Cultură

OAMENI SPECIALI – Adrian Stanca împlinește astăzi 45 de ani!

OAMENI SPECIALI – Adrian Stanca împlinește astăzi 45 de ani!

Cetateanul Lugoj

Interpretul de muzică populară și directorul Casei de Cultură din Buziaș, sărbătorește 45 de… toamne. Ani frumoși în slujba cântecului și bucuriei românilor. Un artist complet și un om împlinit din toate punctele de vedere, Adrian Stanca oferă cu generozitate publicului larg, frânturi de dor și flori de cântec “izvorace-n suflet, dân dor de banat”. Cu rădăcini în Maramureșul istoric pe linie paternă, interpretul născut la Hitiaș, provine dintr-o familie de oameni simpli dar mari iubitori de cântec și tradiții populare românesti.

În repertoriul acestuia se regăsesc aproape o sută de cântece populare bănățene, colinde și cântece de petrecere. De-a lungul timpului, Adrian Stanca, a colaborat cu numeroși colegi de beaslă cucerind sufletele iubitorilor de melos popular cu cântecele interpretate în duet cu Liliana Laichici, Nicoleta și Andreea Voica, Tiberiu Ceia, Ana Munteanu, Carmen Popovici Dumbravă, Matilda Pascal Cojocărița, Niculina Stoican, Petrică Stoian Mâțu și multi alții. Fost colaborator al Ansamblului Ciocarlia din București, cu înregistrări în Radiodifuziunea româna și Electrecord, colaborator apropiat al televiziunii naționale, Adrian Stanca și-a înscris numele în galeria de aur a interpreților de cântec popular, iubiți și apreciați în întreaga țară și dincolo de hotarele acesteia.

Prezent cu cântecul pe mariile scene ale țării, solicitat la evenimente în întreaga țara, Adrian Stanca este unul dintre puținii interpreți bănățeni care au reușit să depășească granițele zonei de proveniență și să se bucure de aprecierea iubitorilor de cântec românesc din toată țara. Este căsătorit cu dascălița Lia Stanca și împreună au două fiice care pășesc frumos și sigur pe urme tatălui. Raluca, fiica cea mare, este profesoară la Școala Populară de Artă din Timișoara și este logodită cu violonistul Daniel Dogaru, cu care urmează să se căsătorească anul viitor în luna mai, iar Oana este studentă la Facultatea de Psihologie din Timișoara. Raluca și Oana sunt tinere interprete de muzică populară, dăruite de Dumnezeu cu glas frumos și bucuria sufletului celor doi părinți, Adrian și Lia Stanca.

Ca manager al Casei de Cultura din Buziaș, Adrian Stanca a făcut demersuri în vederea renovări și reamenajari instituției , urmând ca lucrările să înceapă în viitorul foarte apropiat. În prima parte a lunii decembrie, alături de Ansamblul Izvorașul din Buziaș, televiziunea română și colaboratori dragi, pregătește pentru publicul timișean, Festivalul de Colinde și Obiceiuri de Iarnă.

La ceas aniversar, îi urăm multă putere de muncă, sănătate, multe bucurii alături de cei dragi și viață lungă in slujba cântecului popular românesc!

“Bănățeanul Adrian Stanca, foarte iubit de public, este acel interpret care în timp, a reușit să pună în valoare talentu, dăruit de Dumnezeu, prin strădania de ai respecta la fiecare pas pe cei de la care a primit cântecul“- Marioara Murărescu

Mircea Cârțișorean

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Cultură

Mai multe în Cultură

Horă în mijlocul Lugojului cu ocazia Unirii Principatelor Române

Gabriel Iosa23 ianuarie 2017

Şcoala de Muzică din Lugoj a primit o pianină nouă din partea Clubului Rotary

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

E ziua lui Eminescu. Ce a făcut poetul, la Lugoj, în urmă cu aproape 150 de ani

Cetateanul15 ianuarie 2017

Invitaţie la teatru. Actorii lugojeni încep anul cu „Hangiţa”

Daniel Groza11 ianuarie 2017

Ucrainienii şi sârbii din zona Lugojului sărbătoresc Crăciunul

Daniel Groza6 ianuarie 2017

Biserica și credincioșii, deranjați de spectacolul rock de Revelion:“Din biserică se auzeau grohăiturile unora care cântau la festival”

Daniel Groza3 ianuarie 2017

Lugojul, cel mai slab spectacol de Revelion dintre oraşele din vestul ţării. Cântă o trupă anonimă din Ungaria

Daniel Groza28 decembrie 2016

Astăzi e Sfântul Ştefan. Ce tradiţii şi obiceiuri sunt în această zi

Cetateanul27 decembrie 2016

Mitropolitul Banatului vine la Lugoj să sărbătorească 250 de ani de existenţă a Bisericii “Adormirea Maicii Domnului”

Daniel Groza23 decembrie 2016

TEN TV are program special de Crăciun. Vezi ce emisiuni și filme difuzează

Cetateanul22 decembrie 2016

Făgetul dă clasă Lugojului! Un bulz de 30 de metri şi peste 150 de artişti cu ocazia Târgului de Crăciun

Gabriel Iosa14 decembrie 2016

Să arătăm că ne pasă! Concert caritabil la English Pub pentru copiii de la Centrul „Sf. Ioana Antida” din Lugoj

Iasmina Olariu14 decembrie 2016
%d blogeri au apreciat: