Actualitate

Omul care a văzut moartea: “Reîntoarcerea printre semenii mei m-a întristat nespus”

Omul care a văzut moartea: “Reîntoarcerea printre semenii mei m-a întristat nespus”

Cetateanul Lugoj

Fenomenul morții clinice continuă să uimească și astăzi prin mărturiile celor care au trecut prin această încercare. Desprinderea sufletului de trup și vizualizarea a tot felul de imagini în periplul spre tărâmul morții, stârnește curiozitatea celor care, mai devreme sau mai târziu, vor urma să parcurgă acest drum. Fascinanta călătorie spre hotarele veșniciei, a lugojeanului Stanciu Ștefan, este o mărturie a faptului că unii oameni, ajunși în moarte cerebrală se reîntorc la viață.

„În anul 1971 aveam 31 de ani și eram șef de echipă la un trust de construcții din Lugoj. Era prin luna decembrie și trebuia terminată de urgență o lucrare la fundația unui bloc. Afară ploua și era frig. Apa de pe casca de protecție mi se scurgea pe sub pelerină, pe șira spinării. Seara am simțit că ceva ciudat se petrece în trupul meu, dar nu am dat prea mare importanță. A doua zi, cu toate că nu mă simțeam bine, am plecat pe șantier, pentru că aveam 30 de oameni în echipa mea, dispersați pe trei șantiere și nu puteam lipsi, deoarece trebuia să le coordonez activitatea. La Podul de Fier mi s-a făcut rău. Cineva a chemat salvarea și am ajuns la spital. Acolo, din cauză că vomitam întruna, și pe deasupra, mai eram și șantierist, au crezut că am băut și m-au internat la psihiatrie, la dezalcoolizare. În zadar le explicam că eu nu beau de felul meu, că nimeni nu mă credea. „Așa zic toți bețivii când ajung la noi” îmi tot repeta o asistentă țâfnoasă. A doua zi, abia a venit un doctor care m-a consultat.  Mai bine de trei luni mi s-au administrat tot felul de tratamente, dar eu nu-mi reveneam din starea letargică și nimeni nu știa cauza bolii mele”, povestește Ștefan Stanciu.

Nici în ziua de azi, Stanciu Ștefan nu își explică de ce el a fost considerat caz psihiatric, când toate simptomele exprimau o boală neurologică. Tratamentul administrat avea să îl aducă în moarte cerebrală.

„Din cauză că mâncam foarte puțin, am ajuns o umbră. Abia mă mai târam pe culoarele spitalului. Într-o zi, am fost dus în sala de tratament și mi s-a făcut o injecție. Am simțit că mi se face rău și am rugat asistenta să se oprească. Mi-a spus că sunt bărbat și nu trebuie să tremur de frică din cauza unei înțepături și a continuat să-mi administreze serul acela. După câteva secunde, totul s-a năruit în jurul meu și m-am trezit într-o altă lume“, își continuă povestirea Ștefan Stanciu.

Ajunși la granița dintre viață și moarte, oamenilor li se arată diferite imagini. Când își revin, mulți nu-și mai amintesc nimic, dar o parte dintre ei povestesc ce li s-a întâmplat în clipele de inconștiență, identificând starea  prin care au trecut, cu cea a morții.

„ Îmi amintesc că în jurul meu era un câmp plin cu flori și o pădure. Lumina verde intensă și o muzică plăcută îmi aduceau pacea sufletească pe care niciodată în existența mea pământeană nu am cunoscut-o. Mi-am dat seama că eram într-o căruță care străbătea un drum lin ca un zbor pe lângă pădurea aceea neobișnuit de  frumoasă. Lângă mine erau trei bărbați pe care i-am recunoscut. Erau prieteni de-ai mei. Mă conduceau spre nu știu unde în acordurile unei melodii interpretată de unul dintre ei la acordeon. Eram inundat de o bucurie imensă, aidoma celei care cuprinde un călător ostenit, apropiindu-se de casă. Nu-mi mai aminteam de suferința mea, de cei dragi, simțeam doar pace și bucurie.  Admiram cu nesaț peisajul din jurul meu și lumina aceea verde care nu știu de unde venea. După un timp, lumina verde  a început să se stingă și curând totul în jurul meu s-a transformat într-o imagine alb-negru, încețoșată. Când privirea mi  s-a limpezit, am constatat că în fața mea, stătea aplecat un medic. Mă întreba dacă îl aud și cum mă simt. Timp de câteva ore fusesem într-o altă lume, iar o mulțime de oameni în halate albe care roiau în jurul meu se luptau din răsputeri să mă readucă la viață. Reîntoarcerea printre semenii mei m-a întristat nespus. Mi-au întrerupt brutal călătoria  spre alte lumi, iar reîntâlnirea cu viața reală m-a durut . De atunci, cred că strigătul nou-născutului adus pe lume nu este un strigăt de bucurie, ci unul de teamă, și mai cred că noi percepem greșit moartea, că ea nu înseamnă nicidecum condamnare, ci izbăvire”, își încheie incredibila poveste, omul care a văzut moartea.

După acest incident, Ștefan Stanciu a mai rămas internat în spital încă patru luni dar la secția de neurologie. Suferința i s-a ameliorat, dar niciodată nu a redevenit cel ce fusese altădată. Astăzi, în vârstă de 76 de ani, Nea Ștefan, povestește uneori despre  misterioasa lui boală și despre călătoria sa într-o altă lume.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

 1. Stefan

  1 mai 2016 at 19:17

  Aceste fenomene din moarte clinica reprezinta unele dintre multe alte dovezi cu privire la credinta noastra stramoseasca, cu privire la binecuvantarea dumnezeiasca de care avem parte si de care beneficiem si dupa moarte.
  Exista tot felul de oameni ignorani care ataca credinta, incercand sa ne faca sa ne lepadam de Dumnezeu. Iata ce prostii spune acest om de stiinta: https://www.youtube.com/watch?v=jhW3NHcG_FA
  Sunt convins ca popii ortodoxo-pocaito-hoti au un raspuns pentru intrebarea pusa la sfarsitul filmuletului. Sper sa ni-l spuna si noua.
  Hai sa halucinam impreuna cu zeul preferat.

  • S. Tibi

   2 mai 2016 at 15:54

   Acest caz pare mai mult cu o supradoza de sedative decat cu ceva supranatural. Divinitate oricum exista, cu popi, fara, cred unii sau nu cred. Ciudat e ca ateii cheltuie cel mai mult cu ocazia sarbatorilor, lucru demostrat. Cat despre preoti, pastori, maestri, etc. au aparut din simplul fapt ca nu toti suntem la fel de inteligenti, unii au nevoie de ajutor sau de intermediari. Fiecare dupa inteligenta lui. Numai bine

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Primăria Lugoj pregătește inventarul clădirilor pentru care trebuie să crească impozitele până la cinci ori

Daniel Dancea18 ianuarie 2017

UPDATE! Mascaţii au găsit bunurile furate de lugojeanul de 17 ani internat la centrul de la Buziaş

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj în această dimineaţă! Ce caută lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017

Formula 1 pe autostrada Lugoj-Timişoara! Viteză record înregistrată de aparatul radar

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

“Split”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Bestie cu chip de om! Bărbat dintr-un sat de lângă Lugoj, încarcerat după ce şi-a supus nepoata minoră la perversiuni sexuale

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Beat şi fără permis, a plecat la plimbare pe străzile din Lugoj

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

[FOTO] O maşină a ars în miez de noapte la Coşteiu! Pagubele se ridică la mii de euro

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Valutist din piaţa din Lugoj, lăsat fără o sumă uriaşă de bani de către jandarmi după o razie

Gabriel Iosa14 ianuarie 2017

Nouă dată de deschidere pentru cei 15 kilometri de autostradă Lugoj-Deva! Anunţul a fost făcut de ministrul Cuc

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: