Autoliv Lugoj

Actualitate

O tânără din Lugoj predă gimnastica pentru copiii arabilor în Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite

O tânără din Lugoj predă gimnastica pentru copiii arabilor în Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite

Business Strategist

O cheamă Loredana, prietenii îi spun Pitic, are 24 de ani şi a decis să plece din Lugoj şi să îşi încerce norocul tocmai în Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, acolo unde a ajuns să predea gimnastica, un hobby pe care a reuşit să îl transforme în profesie. Deşi este o ţară complet diferită de România, cu reguli stricte care pur şi simplu nu pot fi încălcate, Loredana a făcut pasul spre o nouă carieră tocmai în ţara şeicilor şi a petrolului, iar până acum spune că este cel mai bun lucru care i s-a întâmplat vreodată.

„Sunt o persoană disciplinată, perseverentă, cu un simţ puternic al realităţii. Caracterul meu puternic, seriozitatea şi încăpăţânarea m-au ajutat mereu să mă orientez spre succes. Pot spune că sunt optimistă, pozitivă şi mereu cu zâmbetul pe buze, îmi place să fiu sursa de energie a celor din jurul meu. Pentru mine nu există „nu pot”, există doar „nu vreau”, doar când e nevoie”, îşi începe lugojeanca povestea.

Pregătită de Lavinia Miloşovici

Pasiunea pentru sport a Loredanei a apărut la o vârstă fragedă, când de obicei copiii se uită la desene sau se joacă în faţa blocului. În cazul ei, sportul a devenit în scurt timp o pasiune de care nu a mai putut scăpa şi pe care o îndrăgeşte în fiecare zi.

„Aşa am fost îndoctrinată încă de mică şi cred că asta mi-a rămas în sânge. Am început gimnastica la Lugoj la vârsta de patru ani, sub îndrumarea profesorilor Lavinia Miloşovici, Mirela Vug şi Adrian Ianculescu. Din păcate, după o perioadă de 3 ani gimnastica feminină s-a desfiinţat, iar la vârsta de şapte ani, cu ajutorul doamnei Rodica Petruş am ajuns la liceul cu program sportiv „Nadia Comăneci” din Oneşti. Acolo am făcut primii mei paşi spre performanţă”, îşi aminteşte Loredana Niroda.

După ce a absolvit liceul la Hasdeu şi Politehnica din Timişoara, lugojeanca a aflat despre o oportunitate de a-și urma visul în predarea gimnasticii în Emirate. Nu a stat nicio secundă pe gânduri.

„Atât în Abu Dhabi, cât şi în Dubai am foşti colegi şi colege care acum antrenează, am aflat că este nevoie de un alt antrenor şi nu am ezitat nicio secundă să încerc ceva nou. Lucrez pentru o companie privată, numită Sports4Life, predau clase de gimnastică în diferite şcoli, pentru diferite nivele, atât pentru copii de patru ani, cât şi pentru cei de 12 sau chiar mai mari. Am cel mult cinci clase pe zi, iar o clasă durează o oră. Pot avea ore atât de dimineaţă, cât şi după-masa, în funcţie de orarul copiilor de la şcoală şi de modul în care compania organizează acest program, ţinând cont şi de orele de odihnă ale antrenorilor”, a explicat Pitic pentru Cetăţeanul.

Singurele probleme sunt căldura şi… îngheţata!

Odată ajunsă în Emirate, Loredana nu a făcut prea multe schimbări în stilul de viaţă, deoarece deşi ţara este una majoritar formată din musulmani, aceştia s-au obişnuit cu stilul de viaţă al străinilor, care vin şi muncesc cu sutele de mii pe meleagurile lor. Marile probleme nu sunt ţinutele sau ieşirile cu prietenii, ci căldura înfiorătoare şi… îngheţata.

„Nu am nicio dietă specială, dar îmi place să am grijă de mine, iar pentru asta încerc să mănânc sănătos, am noroc că nu sunt pofticioasă şi nici nu îmi prea plac dulciurile. Singura mea problemă este îngheţata. Căldura? Da, foarte mare! În perioada asta am suportat şi 56 de grade Celsius. Stilul de viaţă este diferit, aici nu am să vad niciodată doi oameni sărutându-se şi dacă nu eşti căsătorit este greu chiar să te ţii şi de mână. Dacă mergi la cinema la un film precum „Fifty Shades of Grey”, mai bine nu mergi, ipostazele în care doi oameni se sărută sau alte ipostaze mult mai intime sunt blurate. De îmbrăcat, mă îmbrac aşa cum îmi place, mănânc ce vreau, nu există restricții”, a mai adăugat Loredana.

Sportul e pentru distracţie, nu pentru performanţă

Dacă România este cunoscută pentru performanţele la nivel mondial din domeniul gimnasticii, la Abu Dhabi nu aduce nimeni vorba despre aşa ceva. Sportul este văzut complet diferit în Emirate, copiii magnaţilor petrolieri mergând la sală mai mult pentru distracţie, nu pentru a deveni gimnaşti profesionişti.

„Sportul este perceput diferit în comparaţie cu România, pentru că aici nu se pune accent pe performanţă, ei nu sunt învăţaţi cu durerea, gradul de suportabilitate este scăzut şi de asemenea nu cunosc termenul de sacrificiu, pentru că au tot ce îşi doresc. Copiii vin la sală pentru a avea activitate, pentru a se simţi bine, pentru a fi bucuroși. Pas cu pas ei învaţă lucruri noi, doar că într-un alt ritm. În România, dacă un copil nu m-ar asculta, aş putea să îl „pedepsesc” punându-l să facă zece genoflexiuni, ei bine aici nu pot face acest lucru, tot ceea ce am de făcut este să vorbesc cu el şi să îi explic că nu este bine ceea ce a făcut , iar dacă situaţia continuă, să vorbesc cu părinţii lui”, a explicat antrenoarea din Lugoj.

Deşi extravagantă pentru localnici, meseria de antrenor de gimnastică este una profitabilă. Tânăra lugojeancă a reuşit să îşi cumpere o maşină şi spune că nu duce grija zilei de mâine.

„Da, este o meserie bănoasă. Dacă îmi doresc ceva, nu trebuie să mă gândesc de două ori dacă pot avea acel ceva sau nu. Reuşesc să am o maşină nouă şi să şi economisesc, cred că mă ajută şi faptul că sunt responsabilă, lucru pe care l-am învăţat încă de la vârsta de la 7 ani. Pot călători cu banii economisiţi, de exemplu am fost în Dubai un weekend, am rămas plăcut impresionată. Am vizitat fântânile de la Burj Khalifa, apa fântânilor dansează după ritmul melodiilor şi explodează în mii de culori. Am urcat în Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, la etajul 124, de unde am putut vedea întreg Dubaiul, e super tare. Am vizitat faimosul hotel de 7 stele Burj Al Arab şi am fost la safari în desert.

Întrebată dacă va reveni acasă sau dacă s-a hotărât să rămână definitiv în Abu Dhabi, Loredana a dat un răspuns scurt şi la obiect.

„Îmi place mult aici, voi veni acasă doar în vizită”, a încheiat lugojeanca.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Filme pe toate gustuile la Cinema Bela Lugosi, în weekend şi joia viitoare

Gabriel Iosa27 martie 2017

Un polițist din Lugoj care a lovit în mafia contrabandiștilor de țigări, în toptul celor mai buni polițiști din România

Gabriel Iosa27 martie 2017

INEDIT! La Lugoj poţi mânca Choco Kebab, un desert cu de toate după care îţi lasă gura apă

Gabriel Iosa27 martie 2017

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017

“Kong: Insula Craniilor”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa20 martie 2017

Un primar de lângă Lugoj îşi pierde funcţia. A fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Daniel Groza20 martie 2017

Radar Fantomă, în curând pe autostrada Timişoara-Lugoj-Deva

Gabriel Iosa17 martie 2017

[VIDEO] Accient între Lugoj şi Buziaş! Una dintre victime venea de la spital

Gabriel Iosa16 martie 2017
%d blogeri au apreciat: