Obiceiurile post-pandemice duc la cheltuieli mai ridicate, arată un studiu realizat de McKinsey

0

Având în vedere că mulți angajați cu venituri mari nu sunt așteptați să se întoarcă la birou cu normă întreagă, „cuibul la domiciliu” care a devenit o caracteristică a pandemiei, va continua – ducând la cheltuieli mai mari susținute pentru birouri la domiciliu, echipamente de gimnastică și renovări, s-a descoperit într-un nou raport de McKinsey.

De asemenea, este de așteptat ca, cumpărăturile online și programările pentru asistență medicală virtuală să crească chiar și pe măsură ce pandemia COVID-19 se retrage, în timp ce cheltuielile cu educația la distanță și divertismentul digital vor scădea, a declarat studiul publicat joi de McKinsey Global Institute.

Raportul, bazat pe sondaje efectuate în rândul consumatorilor din China, Franța, Germania, Marea Britanie și Statele Unite, a analizat o serie de comportamente de cheltuieli induse de pandemie pentru a prezice care dintre ele ar putea dura mai mult decât criza.

Două grupuri al căror comportament prezice McKinsey că vor avea un impact supradimensionat asupra modului în care funcționează economia post-pandemică, sunt femeile de vârstă mijlocie cu venituri mari, care în ultimul an au echilibrat munca cu responsabilități de îngrijire; și cei mai tineri, cu venituri mari, care au acumulat economii semnificative, dar se pot reține de la cheltuieli până când perspectivele sunt mai sigure.

„Nu vom urmări doar ceea ce își doresc consumatorii, ci ce oferă companiile și ce bare de protecție vor pune guvernele în jurul acelor alegeri”, a spus Jaana Remes, partener la Institutul Global McKinsey.

SĂNĂTATE VIRTUALĂ

Vizitele medicale virtuale au crescut de 10 ori în Germania, de 25 de ori în Statele Unite și de 50 de ori în Franța în timpul pandemiei, potrivit raportului.

Dacă aceasta va continua, va depinde în ce măsură autoritățile de reglementare și asigurătorii sunt pregătiți să facă relaxări temporare în regulile referitoare la acel tip de numire permanentă, a avertizat McKinsey.

Medicii au văzut că investițiile și cererea de servicii de telesănătate cresc, creând infrastructura pentru ca sectorul să rămână post-pandemic.

Dr. Viraj Lakdawala, director medical de asistență medicală de urgență virtuală la NYU Langone Health, a declarat că a văzut că întâlnirile sale virtuale pentru cazurile în afara COVID au crescut cu 200% în ultimul an și se așteaptă ca această tendință să continue.

Sursa: News24.ro.

Citește și