Educație

Pasionații de robotică, demonstrație pentru copii în Parcul “George Enescu”

Pasionații de robotică, demonstrație pentru copii în Parcul “George Enescu”

Cetateanul Lugoj

Astăzi, între orele 10 și 12, în Parcul „George Enescu” din Lugoj s-a desfășurat o nouă sesiune CoderDojo. Această ediție a fost dedicată Zilei Copilului și au participat la aceasta și doi elevi de liceu, fiecare cu invenția proprie în domeniul pe care proiectul CoderDojo îl abordează. De asemenea, cei prezenți au avut parte și de un moment artistic, realizat de cei de la „Street Dance Lugoj”.

„Acțiunea a început din dorința de a face ceva diferit și pentru Ziua Copilului. Așa că am spus să ieșim puțin din tiparele obișnuite, să nu mai mergem la Universitatea Europeană “Drăgan” să programăm, am dorit să venim în Parcul „George Enescu”, să încercăm ceva diferit și am decis să le arătăm copiilor ce ar putea face dacă aleg să urmeze cursurile noastre și ce ar putea să facă pe viitor legat de programare. De aceea, am rugat doi inventatori din Lugoj să vină și să ne prezinte invențiile lor și le mulțumim foarte mult că au venit. Le mulțumim și celor de la „Street Dance Lugoj” că au răspuns afirmativ invitației noastre”, a declarat pentru Cetățeanul Daniel Sabău, mentor la CoderDojo Lugoj.

Andrei Ţenescu de la Colegiul Naţional “Iulia Hasdeu” a prezentat Own Radio iar Robert Ihnatişin, de la Colegiul National “Coriolan Brediceanu”, cu invenția sa, Control prin Bluetooth.

„Ideea este un radio foarte accesibil publicului, ieftin şi uşor de folosit. Muzica de pe un radio conectat la internet se sincronizează cu propriul play-list, biblioteca audio a utilizatorului, de pe Dropbox, Google Drive sau altele compatibile”, a povestit Andrei Țenescu.

“Este o maşină de jucărie pe care am demontat-o şi i-am instalat un minicomputer „Arduino Uno”, precum şi o conexiune pentru Bluetooth. Maşinuţa este controlată prin telefonul mobil, cu un program modificat de mine. Am dotat-o şi cu un senzor de distanţă. Astfel, dacă trimit comanda de pe mobil, maşinuţa va merge singură, alegând un traseu fără obstacole. Iar dacă întâlneşte unul, ea se va întoarce”, a explicat Robert Ihnatișin.

Pentru desfășurarea acestui eveniment, organizatorii CoderDojo s-au bucurat de sprijinul Primăriei Municipiului Lugoj și al firmei Ice Net. Inițiată în iulie 2011, în Irlanda, de către James Whelton, un licean pasionat de programare, și Bill Liao, un antreprenor, filantrop și investitor vizionar, mișcarea CoderDojo creează spații și contexte în care tinerii învăță gratuit programare într-un mod informal și deschis. La CoderDojo sunt urmărite dezvoltarea creativității tehnice, deprinderea de abilități de lucru în echipă, creșterea dorinței de auto-perfecționare, asumarea și practicarea mentoratului și voluntariatului.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Educație

Mai multe în Educație

Toate şcolile din Lugoj şi din judeţul Timiş, închise luni şi marţi! De ce au luat autorităţile decizia de a lăsa elevii acasă

Gabriel Iosa8 ianuarie 2017

Lecții interactive pe Skype cu elevi din Cehia, la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”

Iasmina Olariu15 decembrie 2016

Mai multe școli din Lugoj vor rămâne fără conducere. Ce soluție a găsit Inspectoratul Școlar Timiș

Iasmina Olariu14 decembrie 2016

Șezătoarea prichindeilor, cu copiii mai multor grădinițe din zona Lugojului

Iasmina Olariu9 decembrie 2016

Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” din Lugoj, într-un program al Comisiei Europene

Iasmina Olariu7 decembrie 2016

Moș Nicolae a venit mai devreme pentru peste 70 de elevi din Lugoj

Iasmina Olariu5 decembrie 2016

Ruby, la Balul Bobocilor de la Universitatea Europeană Drăgan

Iasmina Olariu29 noiembrie 2016

Peste 70 de burse municipale de la Primăria Lugoj pentru elevii merituoși

Iasmina Olariu28 noiembrie 2016

Concurs directori și directori adjuncți – peste 20 de candidați au contestat notele în Timiș

Iasmina Olariu25 noiembrie 2016

Olimpicii Lugojului şi îndrumătorii acestora vor fi premiaţi de Primăria Lugoj

Iasmina Olariu24 noiembrie 2016

Zeci de educatoare din estul județului au venit la Lugoj pentru a-și îmbunătății modul de a lucra cu copiii

Iasmina Olariu23 noiembrie 2016

Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget, premiat de Enel România cu o excursie la Roma și suma de 6.000 de lei

Iasmina Olariu22 noiembrie 2016
%d blogeri au apreciat: