Actualitate

Orgoliile dintr-un sat de lângă Lugoj au ajuns pe masa lui Dacian Cioloș. Punctul de vedere al premierului

Orgoliile dintr-un sat de lângă Lugoj au ajuns pe masa lui Dacian Cioloș. Punctul de vedere al premierului

Cetateanul Lugoj

Una dintre problemele care a stârnit discuții aprinse în Traian Vuia a fost mutarea sediului Primăriei Traian Vuia din satul Sudriaș, în satul Traian Vuia. Un promotor al acestui proiect, fostul primar Iosif Barboni a făcut foarte multe demersuri pentru mutarea primăriei. Deputatul Dorel Covaci a inițiat chiar un proiect de lege care vizează mutarea Primăriei Traian Vuia din satul Sudriaș în satul Traian Vuia. Proiectul de lege a ajuns și pe masa premierului Dacian Cioloș, dar a primit aviz negativ din partea Guvernului. Într-un punct de vedere semnat de premierul Dacian Cioloș și transmis Camerei Deputaților, Guvernul arată că se opune legii privind mutarea Primăriei Traian Vuia din Sudriaș, așa cum a fost formulată.

Deși în expunerea de motive se precizează că menținerea sediului primăriei într-o altă localitate decât cea de reședință este o anomalie care induce cetățenii din afara unității administrativ-teritoriale în eroare, considerăm că ar fi fost necesar ca pentru promovarea inițiativei legislative să se prezinte, în special, părerea locuitorilor din comuna Traian Vuia, deoarece aceștia ar fi primii afectați de schimbarea reședinței comunei”, se arată în documentul semnat de Dacian Cioloș.

„Apreciem că motivația inițiatorilor este lipsită de consistență, nefiind prezentate concret care sunt motivele shimbării satului de reședință al comunei”, se mai arată în documentul emis de Guvern. Premierul a recomandat, înainte de orice demers de schimbare a sediului primăriei, organizarea unui referendum prin care locuitorii comunei Traian Vuia să se pronunțe cu privire la schimbarea sediului primăriei.

Totodată, Guvernul consideră necesară anularea unei hotărâri a Consiliului Local prin care s-a decis la nivel local ca sediul Primăriei Traian Vuia să fie mutat din Sudriaș, o astfel de decizie putând fi luată numai după publicarea în Monitorul Oficial a legii prin care se schimbă reședința Comunei Traian Vuia.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. surducan

    20 octombrie 2016 at 17:05

    Bineinteles ca se impune mutarea sediului din mai multe motive evidente si de bun simt, dar de ce sa nu lasam vechea mostenire comunista sa ne urmareasca ! Principalul motiv ar fi insusi titlul comunei care este identic cu satul propus, chiar si vechea denumire „Bujoru” este identica tot cu satul propus, dar de ce sa studieze domnul tehnocrat Wikipedia ? Alt motiv este ca aici s-a construit un muzeu , spre cinstea celor care s-au ocupat de acest lucru. Alte motive ar fi ca satul Traian Vuia se afla in centrul comunei astfel ca toti locuitorii comunei sa aibe acelasi drum de parcurs, satul traian Vuia se afla la un drum national si posibil sa fie si alte motive.Este imbucurator faptul ca cineva a avut aceasta initiativa de bun simt si logica dar trist ca nu a fost aprobata !

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Mascaţii au descins la Lugoj în această dimineaţă! Ce caută lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017

Formula 1 pe autostrada Lugoj-Timişoara! Viteză record înregistrată de aparatul radar

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

“Split”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Bestie cu chip de om! Bărbat dintr-un sat de lângă Lugoj, încarcerat după ce şi-a supus nepoata minoră la perversiuni sexuale

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Beat şi fără permis, a plecat la plimbare pe străzile din Lugoj

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

[FOTO] O maşină a ars în miez de noapte la Coşteiu! Pagubele se ridică la mii de euro

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Valutist din piaţa din Lugoj, lăsat fără o sumă uriaşă de bani de către jandarmi după o razie

Gabriel Iosa14 ianuarie 2017

Nouă dată de deschidere pentru cei 15 kilometri de autostradă Lugoj-Deva! Anunţul a fost făcut de ministrul Cuc

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017

Bătrân de lângă Lugoj, arestat pentru că a agresat două persoane pe care le-a ameninţat cu arma

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017

DOSAR Scuza de tot râsul găsită de o lugojeancă prinsă cu mașina burdușită de țigări. Ce pedeapsă a primit femeia

Daniel Dancea12 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: