Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Actualitate

Orgoliile dintr-un sat de lângă Lugoj au ajuns pe masa lui Dacian Cioloș. Punctul de vedere al premierului

Orgoliile dintr-un sat de lângă Lugoj au ajuns pe masa lui Dacian Cioloș. Punctul de vedere al premierului

Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Una dintre problemele care a stârnit discuții aprinse în Traian Vuia a fost mutarea sediului Primăriei Traian Vuia din satul Sudriaș, în satul Traian Vuia. Un promotor al acestui proiect, fostul primar Iosif Barboni a făcut foarte multe demersuri pentru mutarea primăriei. Deputatul Dorel Covaci a inițiat chiar un proiect de lege care vizează mutarea Primăriei Traian Vuia din satul Sudriaș în satul Traian Vuia. Proiectul de lege a ajuns și pe masa premierului Dacian Cioloș, dar a primit aviz negativ din partea Guvernului. Într-un punct de vedere semnat de premierul Dacian Cioloș și transmis Camerei Deputaților, Guvernul arată că se opune legii privind mutarea Primăriei Traian Vuia din Sudriaș, așa cum a fost formulată.

Deși în expunerea de motive se precizează că menținerea sediului primăriei într-o altă localitate decât cea de reședință este o anomalie care induce cetățenii din afara unității administrativ-teritoriale în eroare, considerăm că ar fi fost necesar ca pentru promovarea inițiativei legislative să se prezinte, în special, părerea locuitorilor din comuna Traian Vuia, deoarece aceștia ar fi primii afectați de schimbarea reședinței comunei”, se arată în documentul semnat de Dacian Cioloș.

„Apreciem că motivația inițiatorilor este lipsită de consistență, nefiind prezentate concret care sunt motivele shimbării satului de reședință al comunei”, se mai arată în documentul emis de Guvern. Premierul a recomandat, înainte de orice demers de schimbare a sediului primăriei, organizarea unui referendum prin care locuitorii comunei Traian Vuia să se pronunțe cu privire la schimbarea sediului primăriei.

Totodată, Guvernul consideră necesară anularea unei hotărâri a Consiliului Local prin care s-a decis la nivel local ca sediul Primăriei Traian Vuia să fie mutat din Sudriaș, o astfel de decizie putând fi luată numai după publicarea în Monitorul Oficial a legii prin care se schimbă reședința Comunei Traian Vuia.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. surducan

    20 octombrie 2016 at 17:05

    Bineinteles ca se impune mutarea sediului din mai multe motive evidente si de bun simt, dar de ce sa nu lasam vechea mostenire comunista sa ne urmareasca ! Principalul motiv ar fi insusi titlul comunei care este identic cu satul propus, chiar si vechea denumire „Bujoru” este identica tot cu satul propus, dar de ce sa studieze domnul tehnocrat Wikipedia ? Alt motiv este ca aici s-a construit un muzeu , spre cinstea celor care s-au ocupat de acest lucru. Alte motive ar fi ca satul Traian Vuia se afla in centrul comunei astfel ca toti locuitorii comunei sa aibe acelasi drum de parcurs, satul traian Vuia se afla la un drum national si posibil sa fie si alte motive.Este imbucurator faptul ca cineva a avut aceasta initiativa de bun simt si logica dar trist ca nu a fost aprobata !

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

lidl_logistic_center

E oficial! În ce zi se deschide centrul logistic Lidl în valoare de 20.000.000 de euro

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
3

Prezervativ folosit găsit în baia Şcolii Creştine „Harul” din Lugoj de o mămică! Femeia a pus poza pe Facebook

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
Cristian Blidar, victima tentativei de omor de la Traian Vuia

Instanţa i-a luat toporul! Ciomăgarul din Traian Vuia merge după gratii şi are de plătit zeci de mii de euro despăgubiri

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
parcare-lugoj

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Daniel Dancea26 octombrie 2016
accountant-copy

“The Accountant” şi “Ouija”, filmele săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
furt-telefoane-lugoj

Un lugojean a rămas fără telefoanele mobile în timp ce stătea la o bere la terasă

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
ora-de-iarna

Atenție: se schimbă ora. Când trecem la ora de iarnă

Iasmina Olariu25 octombrie 2016
1-leu

Doi lugojeni s-au judecat doi ani pentru un leu. Gălăgia făcută de o fetiță, sămânța scandalului

Daniel Dancea25 octombrie 2016
ziua-armatei-romane-lugoj-foto-cetateanul-8

[FOTO] Ziua Armatei Române, sărbătorită la Lugoj cu defilare şi depuneri de coroane

Gabriel Iosa25 octombrie 2016