Cultură

OAMENI SPECIALI – Adrian Stanca împlinește astăzi 45 de ani!

OAMENI SPECIALI – Adrian Stanca împlinește astăzi 45 de ani!

Autoliv

Interpretul de muzică populară și directorul Casei de Cultură din Buziaș, sărbătorește 45 de… toamne. Ani frumoși în slujba cântecului și bucuriei românilor. Un artist complet și un om împlinit din toate punctele de vedere, Adrian Stanca oferă cu generozitate publicului larg, frânturi de dor și flori de cântec “izvorace-n suflet, dân dor de banat”. Cu rădăcini în Maramureșul istoric pe linie paternă, interpretul născut la Hitiaș, provine dintr-o familie de oameni simpli dar mari iubitori de cântec și tradiții populare românesti.

În repertoriul acestuia se regăsesc aproape o sută de cântece populare bănățene, colinde și cântece de petrecere. De-a lungul timpului, Adrian Stanca, a colaborat cu numeroși colegi de beaslă cucerind sufletele iubitorilor de melos popular cu cântecele interpretate în duet cu Liliana Laichici, Nicoleta și Andreea Voica, Tiberiu Ceia, Ana Munteanu, Carmen Popovici Dumbravă, Matilda Pascal Cojocărița, Niculina Stoican, Petrică Stoian Mâțu și multi alții. Fost colaborator al Ansamblului Ciocarlia din București, cu înregistrări în Radiodifuziunea româna și Electrecord, colaborator apropiat al televiziunii naționale, Adrian Stanca și-a înscris numele în galeria de aur a interpreților de cântec popular, iubiți și apreciați în întreaga țară și dincolo de hotarele acesteia.

Prezent cu cântecul pe mariile scene ale țării, solicitat la evenimente în întreaga țara, Adrian Stanca este unul dintre puținii interpreți bănățeni care au reușit să depășească granițele zonei de proveniență și să se bucure de aprecierea iubitorilor de cântec românesc din toată țara. Este căsătorit cu dascălița Lia Stanca și împreună au două fiice care pășesc frumos și sigur pe urme tatălui. Raluca, fiica cea mare, este profesoară la Școala Populară de Artă din Timișoara și este logodită cu violonistul Daniel Dogaru, cu care urmează să se căsătorească anul viitor în luna mai, iar Oana este studentă la Facultatea de Psihologie din Timișoara. Raluca și Oana sunt tinere interprete de muzică populară, dăruite de Dumnezeu cu glas frumos și bucuria sufletului celor doi părinți, Adrian și Lia Stanca.

Ca manager al Casei de Cultura din Buziaș, Adrian Stanca a făcut demersuri în vederea renovări și reamenajari instituției , urmând ca lucrările să înceapă în viitorul foarte apropiat. În prima parte a lunii decembrie, alături de Ansamblul Izvorașul din Buziaș, televiziunea română și colaboratori dragi, pregătește pentru publicul timișean, Festivalul de Colinde și Obiceiuri de Iarnă.

La ceas aniversar, îi urăm multă putere de muncă, sănătate, multe bucurii alături de cei dragi și viață lungă in slujba cântecului popular românesc!

“Bănățeanul Adrian Stanca, foarte iubit de public, este acel interpret care în timp, a reușit să pună în valoare talentu, dăruit de Dumnezeu, prin strădania de ai respecta la fiecare pas pe cei de la care a primit cântecul“- Marioara Murărescu

Mircea Cârțișorean

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Cultură

Mai multe în Cultură

Programul rugilor de Rusalii, în satele din zona Lugojului

Cetateanul25 mai 2017

Silviu Oravitzan le scrie lugojenilor şi explică cum stau lucrurile cu donaţia sculpturii din Parcul Poştei

Cetateanul24 mai 2017

Alfabetizare cu forţa acum 200 de ani în Banat. Părinţii care-şi împiedicau copiii să frecventeze şcoala erau pedepsiţi

Cetateanul19 mai 2017

FOTO – Lugojenii sunt aşteptaţi la „Noaptea sinagogilor deschise”. Pot afla istoria şi tradiţiile comunităţii

Cetateanul18 mai 2017

Cum se schimbă sala de spectacole a Teatrului “Traian Grozavescu” din Lugoj. Ce lucrări se vor executa în această vară

Cetateanul16 mai 2017
muzeu Lugoj

Noaptea Muzeelor, marcată şi la Lugoj. Ce vor putea vedea cei care vor vizita muzeul lugojean

Cetateanul15 mai 2017

Seară vieneză la Lugoj. Treizeci de elevi pot să primească bilete gratis

Cetateanul13 mai 2017

140 de concurenţi din întreaga ţara se întâlnesc la Lugoj, la Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică „Clara Peia”

Cetateanul11 mai 2017

Primarului nu-i plac costumele verzi, pe care şi le-au cumpărat dansatorii lugojeni. Le-a mai dat 40.000 de lei ca să-şi schimbe ţinuta

Cetateanul10 mai 2017

Teatrul Municipal ”Traian Grozăvescu” participă la Festivalul Naţional de teatru de la Roman

Cetateanul9 mai 2017

Începe la Timişoara, cea de-a XXXI-a sesiune Helion, cel mai important brand al literaturii SF din România

Cetateanul5 mai 2017

VIDEO – Premiera Gardienii Galaxiei 2 ajunge şi la Cinema Bela Lugosi

Cetateanul2 mai 2017
%d blogeri au apreciat: