Autoliv Lugoj

Actualitate

Patronul magazinului care a emis celebrul bon fiscal pentru un bacșiș de 10 bani la mezeluri: „Mi-e rușine. O să se ajungă la chestii urâte”

Patronul magazinului care a emis celebrul bon fiscal pentru un bacșiș de 10 bani la mezeluri: „Mi-e rușine. O să se ajungă la chestii urâte”

Business Strategist

O poză cu un bon fiscal pentru un bacșiș de 10 bani emis de un magazin de mezeluri Agil din Timișoara face furori pe internet. Imaginea postată pe Facebook de un timișorean a devenit virală. Patronul magazinului care a emis bonul susține că banii ar fi trebuit să le revină vânzătoarelor, dar nu are norme în baza cărora să facă acest lucru și trebuie să ia banii în firmă, situație de care îi este rușine.

Un timișorean a postat pe pagina sa de Facebook o poză cu un bon de 10 bani emis de un magazin Agil din Piața Doina din Timișoara. Timișoreanul s-a arătat uimit de bonul pentru bacșișul lăsat rest vânzătoarei.

„Am cumpărat astăzi ceva mezeluri pentru copii, de la unul din magazinele Agil. Am lăsat pe tejghea 10 BANI… Nu mică mi-a fost uimirea când mi s-a întins acest bon fiscal. La început am crezut că este o glumă. Până am văzut scris desupra sumei descirerea: ‹‹BACŞIŞ››…Dragi români, am un bon pentru un ‹‹bacşiş›› de 10 BANI…. Aberaţia functionează”, a scris timișoreanul pe Facebook.

bonul fiscal de 10 baniMagazinul care a emis bonul fiscal aparține companiei Agil, unul din cei mai mari producători de mezeluri din Timiș, care deține un lanț de 20 de magazine de comercializare a cărnii numai în Timișoara. Patronul Agil, Gabriel Bordea susține că a aflat cu bucurie vestea că magazinul său s-a conformat noilor cerințe și chiar vrea să o felicite pe directoarea economică a societății pentru că a reușit să impună noile reglementări.

Totuși, patronul Agil susține că tot ce se întâmplă cu impozitarea bacșișului este o mare prostie.

„Este un mare tărăboi cu toată povestea asta. Este destul de complicat să te pui la punct. Eu chiar am câțiva prieteni. Sunt foarte derutați, nervoși. La noi funcționează, dar este o mare prostie pentru că eu dacă mă duc la o cafenea și îmi place cum sunt servit las bacșiș un leu”, a spus Iosif Alexandru Bordea.

Producătorul de mezeluri a mai spus că cei 10-20 de bani pe care clienții îi lasă la magazinele de carne ar trebui să le revină vânzătoarelor, dar nu are posibilitatea să facă acest lucru, fiindu-i rușine că trebuie să ia acei bani în firmă.

„Primesc banii, sunt gestionați prin regulamentul pe care l-au făcut, dar nu am norme să-i las vânzătoarei. Eu nu am nevoie de bacșiș, dar nu avem norme ca să îi las vânzătoarei și trebuie să mă înregistrez cu el în firmă ca venit. Mie nu îmi convine și mi-e rușine să fac lucrul ăsta. Mi-e rușine de oameni, de fetele care se îmbracă frumos dimineața și îi servesc pe clienți”, a declarat Iosif Alexandru Bordea.

Acesta a mai spus că pe bon apare și TVA pentru că în cazul în care bacșișul rămâne la firmă, iar societatea este plătitoare de TVA, bacșișul este purtător de TVA.

Managerul Agil a mai spus că acțiunile ANAF-ului de combatere a evaziunii fiscale sunt binevenite, „dar nu trebuia să se ajungă aici”.

„Ce se face acum cu fiscalitatea sunt pentru. Noi suntem o firmă care lucrăm legal și e normal ca toată lumea să lucreze corect. Controalele ANAF-ului sunt binevenite. Se simte. Trebuie să se termine cu hoția, dar nu să ajungem la 15-20 de lei pe care îi primește o vânzătoare într-o zi pentru că își face treaba. O să se ajungă la chestii urâte. O să plece oameni din comerț, frizeri de la frizerie. Și așa stăm prost cu personalul pentru că cine vrea să realizeze ceva se duce și lucrează în agricultură în Germania sau în Spania pentru că România e Românie. Nu suntem de vină că ne-am născut în România”, a mai declarat Iosif Alexandru Bordea.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

EXCLUSIV Notele deputatului „mitralieră” de la Facultatea de Medicină

Daniel Dancea28 martie 2017

Un elev din Lugoj, premiu naţional la concursul de Public Speaking

Gabriel Iosa28 martie 2017

Filme pe toate gustuile la Cinema Bela Lugosi, în weekend şi joia viitoare

Gabriel Iosa27 martie 2017

Un polițist din Lugoj care a lovit în mafia contrabandiștilor de țigări, în toptul celor mai buni polițiști din România

Gabriel Iosa27 martie 2017

INEDIT! La Lugoj poţi mânca Choco Kebab, un desert cu de toate după care îţi lasă gura apă

Gabriel Iosa27 martie 2017

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017

“Kong: Insula Craniilor”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa20 martie 2017

Un primar de lângă Lugoj îşi pierde funcţia. A fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Daniel Groza20 martie 2017
%d blogeri au apreciat: