editor-coordonator.

Cel mai productiv an pentru revista care se distribuie în mod normal în peste 200 de exemplare a fost 2007, când au văzut tiparul nu mai puţin de patru numere.

„Am scos atunci numărul cinci, în preajma Sfintelor Paşti, numărul şase în vară, numărul şapte în toamnă şi numărul opt în iarnă. În acel an am reuşit să ne extindem şi în alte localităţi ale eparhiei noastre, Arad, Timişoara, Orăştie, Cugir şi Deva”, a mai precizat Rupp.

Revista a trecut şi prin perioade de inactivitate editorială, dar a revenit de fiecare dată în atenţia tinerilor, fiind reînviată ultima dată anul trecut.

„Din vara lui 2013 şi până în toamna anului 2015 revista a înregistrat o pauză de tipar, apoi o revenire în tiraj limitat a numerelor lipsă. În decembrie 2015 am reuşit printr-un număr aniversar să marcăm sărbătorirea celor 10 ani de la apariţia primului număr”, precizează editorul-coordonator.

Pentru anul 2016, revista va apărea de cel puţin două ori, aşa cum a fost programată de redacţie, prima dată la Sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel în 29 iunie, iar a doua oară la Sărbătoarea „Neprihănitei Zămisliri” din 9 decembrie. Revista este disponibilă la chioşcurile parohiilor din oraşele în care se distribuie şi se plăteşte dintr-o contribuţie a cititorilor, recomandată la 3 lei.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Pingback: O revistă din Lugoj a împlinit 10 ani de activitate | BRU.ro

  2. Pingback: O revistă din Lugoj a împlinit 10 ani de activitate – Magnificat

Lasă un răspuns

Cultură

Mai multe în Cultură

Alfabetizare cu forţa acum 200 de ani în Banat. Părinţii care-şi împiedicau copiii să frecventeze şcoala erau pedepsiţi

Cetateanul19 mai 2017

FOTO – Lugojenii sunt aşteptaţi la „Noaptea sinagogilor deschise”. Pot afla istoria şi tradiţiile comunităţii

Cetateanul18 mai 2017

Cum se schimbă sala de spectacole a Teatrului “Traian Grozavescu” din Lugoj. Ce lucrări se vor executa în această vară

Cetateanul16 mai 2017
muzeu Lugoj

Noaptea Muzeelor, marcată şi la Lugoj. Ce vor putea vedea cei care vor vizita muzeul lugojean

Cetateanul15 mai 2017

Seară vieneză la Lugoj. Treizeci de elevi pot să primească bilete gratis

Cetateanul13 mai 2017

140 de concurenţi din întreaga ţara se întâlnesc la Lugoj, la Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică „Clara Peia”

Cetateanul11 mai 2017

Primarului nu-i plac costumele verzi, pe care şi le-au cumpărat dansatorii lugojeni. Le-a mai dat 40.000 de lei ca să-şi schimbe ţinuta

Cetateanul10 mai 2017

Teatrul Municipal ”Traian Grozăvescu” participă la Festivalul Naţional de teatru de la Roman

Cetateanul9 mai 2017

Începe la Timişoara, cea de-a XXXI-a sesiune Helion, cel mai important brand al literaturii SF din România

Cetateanul5 mai 2017

VIDEO – Premiera Gardienii Galaxiei 2 ajunge şi la Cinema Bela Lugosi

Cetateanul2 mai 2017

Agenda culturală a Lugojului: şase rugi, două comemorări, un concurs literar şi un singur festival internaţional

Daniel Groza27 aprilie 2017

Expoziția „Pe urmele automobilului…în Lugojul de odinioară“ – Muzeul de Istorie Lugoj

Oliviu Gaidos26 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: