Autoliv Lugoj

Educație

Pasionații de robotică, demonstrație pentru copii în Parcul “George Enescu”

Pasionații de robotică, demonstrație pentru copii în Parcul “George Enescu”

Business Strategist

Astăzi, între orele 10 și 12, în Parcul „George Enescu” din Lugoj s-a desfășurat o nouă sesiune CoderDojo. Această ediție a fost dedicată Zilei Copilului și au participat la aceasta și doi elevi de liceu, fiecare cu invenția proprie în domeniul pe care proiectul CoderDojo îl abordează. De asemenea, cei prezenți au avut parte și de un moment artistic, realizat de cei de la „Street Dance Lugoj”.

„Acțiunea a început din dorința de a face ceva diferit și pentru Ziua Copilului. Așa că am spus să ieșim puțin din tiparele obișnuite, să nu mai mergem la Universitatea Europeană “Drăgan” să programăm, am dorit să venim în Parcul „George Enescu”, să încercăm ceva diferit și am decis să le arătăm copiilor ce ar putea face dacă aleg să urmeze cursurile noastre și ce ar putea să facă pe viitor legat de programare. De aceea, am rugat doi inventatori din Lugoj să vină și să ne prezinte invențiile lor și le mulțumim foarte mult că au venit. Le mulțumim și celor de la „Street Dance Lugoj” că au răspuns afirmativ invitației noastre”, a declarat pentru Cetățeanul Daniel Sabău, mentor la CoderDojo Lugoj.

Andrei Ţenescu de la Colegiul Naţional “Iulia Hasdeu” a prezentat Own Radio iar Robert Ihnatişin, de la Colegiul National “Coriolan Brediceanu”, cu invenția sa, Control prin Bluetooth.

„Ideea este un radio foarte accesibil publicului, ieftin şi uşor de folosit. Muzica de pe un radio conectat la internet se sincronizează cu propriul play-list, biblioteca audio a utilizatorului, de pe Dropbox, Google Drive sau altele compatibile”, a povestit Andrei Țenescu.

“Este o maşină de jucărie pe care am demontat-o şi i-am instalat un minicomputer „Arduino Uno”, precum şi o conexiune pentru Bluetooth. Maşinuţa este controlată prin telefonul mobil, cu un program modificat de mine. Am dotat-o şi cu un senzor de distanţă. Astfel, dacă trimit comanda de pe mobil, maşinuţa va merge singură, alegând un traseu fără obstacole. Iar dacă întâlneşte unul, ea se va întoarce”, a explicat Robert Ihnatișin.

Pentru desfășurarea acestui eveniment, organizatorii CoderDojo s-au bucurat de sprijinul Primăriei Municipiului Lugoj și al firmei Ice Net. Inițiată în iulie 2011, în Irlanda, de către James Whelton, un licean pasionat de programare, și Bill Liao, un antreprenor, filantrop și investitor vizionar, mișcarea CoderDojo creează spații și contexte în care tinerii învăță gratuit programare într-un mod informal și deschis. La CoderDojo sunt urmărite dezvoltarea creativității tehnice, deprinderea de abilități de lucru în echipă, creșterea dorinței de auto-perfecționare, asumarea și practicarea mentoratului și voluntariatului.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Educație

Mai multe în Educație

Colegiul “Brediceanu” are încă un elev care va reprezenta Timişul la olimpiada naţională. Sergiu Novac, cel mai bun la matematică!

Daniel Groza21 martie 2017

Elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj, bolnavă de TBC! Conducerea şcolii a trimis restul clasei la analize

Gabriel Iosa20 martie 2017

O elevă din Lugoj e cea mai bună din judeţ la Logică. Va reprezenta Timişul la olimpiada naţională

Cetateanul14 martie 2017

Nu s-a putut abţine! Elev din Făget, prins cu telefonul la simularea de luni

Gabriel Iosa13 martie 2017

Elevii din Lugoj se pregătesc de simulări! Vezi aici calendarul probelor la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Gabriel Iosa10 martie 2017

Doi elevi de la “Brediceanu” reprezintă Timişul la Olimpiada naţională de chimie. Ce premii au mai obţinut elevii colegiului

Daniel Groza7 martie 2017

[FOTO] Revoltă a părinţilor la o şcoală din Lugoj! Plângerea a ajuns pe masa primarului şi poliţiei

Gabriel Iosa3 martie 2017

Donaţie de monitoare la şcolile din Lugoj, din partea Clubului Rotary

Gabriel Iosa2 martie 2017

VIDEO – Anchetă la centrul de plasament din Lugoj după acuzaţii grave lansate de copii: „Ne bat şi ne iau din bunuri“

Daniel Groza21 februarie 2017

[FOTO] Elevii de la Brediceanu participă la campania „Zilele Bandanei” care susţine lupta împotriva cancerului la copii

Gabriel Iosa14 februarie 2017

Modificări de regulament şcolar după bătaia de al Liceul „Aurel Vlaicu” de la Lugoj

Daniel Dancea2 februarie 2017

Elevii din patru clase, pedepsiţi pentru bătaia filmată de la “Vlaicu”. Doi vor repeta anul şcolar

Daniel Groza31 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: