Olt: Peste 70% din populaţia din categorii la risc, vaccinată antigripal

0

Peste 70% dintre persoanele din categorii considerate la risc – vârstnici, bolnavi cu afecţiuni cronice, personal medical – au fost vaccinate antigripal în acest sezon rece, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.

Ea a precizat că anul acesta a fost atinsă cea mai mare rată de vaccinare antigripală pentru judeţul Olt, în condiţiile în care au fost vaccinate peste 51.000 de persoane, mai multe decât în oricare dintre anii anteriori.

„Această rată mare a vaccinării a fost posibilă pentru că dozele repartizate cu titlu gratuit de către Ministerul Sănătăţii au început să ajungă în judeţ încă din septembrie când a şi început efectiv vaccinarea, apoi şi în luna octombrie am primit peste 17.000 de doze care au fost în timp scurt distribuite către medici şi ultimele tranşe au fost repartizate în noiembrie, la fel, rapid distribuite şi utilizate”, a explicat Gabriela Gogiu.

DSP Olt a solicitat 74.000 de doze de vaccin, pentru tot atâtea persoane considerate din grupe la risc şi care au fost de acord să se vaccineze şi a primit de la Ministerul Sănătăţii 52.670 doze. În prezent stocul total de vaccin gripal din judeţ este de aproximativ 1.000 de doze, aflate la cabinetele medicilor.

Au fost vaccinate peste 19.000 de persoane cu afecţiuni cronice, peste 100 de copii de până la cinci ani, 95 de gravide, aproximativ 3.000 de angajaţi din spitale, ambulatorii, instituţii de ocrotire, circa 28.500 de vârstnici şi peste 400 de persoane instituţionalizate.

Anul trecut, în judeţul Olt au fost vaccinate gratuit circa 25.000 de persoane din categorii considerate la risc, iar numărul cazurilor de gripă a fost 187, cu opt persoane decedate, printre care şi un copil.

Sursa: News24.ro.

Citește și