Educație

Pasionații de robotică, demonstrație pentru copii în Parcul “George Enescu”

Pasionații de robotică, demonstrație pentru copii în Parcul “George Enescu”

Autoliv

Astăzi, între orele 10 și 12, în Parcul „George Enescu” din Lugoj s-a desfășurat o nouă sesiune CoderDojo. Această ediție a fost dedicată Zilei Copilului și au participat la aceasta și doi elevi de liceu, fiecare cu invenția proprie în domeniul pe care proiectul CoderDojo îl abordează. De asemenea, cei prezenți au avut parte și de un moment artistic, realizat de cei de la „Street Dance Lugoj”.

„Acțiunea a început din dorința de a face ceva diferit și pentru Ziua Copilului. Așa că am spus să ieșim puțin din tiparele obișnuite, să nu mai mergem la Universitatea Europeană “Drăgan” să programăm, am dorit să venim în Parcul „George Enescu”, să încercăm ceva diferit și am decis să le arătăm copiilor ce ar putea face dacă aleg să urmeze cursurile noastre și ce ar putea să facă pe viitor legat de programare. De aceea, am rugat doi inventatori din Lugoj să vină și să ne prezinte invențiile lor și le mulțumim foarte mult că au venit. Le mulțumim și celor de la „Street Dance Lugoj” că au răspuns afirmativ invitației noastre”, a declarat pentru Cetățeanul Daniel Sabău, mentor la CoderDojo Lugoj.

Andrei Ţenescu de la Colegiul Naţional “Iulia Hasdeu” a prezentat Own Radio iar Robert Ihnatişin, de la Colegiul National “Coriolan Brediceanu”, cu invenția sa, Control prin Bluetooth.

„Ideea este un radio foarte accesibil publicului, ieftin şi uşor de folosit. Muzica de pe un radio conectat la internet se sincronizează cu propriul play-list, biblioteca audio a utilizatorului, de pe Dropbox, Google Drive sau altele compatibile”, a povestit Andrei Țenescu.

“Este o maşină de jucărie pe care am demontat-o şi i-am instalat un minicomputer „Arduino Uno”, precum şi o conexiune pentru Bluetooth. Maşinuţa este controlată prin telefonul mobil, cu un program modificat de mine. Am dotat-o şi cu un senzor de distanţă. Astfel, dacă trimit comanda de pe mobil, maşinuţa va merge singură, alegând un traseu fără obstacole. Iar dacă întâlneşte unul, ea se va întoarce”, a explicat Robert Ihnatișin.

Pentru desfășurarea acestui eveniment, organizatorii CoderDojo s-au bucurat de sprijinul Primăriei Municipiului Lugoj și al firmei Ice Net. Inițiată în iulie 2011, în Irlanda, de către James Whelton, un licean pasionat de programare, și Bill Liao, un antreprenor, filantrop și investitor vizionar, mișcarea CoderDojo creează spații și contexte în care tinerii învăță gratuit programare într-un mod informal și deschis. La CoderDojo sunt urmărite dezvoltarea creativității tehnice, deprinderea de abilități de lucru în echipă, creșterea dorinței de auto-perfecționare, asumarea și practicarea mentoratului și voluntariatului.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Educație

Mai multe în Educație

12 premii pentru elevii de la Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj, la un concurs internaţional

Cetateanul23 mai 2017

Elevii de la Brediceanu, încă două medalii naţionale de bronz la olimpiadă. O elevă, admisă direct la Facultatea de calculatoare

Cetateanul22 mai 2017

Copiii unei şcoli din Lugoj au fost vizitaţi de pompieri. Maşina şi echipamentele au fost marile atracţii

Cetateanul17 mai 2017

Elevii de la Colegiul “Coriolan Brediceanu”, premiaţi la mai multe concursuri judeţene

Cetateanul16 mai 2017

Patru elevi de la Şcoala „Filaret Barbu” din Lugoj, premiaţi la un concurs internaţional

Cetateanul15 mai 2017

Ziua Europei a fost sărbătorită la Balinţ

Cetateanul9 mai 2017

Proiect european la Centrul pentru Educaţie Incluzivă, în parteneriat cu instituţii din Turcia, Marea Britanie, Slovacia, Croația și Polonia

Cetateanul9 mai 2017

O elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj este cea mai bună din ţară la limba germană

Cetateanul2 mai 2017

Locul al doilea, pe ţară, pentru un elev de la Şcoala Gimnazială Nr. 2

Cetateanul2 mai 2017

Sergiu Novac, de la Colegiul “Brediceanu”, a obţinut primul loc, pe ţară, la olimpiada de matematică

Daniel Groza24 aprilie 2017

Un deputat timişean îşi donează indemnizaţia pentru cinci burse şcolare. Unul dintre elevi e de lângă Lugoj

Daniel Groza14 aprilie 2017

Patru eleve de la Brediceanu reprezintă Timişul la faza naţională a olimpiadelor de Limba engleză şi germană

Gabriel Iosa28 martie 2017
%d blogeri au apreciat: