Autoliv Lugoj

Cultură

OAMENI SPECIALI – Adrian Stanca împlinește astăzi 45 de ani!

OAMENI SPECIALI – Adrian Stanca împlinește astăzi 45 de ani!

Business Strategist

Interpretul de muzică populară și directorul Casei de Cultură din Buziaș, sărbătorește 45 de… toamne. Ani frumoși în slujba cântecului și bucuriei românilor. Un artist complet și un om împlinit din toate punctele de vedere, Adrian Stanca oferă cu generozitate publicului larg, frânturi de dor și flori de cântec “izvorace-n suflet, dân dor de banat”. Cu rădăcini în Maramureșul istoric pe linie paternă, interpretul născut la Hitiaș, provine dintr-o familie de oameni simpli dar mari iubitori de cântec și tradiții populare românesti.

În repertoriul acestuia se regăsesc aproape o sută de cântece populare bănățene, colinde și cântece de petrecere. De-a lungul timpului, Adrian Stanca, a colaborat cu numeroși colegi de beaslă cucerind sufletele iubitorilor de melos popular cu cântecele interpretate în duet cu Liliana Laichici, Nicoleta și Andreea Voica, Tiberiu Ceia, Ana Munteanu, Carmen Popovici Dumbravă, Matilda Pascal Cojocărița, Niculina Stoican, Petrică Stoian Mâțu și multi alții. Fost colaborator al Ansamblului Ciocarlia din București, cu înregistrări în Radiodifuziunea româna și Electrecord, colaborator apropiat al televiziunii naționale, Adrian Stanca și-a înscris numele în galeria de aur a interpreților de cântec popular, iubiți și apreciați în întreaga țară și dincolo de hotarele acesteia.

Prezent cu cântecul pe mariile scene ale țării, solicitat la evenimente în întreaga țara, Adrian Stanca este unul dintre puținii interpreți bănățeni care au reușit să depășească granițele zonei de proveniență și să se bucure de aprecierea iubitorilor de cântec românesc din toată țara. Este căsătorit cu dascălița Lia Stanca și împreună au două fiice care pășesc frumos și sigur pe urme tatălui. Raluca, fiica cea mare, este profesoară la Școala Populară de Artă din Timișoara și este logodită cu violonistul Daniel Dogaru, cu care urmează să se căsătorească anul viitor în luna mai, iar Oana este studentă la Facultatea de Psihologie din Timișoara. Raluca și Oana sunt tinere interprete de muzică populară, dăruite de Dumnezeu cu glas frumos și bucuria sufletului celor doi părinți, Adrian și Lia Stanca.

Ca manager al Casei de Cultura din Buziaș, Adrian Stanca a făcut demersuri în vederea renovări și reamenajari instituției , urmând ca lucrările să înceapă în viitorul foarte apropiat. În prima parte a lunii decembrie, alături de Ansamblul Izvorașul din Buziaș, televiziunea română și colaboratori dragi, pregătește pentru publicul timișean, Festivalul de Colinde și Obiceiuri de Iarnă.

La ceas aniversar, îi urăm multă putere de muncă, sănătate, multe bucurii alături de cei dragi și viață lungă in slujba cântecului popular românesc!

“Bănățeanul Adrian Stanca, foarte iubit de public, este acel interpret care în timp, a reușit să pună în valoare talentu, dăruit de Dumnezeu, prin strădania de ai respecta la fiecare pas pe cei de la care a primit cântecul“- Marioara Murărescu

Mircea Cârțișorean

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Cultură

Mai multe în Cultură

Toaca la Lugoj, ediţia a şaptea

Gabriel Iosa22 martie 2017

[VIDEO] Scandal între primărie, teatru şi asociaţia FOA! Profesorii, acuzaţi de primar că bagă bani în buzunar după bunul plac

Gabriel Iosa17 martie 2017

Într-un sat de lângă Lugoj ruga se înlocuieşte cu Festivalul Fasolei! Programul rugilor de Paşte

Gabriel Iosa15 martie 2017

Maghiarii din Lugoj sunt în sărbătoare. Ce manifestări au loc astăzi

Daniel Groza15 martie 2017

Proiectul Lidl se blochează! Nu se mişcă nicio cărămidă din cazarma Lugojului fără aprobarea ministerului

Gabriel Iosa14 martie 2017

Statuia tenorului Traian Grosavescu din Timișoara așteaptă de jumătate de secol să fie inaugurată

Cetateanul14 martie 2017

Spectacol folcloric în centrul Făgetului, cu ocazia zilei de 8 martie

Cetateanul7 martie 2017

Dansatorii şi soliştii Ansamblului “Lugojana”, spectacol deosebit de Dragobete

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Doi americani concertează la Lugoj într-un eveniment marca English Pub, de Ziua Îndrăgostiţilor

Gabriel Iosa9 februarie 2017

Primarul Boldea, în conflict cu angajaţii Muzeului de Istorie! “Au salarii între 15 şi 50 de milioane şi nu fac nimic”

Daniel Groza2 februarie 2017
muzeu Lugoj

Colecţiile Muzeului de Istorie şi Etnografie din Lugoj sunt în pericol. Clădirea a stat toată iarna fără căldură

Daniel Groza1 februarie 2017

[FOTO] Peste 100 de tineri au încins o horă la Lugoj în cinstea Unirii Principatelor Române

Gabriel Iosa24 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: