Actualitate

O sportivă din Lugoj, medaliată cu bronz în Turcia la lupte libere

O sportivă din Lugoj, medaliată cu bronz în Turcia la lupte libere

Autoliv

Roxana Ţif, sportiva legitimată la secţia de lupte libere a CSŞ Lugoj şi formată la Centrul de lupte de la Mănăştiur de către antrenorul emerit Avrămuţ Todorescu, a obţinut medalia de bronz în cadrul Turneului Internaţional de cadeţi, denumit “ Mahmut Atalay & Yasar Erkan”, desfăşurat în Turcia, la Izmir, în perioada 26-29 mai. La competiţie au luat parte sportivi din Kazahstan, Sudan, Georgia, Turcia, România, Ungaria şi Polonia.

Roxana, în vârstă de 15 ani, a intrat în concurs la categoria 40 kg, unde au fost opt participante. În primul meci a luptat contra unei sportive din Kazahstan şi a pierdut cu 11-9. Pentru locurile 3-5 a întâlnit pe saltea o româncă, pe care a învins-o şi a obţinut medalia de bronz.

“O performanţă bună pentru sportiva de la CSŞ Lugoj. Sunt cinci ani de când a început luptele la Mănăştiur. E o luptătoare care are o dăruire totală. O ajută şi mintea, în sensul că învaţă destul de bine la şcoală. Asta e foarte important, deoarece nu poţi să învingi dacă nu ai un coeficient de inteligenţă. A depus o muncă asiduă, la lot susţinând chiar şi două antrenamente pe zi. Ca să faci un sport de performanţă înseamnă multe sacrificii. Nu e simplu. Ca să ajugi la un nivel ridicat implică timp, cheltuieli şi multe drumuri”, a declarat antrenorul emerit Avrămuţ Todorescu.

Sportiva medaliată cu bronz în Turcia este componentă a lotului naţional de la Bucureşti din luna aprilie a anului trecut. Roxana nu are prea mult timp să sărbătorească reuşita, întrucât se pregăteşte pentru alte două competiţii importante care o aşteaptă.

“Sunt mulţumită de rezultatul meu şi acum mă pregătesc pentru finala naţională de cadeţi care va avea loc în perioada 2-4 iunie. Este o etapă importantă în pregătirea mea, înainte de Campionatul European, care se va desfăşura la finalul lunii iulie”, a spus Roxana.

Roxana Ţif este multiplă campioană naţională, doar în 2015 obţinând şapte medalii, patru interne şi trei internaţionale, dintre care şase de aur şi una de bronz. A câştigat, pe rând, titlurile de campioană naţională la lupte pe plajă, la juniori III, juniori II şi la Campionatul Naţional Şcolar. De asemenea, tot anul trecut, a câştigat medalia de aur la Turneul Internaţional de la Bucureşti şi la Campionatul Balcanic, iar la Turneul Internaţional din Turcia a fost medaliată cu bronz. În 2016, în afară de această clasare pe podium la Turneul Internaţional din Turcia, Roxana a mai obţinut titlul de vicecampioană naţională şcolară şi a urcat pe prima treaptă a podiumului la Turneul Internaţional al României.

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Cea mai aşteptată premieră a lunii ajunge şi la Cinema Bela Lugosi. Piraţii din Caraibe 5 se poate vedea 3D

Cetateanul29 mai 2017

După nouă ani, se reiau lucrările la blocul MApN. Va fi transformat într-un imobil de locuinţe sociale

Daniel Groza29 mai 2017

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017
%d blogeri au apreciat: