Actualitate

Orgoliile dintr-un sat de lângă Lugoj au ajuns pe masa lui Dacian Cioloș. Punctul de vedere al premierului

Orgoliile dintr-un sat de lângă Lugoj au ajuns pe masa lui Dacian Cioloș. Punctul de vedere al premierului

Autoliv

Una dintre problemele care a stârnit discuții aprinse în Traian Vuia a fost mutarea sediului Primăriei Traian Vuia din satul Sudriaș, în satul Traian Vuia. Un promotor al acestui proiect, fostul primar Iosif Barboni a făcut foarte multe demersuri pentru mutarea primăriei. Deputatul Dorel Covaci a inițiat chiar un proiect de lege care vizează mutarea Primăriei Traian Vuia din satul Sudriaș în satul Traian Vuia. Proiectul de lege a ajuns și pe masa premierului Dacian Cioloș, dar a primit aviz negativ din partea Guvernului. Într-un punct de vedere semnat de premierul Dacian Cioloș și transmis Camerei Deputaților, Guvernul arată că se opune legii privind mutarea Primăriei Traian Vuia din Sudriaș, așa cum a fost formulată.

Deși în expunerea de motive se precizează că menținerea sediului primăriei într-o altă localitate decât cea de reședință este o anomalie care induce cetățenii din afara unității administrativ-teritoriale în eroare, considerăm că ar fi fost necesar ca pentru promovarea inițiativei legislative să se prezinte, în special, părerea locuitorilor din comuna Traian Vuia, deoarece aceștia ar fi primii afectați de schimbarea reședinței comunei”, se arată în documentul semnat de Dacian Cioloș.

„Apreciem că motivația inițiatorilor este lipsită de consistență, nefiind prezentate concret care sunt motivele shimbării satului de reședință al comunei”, se mai arată în documentul emis de Guvern. Premierul a recomandat, înainte de orice demers de schimbare a sediului primăriei, organizarea unui referendum prin care locuitorii comunei Traian Vuia să se pronunțe cu privire la schimbarea sediului primăriei.

Totodată, Guvernul consideră necesară anularea unei hotărâri a Consiliului Local prin care s-a decis la nivel local ca sediul Primăriei Traian Vuia să fie mutat din Sudriaș, o astfel de decizie putând fi luată numai după publicarea în Monitorul Oficial a legii prin care se schimbă reședința Comunei Traian Vuia.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. surducan

    20 octombrie 2016 at 17:05

    Bineinteles ca se impune mutarea sediului din mai multe motive evidente si de bun simt, dar de ce sa nu lasam vechea mostenire comunista sa ne urmareasca ! Principalul motiv ar fi insusi titlul comunei care este identic cu satul propus, chiar si vechea denumire „Bujoru” este identica tot cu satul propus, dar de ce sa studieze domnul tehnocrat Wikipedia ? Alt motiv este ca aici s-a construit un muzeu , spre cinstea celor care s-au ocupat de acest lucru. Alte motive ar fi ca satul Traian Vuia se afla in centrul comunei astfel ca toti locuitorii comunei sa aibe acelasi drum de parcurs, satul traian Vuia se afla la un drum national si posibil sa fie si alte motive.Este imbucurator faptul ca cineva a avut aceasta initiativa de bun simt si logica dar trist ca nu a fost aprobata !

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: