Olt: Peste 750 de persoane au ajuns la medic din cauza infecţiilor respiratorii în prima săptămână a anului

0

Peste 750 de persoane cu infecţii respiratorii acute sau pneumonii s-au prezentat la medic în prima săptămână a acestui an, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, care menţionează că au necesitat internare 123 dintre bolnavi, în majoritate copii.

Din cauza pneumoniilor s-au prezentat la medic 265 de persoane şi 84 a fost internate.

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii raportat în prima săptămână a acestui an este mai mic faţă de numărul mediu de cazuri raportate în luna decembrie, dar şi faţă de numărul de cazuri înregistrate în prima săptămână a anului trecut.

În ce priveşte gripa, deocamdată nu au fost raportate cazuri în judeţ, iar numărul persoanelor vaccinate antigripal este dublu faţă de anul trecut, ajungând la 52.250 de persoane în prezent, faţă de mai puţin de 25.000 de persoane anul trecut.

Potrivit DSP Olt, vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură şi eficientă măsură profilactică. În judeţ au fost vaccinate peste 19.600 de persoane cu afecţiuni medicale cronice, aproape 29.000 de vârstnici, peste 3.000 de cadre medicale, 101 copii de până la 5 ani şi 95 de gravide. Au fost vaccinate şi câteva sute de persoane din instituţii de ocrotire.

DSP Olt menţionează că vaccinul utilizat este diferit de la un sezon la altul iar compoziţia lui este stabilită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Sursa: News24.ro.

Citește și