Olt: Slatina accesează fonduri europene pentru semafoare inteligente şi modernizarea unor străzi

0

Un sistem de semaforizare inteligentă va fi instalat în principalele intersecţii din Slatina printr-un proiect cu finanţare europeană de 12 milioane lei, a anunţat joi primarul municipiului Emil Moţ.

Edilul a spus că pentru proiectul privind semaforizarea inteligentă contractul de finanţare a fost semnat miercuri, odată cu semnarea altor două contracte ce vizează mobilitatea urbană la Slatina, respectiv un contract de 8,3 milioane lei pentru reabilitarea străzilor Vintilă Vodă şi Văilor, pe care circulă autobuzele de transport public, şi unul în valoare de 3 milioane lei pentru crearea unui dispecerat pentru transportul public şi asigurarea a trei staţii de încărcare a autobuzelor electrice.

Potrivit primarului Emil Moţ, în intersecţiile cu semafoare inteligente va fi instalat şi un sistem de monitorizare video ce va permite identificarea automată a numerelor de înmatriculare şi detecţia automată a trecerii pe roşu. Tot prin acest proiect vor fi instalate panouri pentru mesaje de informare privind situaţii speciale (lucrări, evenimente, rute ocolitoare).

Primarul a menţionat că până acum municipalitatea are semnate nouă contracte pentru proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă, majoritatea privind mobilitatea urbană, iar valoarea lor totală este de 127 milioane lei.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și