Occidental înregistrează pierderi de 8 miliarde de dolari, evidențiază reducerile de producție de petrol

0

Occidental Petroleum Corp (OXY.N) a înregistrat luni o pierdere de 8,35 miliarde de dolari în trimestrul al doilea la prețurile mai mici ale energiei și valorificări, deoarece producătorul petrolier american a încercat să reducă datoria pe fondul unei pandemii care a diminuat cererea de combustibil și prețurile.

Occidental, care s-a împrumutat foarte mult pentru a finanța achiziționarea de 38 de miliarde de dolari a rivalului Anadarko Petroleum, a redus valoarea proprietăților sale de petrol și gaze cu 6,6 miliarde de dolari, alăturându-se BP, Chevron și Total în anulări masive, deoarece industria se așteaptă acum ca prețurile la energie să rămână scăzute pentru ani de zile.

Producția sa de petrol și gaze va scădea cu 13% în acest trimestru față de ultimul an, iar alte 5% în al patrulea trimestru, până la 1,16 milioane barili de petrol și gaz pe zi, a spus compania.

În Permian, unde a devenit cel mai mare operator prin achiziția Anadarko, producția de șist va scădea în acest an cu 37%. Acțiunile au scăzut cu aproape 6% la tranzacționarea cu întârziere după ce au crescut 1,03 USD la 16,48 dolari. În acest an, stocul a scăzut cu 61%.

Prețul mediu pe care Occidental l-a primit pentru petrol a scăzut cu circa 61% până la 23,17 dolari pe baril în al doilea trimestru, în timp ce prețurile petrolului au scăzut. Acesta a redus locurile de muncă, a redus dividendul, a redus planurile de cheltuieli și a vândut activele pentru a-și ridica finanțele. Se așteaptă să primească 2 miliarde de dolari sau mai mult în vânzări de active, potrivit prezentării.

Printre bunurile pe care Occidental încearcă să le vândă se numără un pachet de terenuri și minerale în Wyoming și Colorado. Compania a spus că speră să închidă vânzarea în trimestrul IV. Pierderea netă a fost de 8,35 miliarde USD, sau 9,12 USD pe acțiune, în trimestru, comparativ cu câștigurile de 635 milioane dolari, sau 84 de cenți pe acțiune, un an mai devreme.

Excluzând articole de o singură dată, compania a pierdut 1,76 USD pe acțiune, comparativ cu estimările medii ale analistilor de 1,68 dolari, potrivit Refinitiv IBES.

Sursa: reuters.com

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și