Pandemia afectează profitul BMW pe 2020, în ciuda revenirii liderului Chinei

0

Producătorul german de automobile BMW a declarat joi că profitul său operațional pentru 2020 a scăzut din cauza pandemiei COVID-19, dar a spus că a revenit pe un curs profitabil după o revenire a vânzărilor din a doua jumătate, în special în China.

„Performanța noastră din a doua jumătate a anului a demonstrat cât de puternic este BMW Group … am depășit în curând impactul săptămânilor de închidere a uzinelor și blocaje la nivel național”, a declarat directorul executiv Oliver Zipse într-un comunicat. „Începem anul 2021 revitalizați și cu un vânt favorabil.”

Închiderea uzinelor în prima jumătate a anului 2020 pentru a încetini răspândirea noului coronavirus i-a determinat pe mulți din industrie să se aștepte la un an dezastruos, dar revenirea pieței stimulată de China a ajutat industria să-și revină mai repede decât se aștepta.
Vânzările BMW în China au crescut cu 7,4% în 2020 față de 2019, compensând în mare parte scăderile din alte regiuni.

Consumatorii chinezi au ajutat, de asemenea, să propulseze rivalul BMW Daimler AG către un profit înainte de impozitare pe tot anul.

BMW a spus că, cu excepția celui de-al doilea trimestru, a rămas profitabil pe tot parcursul anului 2020.

Producătorul auto premium a înregistrat un profit înainte de impozitare pentru anul 2020 de 5,2 miliarde de euro (6,22 miliarde de dolari), în scădere cu aproape 27% față de 7,2 miliarde de euro din anul precedent. BMW a încheiat anul cu un flux de numerar gratuit de 3,4 miliarde de euro, mai mare decât în ​​2019, în ciuda blocărilor pe scară largă.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și