Olt: Alimentarea cu gaze de Psihiatria Slatina a fost reluată, după remedierea defecţiunilor

0

Alimentarea cu gaze la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina a fost reluată joi seara, după remedierea defecţiunilor apărute în cursul zilei la centralele termice din clădire, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt.

„Au fost remediate defecţiunile la instalaţia de alimentare cu gaze şi a fost reluată alimentarea. Echipajul ISU aflat în monitorizare îşi încheie misiunea”, a informat ISU Olt.

Pacienţii şi cadrele medicale de la Secţia de Psihiatrie a SJU Slatina, în total 16 persoane, au fost evacuaţi joi după-amiaza, pentru câteva zeci de minute, după ce la parter şi la primul etaj al imobilului s-a simţit miros de gaze, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Olt, Cornel Gogolan.

Acesta a precizat că măsurătorile au indicat că sunt scurgeri de gaze, iar reprezentanţii furnizorului, prezenţi la spital, au oprit alimentarea cu gaze naturale în Secţia Psihiatrie din Slatina.

După aerisirea spaţiilor, pacienţii şi cadrele medicale s-au reîntors în imobil.

„Am avut o sesizare privind miros de gaze în incinta Secţiei Psihiatrie a Spitalului judeţean de Urgenţă Slatina. La faţa locului s-a deplasat echipajul CRBN, un echipaj de prim ajutor, precum şi reprezentanţi ai furnizorului de gaze. S-au confirmat scurgerile, pe la electrovalvele de la centrale. Echipele de la gaze sunt prezente la faţa locului, alimentarea cu gaze a fost oprită. Preventiv, la începutul intervenţiei au fost evacuate 16 persoane, 14 pacienţi şi două cadre medicale de la parter şi de la primul etaj, însă toţi s-au reîntors în imobil acum. Nimeni nu a acuzat stări de rău, nu a fost nevoie să se acorde ajutor medical, s-a făcut aerisirea încăperilor, s-a sistat alimentarea cu gaze până la remedierea defecţiunii”, a spus Gogolan.

Sursa foto: adevarul.ro

Sursa: News24.ro.

Citește și