Autoliv Lugoj

Cultură

O revistă din Lugoj a împlinit 10 ani de activitate

O revistă din Lugoj a împlinit 10 ani de activitate

Business Strategist

Din luna decembrie a anului 2005, tinerii din Eparhia de Lugoj a Bisericii Greco-Catolice au tipărit revista Magnificat, publicaţie editată şi distribuită în cadrul parohiilor din Lugoj, Timişoara, Reşiţa, Oţelu Roşu, Deva, Orăştie şi Cugir. Revista, care s-a confruntat de-a lungul timpului cu goluri de tiraj şi alte impasuri, a reuşit să supravieţuiască, ajungând în luna decembrie a anului trecut la 10 ani de viaţă, sărbătoriţi prin numărul special 24 al publicaţiei.

Revista cuprinde două domenii editoriale, cel informativ cu evenimente ale tinerilor din Eparhia de Lugoj şi principale evenimente din Viaţa Bisericii Catolice din România şi din lume şi cel formativ, care cuprinde articole pe teme de spiritualitate, viaţa consacrată, religiile lumii, Istoria Bisericii, morală, psihologie spirituală, filozofie, precum şi alte materiale actuale pentru tineretul de azi. Nu lipsesc recenziile de filme şi de cărţi.

„Fiind o revistă de tineret care se dorea a fi la nivel eparhial, am prezentat-o episcopului, Prea Sfinţitului Alexandru Mesian pentru a obţine binecuvântarea. Am obţinut atât binecuvântarea, cât şi sprijinul financiar de a realiza primul număr, apoi am reuşit să obţinem încrederea şi sprijinul pe mai departe pentru toate numerele acestei reviste”, a declarat Raimondo-Mario Rupp, editor-coordonator.

Cel mai productiv an pentru revista care se distribuie în mod normal în peste 200 de exemplare a fost 2007, când au văzut tiparul nu mai puţin de patru numere.

„Am scos atunci numărul cinci, în preajma Sfintelor Paşti, numărul şase în vară, numărul şapte în toamnă şi numărul opt în iarnă. În acel an am reuşit să ne extindem şi în alte localităţi ale eparhiei noastre, Arad, Timişoara, Orăştie, Cugir şi Deva”, a mai precizat Rupp.

Revista a trecut şi prin perioade de inactivitate editorială, dar a revenit de fiecare dată în atenţia tinerilor, fiind reînviată ultima dată anul trecut.

„Din vara lui 2013 şi până în toamna anului 2015 revista a înregistrat o pauză de tipar, apoi o revenire în tiraj limitat a numerelor lipsă. În decembrie 2015 am reuşit printr-un număr aniversar să marcăm sărbătorirea celor 10 ani de la apariţia primului număr”, precizează editorul-coordonator.

Pentru anul 2016, revista va apărea de cel puţin două ori, aşa cum a fost programată de redacţie, prima dată la Sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel în 29 iunie, iar a doua oară la Sărbătoarea „Neprihănitei Zămisliri” din 9 decembrie. Revista este disponibilă la chioşcurile parohiilor din oraşele în care se distribuie şi se plăteşte dintr-o contribuţie a cititorilor, recomandată la 3 lei.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Pingback: O revistă din Lugoj a împlinit 10 ani de activitate | BRU.ro

  2. Pingback: O revistă din Lugoj a împlinit 10 ani de activitate – Magnificat

Lasă un răspuns

Cultură

Mai multe în Cultură

Toaca la Lugoj, ediţia a şaptea

Gabriel Iosa22 martie 2017

[VIDEO] Scandal între primărie, teatru şi asociaţia FOA! Profesorii, acuzaţi de primar că bagă bani în buzunar după bunul plac

Gabriel Iosa17 martie 2017

Într-un sat de lângă Lugoj ruga se înlocuieşte cu Festivalul Fasolei! Programul rugilor de Paşte

Gabriel Iosa15 martie 2017

Maghiarii din Lugoj sunt în sărbătoare. Ce manifestări au loc astăzi

Daniel Groza15 martie 2017

Proiectul Lidl se blochează! Nu se mişcă nicio cărămidă din cazarma Lugojului fără aprobarea ministerului

Gabriel Iosa14 martie 2017

Statuia tenorului Traian Grosavescu din Timișoara așteaptă de jumătate de secol să fie inaugurată

Cetateanul14 martie 2017

Spectacol folcloric în centrul Făgetului, cu ocazia zilei de 8 martie

Cetateanul7 martie 2017

Dansatorii şi soliştii Ansamblului “Lugojana”, spectacol deosebit de Dragobete

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Doi americani concertează la Lugoj într-un eveniment marca English Pub, de Ziua Îndrăgostiţilor

Gabriel Iosa9 februarie 2017

Primarul Boldea, în conflict cu angajaţii Muzeului de Istorie! “Au salarii între 15 şi 50 de milioane şi nu fac nimic”

Daniel Groza2 februarie 2017
muzeu Lugoj

Colecţiile Muzeului de Istorie şi Etnografie din Lugoj sunt în pericol. Clădirea a stat toată iarna fără căldură

Daniel Groza1 februarie 2017

[FOTO] Peste 100 de tineri au încins o horă la Lugoj în cinstea Unirii Principatelor Române

Gabriel Iosa24 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: