Pașii pe care trebuie să îi urmezi în fiecare dimineață pentru o piele sănătoasă și tânără

0

Când ne gândim la îngrijirea pielii noastre, cu toate ne-am dori o piele mult mai tânără și mai luminoasă. Citește în continuare care sunt modalitățile prin care te poți bucura de un ten hidratat și sănătos.

Cu toate ne dorim să avem un tânăr cât mai sănătos și mai hidratat, însă, în majoritatea cazurilor aven tendința de a aplica cât mai multe produse crezând că așa ne vom rezolva complexele și anumite imperfecțiuni ale pielii. Cu toate acestea, adevărul este că secretul constă în câțiva pași simpli și eficienți pe care ar trebui să îi urmezi în fiecare dimineață.

Nu putem stopa procesul de îmbătrânire a pielii, dar îi putem acorda atenția de care are nevoie, prin intermediul câtorva trucuri simple. Chit că ești pasionată de skincare sau nu, trebuie să ții cont de faptul că pielea noastră este foarte afectată de factorii din exterior, printre care numărăm și poluarea, praful dar și alimentația neechilibrată sau stresul.

Iată care sunt sfaturile date de dermatologi și ce anume ar trebui să faci pentru a avea o piele mult mai tânără și sănătoasă:

1. Utilizează în fiecare zi cremă cu factor de protecție

Nu mai este un secret faptul că fiecare dintre noi trebuie să utilizeze în fiecare zi o cremă cu factor de protecție solară. Este foarte important să o utilizezi deoarece prin acest mod poți micșora imperfecțiunile pielii, dar și să stopezi procesul de îmbătrânire. Dermatologii sugerează utilizarea unei creme cu factor de protecție 50 atât de ten, cât și pe restul pielii.

2. Păstrează-te hidratată

Hidratarea reprezintă un alt pas extrem de important de care trebuie să ții cont dacă îți dorești să îi acorzi pielii tale mai multă grijă. Cu toate că nu îți dai seama, un truc atât de banal te poate ajuta să previi îmbătrânirea prematură și apariția ridurilor sau a liniilor fine. În cazul în care nu ești obișnuită să bei apă atât de des, ai putea să adaugi un fruct pentru mai mult gust.

3. Include retinolul în rutina ta de îngrijire

Retinolul este un derivat al vitaminei A și reprezintă unul dintre ingredientele care are beneficii foarte mari asupra pielii tale. Chiar dacă ai auzit sau nu până acum de beneficiile acestui ingredient, ei bine află că retinolul poate ajuta la reducerea liniilor fine și a ridurilor, însă și stimulează producția de colagen. Dermatologii sfătuiesc să utilizezi pentru început retinolul doar o dată pe săptămână, iar mai apoi de mai multe ori.

4. Ai grijă să îți cureți și hidratezi pielea în mod potrivit

Demachierea reprezintă unul dintre pașii esențiali care te ajută să ai o piele cât mai sănătoasă. De aceea, ar trebui să utilizezi produse de curățare și o cremă hidratantă potrivită tipului tău de ten. În plus, este indicat să îți formezi o rutină de care să ții cont cu strictețe, astfel încât pielea ta să fie mereu hidratată, sănătoasă și să fie luminoasă.

Sursa: elle.ro

Sursa foto: pixabay.com

Sursa – Glow Magazin.

Citește și