Cetateanul Lugoj

Actualitate

O sportivă din Lugoj, medaliată cu bronz în Turcia la lupte libere

O sportivă din Lugoj, medaliată cu bronz în Turcia la lupte libere

Cetateanul Lugoj

Roxana Ţif, sportiva legitimată la secţia de lupte libere a CSŞ Lugoj şi formată la Centrul de lupte de la Mănăştiur de către antrenorul emerit Avrămuţ Todorescu, a obţinut medalia de bronz în cadrul Turneului Internaţional de cadeţi, denumit “ Mahmut Atalay & Yasar Erkan”, desfăşurat în Turcia, la Izmir, în perioada 26-29 mai. La competiţie au luat parte sportivi din Kazahstan, Sudan, Georgia, Turcia, România, Ungaria şi Polonia.

Roxana, în vârstă de 15 ani, a intrat în concurs la categoria 40 kg, unde au fost opt participante. În primul meci a luptat contra unei sportive din Kazahstan şi a pierdut cu 11-9. Pentru locurile 3-5 a întâlnit pe saltea o româncă, pe care a învins-o şi a obţinut medalia de bronz.

“O performanţă bună pentru sportiva de la CSŞ Lugoj. Sunt cinci ani de când a început luptele la Mănăştiur. E o luptătoare care are o dăruire totală. O ajută şi mintea, în sensul că învaţă destul de bine la şcoală. Asta e foarte important, deoarece nu poţi să învingi dacă nu ai un coeficient de inteligenţă. A depus o muncă asiduă, la lot susţinând chiar şi două antrenamente pe zi. Ca să faci un sport de performanţă înseamnă multe sacrificii. Nu e simplu. Ca să ajugi la un nivel ridicat implică timp, cheltuieli şi multe drumuri”, a declarat antrenorul emerit Avrămuţ Todorescu.

Sportiva medaliată cu bronz în Turcia este componentă a lotului naţional de la Bucureşti din luna aprilie a anului trecut. Roxana nu are prea mult timp să sărbătorească reuşita, întrucât se pregăteşte pentru alte două competiţii importante care o aşteaptă.

“Sunt mulţumită de rezultatul meu şi acum mă pregătesc pentru finala naţională de cadeţi care va avea loc în perioada 2-4 iunie. Este o etapă importantă în pregătirea mea, înainte de Campionatul European, care se va desfăşura la finalul lunii iulie”, a spus Roxana.

Roxana Ţif este multiplă campioană naţională, doar în 2015 obţinând şapte medalii, patru interne şi trei internaţionale, dintre care şase de aur şi una de bronz. A câştigat, pe rând, titlurile de campioană naţională la lupte pe plajă, la juniori III, juniori II şi la Campionatul Naţional Şcolar. De asemenea, tot anul trecut, a câştigat medalia de aur la Turneul Internaţional de la Bucureşti şi la Campionatul Balcanic, iar la Turneul Internaţional din Turcia a fost medaliată cu bronz. În 2016, în afară de această clasare pe podium la Turneul Internaţional din Turcia, Roxana a mai obţinut titlul de vicecampioană naţională şcolară şi a urcat pe prima treaptă a podiumului la Turneul Internaţional al României.

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
ora-de-iarna

Atenție: se schimbă ora. Când trecem la ora de iarnă

Iasmina Olariu25 octombrie 2016
1-leu

Doi lugojeni s-au judecat doi ani pentru un leu. Gălăgia făcută de o fetiță, sămânța scandalului

Daniel Dancea25 octombrie 2016
ziua-armatei-romane-lugoj-foto-cetateanul-8

[FOTO] Ziua Armatei Române, sărbătorită la Lugoj cu defilare şi depuneri de coroane

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
grand-corso

Patronii din Lugoj investesc în terase încălzite pentru la iarnă, dedicate fumătorilor şi celor care vor să bea o cafea printre nămeţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
politia noaptea foto lugojinfo

Rupt de beat, la plimbare cu maşina pe străzile din Lugoj! Cât a băut un lugojean înainte de a se urca la volan

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
casa-de-pensii-timis

Haos la Casele de Pensii Lugoj şi Timişoara, din cauza unui server căzut! Cozile dau pe afară din sedii, pensionarii sunt revoltaţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
concurs-dovleci-lugoj

La Lugoj se caută cel mai frumos dovleac! Cum participi la prima ediţie Miss Dovleac Lugoj

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
petrica-miulescu-irimica-si-nicoleta-sarbu

Rugi de Sf. Dumitru în două localități din zona Lugoj-Făget

Iasmina Olariu21 octombrie 2016
traian-tataru-politia-lugoj

EXCLUSIV! Noul şef al Poliţiei Lugoj crede că legea e singura soluție pentru problemele create de romi

Gabriel Iosa21 octombrie 2016