Organizaţia Mondială a Sănătăţii vede ”semne încurajatoare” de ameliorare a situaţiei

0

Există ”semne încurajatoare” de încetinire a propagării noului coronavirus pe continentul european, în ciuda situaţiei în continuare grave, a declarat joi directorul biroului regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, informează AFP.

„Deşi situaţia rămâne foarte îngrijorătoare, începem să vedem semne încurajatoare”, a afirmat Hans Kluge, cu prilejul unei conferinţe de presă difuzată online de la Copenhaga.

Italia, epicentrul pandemiei de COVID-19 din regiune, ”se confruntă cu o rată de creştere uşor mai mică, deşi este încă prea devreme pentru a afirma că pandemia a atins apogeul în această ţară”, a mai precizat Kluge.

Regiunea europeană a OMS, care acoperă un teritoriu geografic vast, de la Oceanul Atlantic la Pacific, şi cuprinde 53 de ţări, de la Rusia la Andorra, înregistrează 220.000 de cazuri şi 11.987 de decese provocate de coronavirus, potrivit statisticilor oficiale ale organizaţiei.

Circa 60% dintre cazuri şi 70% dintre decesele provocate de COVID-19 provin din această regiune, a subliniat Kluge.

Oficialul a lăudat totodată ”măsurile fără precedent pentru încetinirea şi întreruperea lanţului de transmitere a COVID-19, care ne ajută să câştigăm timp, reducând presiunea asupra sistemelor noastre de sănătate”.

Totuşi, impactul precis al acestor măsuri, care presupun un cost economic şi social ridicat, urmează să fie stabilit, a adăugat Kluge.

Guvernele şi populaţia trebuie să fie conştiente de ”noua realitate” creată de pandemie şi să se pregătească pe termen lung.

„Nu va fi un sprint, ci un maraton”, a subliniat Kluge.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și