Obligaţiuni garantate în valoare de 800 milioane euro

0

RCS&RDS a lansat luni o ofertă de obligaţiuni de rang senior garantate în valoare de 800 milioane euro, în două tranşe, cu scadenţa în 2025 şi 2028, informează DIGI Communications printr-un raport remis Busei de Valori Bucureşti.

Conform sursei citate, obligaţiunile vor avea o valoare nominală de 100.000 euro fiecare şi vor fi garantate de către DIGI Ungaria, Invitel şi Digi Spain Telecom.

Oferta a fost aprobată de către Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor RCS&RDS din data de 22 ianuarie 2020.

RCS&RDS a înaintat către Irish Stock Exchange plc solicitarea privind admiterea Obligaţiunilor pe Lista Oficială şi tranzacţionarea acestora pe piaţa reglementată operate de aceasta.

Citigroup Global Markets Europe AG va avea rolul de coordonator global şi deţinător comun al Registrului de Subscrieri, iar ING Bank London Branch şi UniCredit Bank AG vor avea rolul de deţinători comuni ai Registrului de Subscrieri.

Raportul menţionează că veniturile brute rezultate ca urmare a desfăşurării ofertei vor fi utilizate, printre altele, pentru replata anticipată a sumei aferente principalului obligaţiunilor 2023, în sumă de 550 milioane euro şi pentru plata sumei de 22,3 milioane euro reprezentând prima de replată anticipată şi dobânda acumulată, dar neplătită, către deţinătorii Obligaţiunilor 2023. De asemenea, banii for fi utilizaţi pentru rambursarea anticipată şi/sau rambursarea unei sume de aproximativ 88,9 milioane euro (calculată la cursul de schimb RON/Euro afişat de Banca Naţională a României pentru data de 23 ianuarie 2020), reprezentând principalul aferent contractului de facilitate de credit contractat de grup la data de 7 octombrie 2016, încheiat, printre alţii, între RCS&RDS, în calitate de împrumutat, şi BRD-Groupe Societe Generale SA, Citibank, NA, London Branch, ING Bank NV şi UniCredit Bank SA, în calitate de aranjori principali.

Totodată, veniturile vor fi utilizate pentru rambursarea anticipată a unei sume de aproximativ 73,4 milioane euro, reprezentând principalul aferent contractului de facilitate de credit contractat de grup la data de 1 februarie 2018, încheiat între RCS&RDS şi DIGI Ungaria, în calitate de împrumutaţi, DIGI Communication, în calitate de garant, Citibank NA, London Branch şi ING Bank NV, în calitate de aranjori principali mandataţi, ING Bank NV, în calitate de agent al facilităţii de credit, precum şi alte instituţii financiare, în calitate de creditori.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și