Odeon va deschide doar weekend-urile la unele cinematografe

0

Odeon reduce orele de deschidere pentru unele dintre cinematografele sale din Marea Britanie și Irlanda până la sfârșit de săptămână doar din cauza întârzierilor la noile lansări de filme.

Lanțul, care operează 120 de teatre, a declarat că va afecta un sfert din cinematografele sale, care vor fi deschise acum între vineri și duminică.

Odeon, care are 5.500 de angajați, a refuzat să comenteze reducerile de locuri de muncă.

Cineworld a declarat că își va închide temporar sediile din Marea Britanie și SUA, afectând 45.000 de locuri de muncă.

Potrivit revistei de film Film Stories, Odeon a trimis un e-mail clienților pentru a le spune că, de vineri, 9 octombrie, reducea temporar orele la unele cinematografe „în lumina întârzierilor în curs de lansare a multor filme noi”.

Schimbările anunțate de Odeon și Cineworld vin după ce, lansarea noului film James Bond a fost amânată din nou.

Luni, premierul Boris Johnson le-a cerut oamenilor să se întoarcă la cinematografe.

El a spus că „va încuraja oamenii să iasă la cinema, să se distreze și să sprijine” cinematografele.

Cu toate acestea, industria cinematografică a fost lovită de absența unui film de succes pentru a atrage clienții.

Cineworld are aproximativ 5.500 de angajați în Marea Britanie, iar directorul executiv al acesteia, Mooky Greidinger, a declarat:

„Am făcut tot ce ne stă în putință pentru a sprijini redeschideri sigure și durabile pe toate piețele noastre”.

Compania nu a dat o dată pentru redeschiderea celor 663 de cinematografe, care includ 127 de cinematografe Cineworld și Picturehouse din Marea Britanie.

Greidinger a declarat că compania „nu poate sublinia suficient cât de dificilă a fost această decizie” de a închide site-urile.

„Cineworld va continua să monitorizeze îndeaproape situația și va comunica orice planuri viitoare de reluare a operațiunilor pe aceste piețe la momentul potrivit, atunci când piețele cheie au îndrumări mai concrete cu privire la statutul lor de redeschidere și, la rândul lor, studiourile sunt capabile să-și aducă conducta de lansări majore înapoi pe marele ecran „, a spus el.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și