Actualitate

Patronul magazinului care a emis celebrul bon fiscal pentru un bacșiș de 10 bani la mezeluri: „Mi-e rușine. O să se ajungă la chestii urâte”

Patronul magazinului care a emis celebrul bon fiscal pentru un bacșiș de 10 bani la mezeluri: „Mi-e rușine. O să se ajungă la chestii urâte”

Autoliv

O poză cu un bon fiscal pentru un bacșiș de 10 bani emis de un magazin de mezeluri Agil din Timișoara face furori pe internet. Imaginea postată pe Facebook de un timișorean a devenit virală. Patronul magazinului care a emis bonul susține că banii ar fi trebuit să le revină vânzătoarelor, dar nu are norme în baza cărora să facă acest lucru și trebuie să ia banii în firmă, situație de care îi este rușine.

Un timișorean a postat pe pagina sa de Facebook o poză cu un bon de 10 bani emis de un magazin Agil din Piața Doina din Timișoara. Timișoreanul s-a arătat uimit de bonul pentru bacșișul lăsat rest vânzătoarei.

„Am cumpărat astăzi ceva mezeluri pentru copii, de la unul din magazinele Agil. Am lăsat pe tejghea 10 BANI… Nu mică mi-a fost uimirea când mi s-a întins acest bon fiscal. La început am crezut că este o glumă. Până am văzut scris desupra sumei descirerea: ‹‹BACŞIŞ››…Dragi români, am un bon pentru un ‹‹bacşiş›› de 10 BANI…. Aberaţia functionează”, a scris timișoreanul pe Facebook.

bonul fiscal de 10 baniMagazinul care a emis bonul fiscal aparține companiei Agil, unul din cei mai mari producători de mezeluri din Timiș, care deține un lanț de 20 de magazine de comercializare a cărnii numai în Timișoara. Patronul Agil, Gabriel Bordea susține că a aflat cu bucurie vestea că magazinul său s-a conformat noilor cerințe și chiar vrea să o felicite pe directoarea economică a societății pentru că a reușit să impună noile reglementări.

Totuși, patronul Agil susține că tot ce se întâmplă cu impozitarea bacșișului este o mare prostie.

„Este un mare tărăboi cu toată povestea asta. Este destul de complicat să te pui la punct. Eu chiar am câțiva prieteni. Sunt foarte derutați, nervoși. La noi funcționează, dar este o mare prostie pentru că eu dacă mă duc la o cafenea și îmi place cum sunt servit las bacșiș un leu”, a spus Iosif Alexandru Bordea.

Producătorul de mezeluri a mai spus că cei 10-20 de bani pe care clienții îi lasă la magazinele de carne ar trebui să le revină vânzătoarelor, dar nu are posibilitatea să facă acest lucru, fiindu-i rușine că trebuie să ia acei bani în firmă.

„Primesc banii, sunt gestionați prin regulamentul pe care l-au făcut, dar nu am norme să-i las vânzătoarei. Eu nu am nevoie de bacșiș, dar nu avem norme ca să îi las vânzătoarei și trebuie să mă înregistrez cu el în firmă ca venit. Mie nu îmi convine și mi-e rușine să fac lucrul ăsta. Mi-e rușine de oameni, de fetele care se îmbracă frumos dimineața și îi servesc pe clienți”, a declarat Iosif Alexandru Bordea.

Acesta a mai spus că pe bon apare și TVA pentru că în cazul în care bacșișul rămâne la firmă, iar societatea este plătitoare de TVA, bacșișul este purtător de TVA.

Managerul Agil a mai spus că acțiunile ANAF-ului de combatere a evaziunii fiscale sunt binevenite, „dar nu trebuia să se ajungă aici”.

„Ce se face acum cu fiscalitatea sunt pentru. Noi suntem o firmă care lucrăm legal și e normal ca toată lumea să lucreze corect. Controalele ANAF-ului sunt binevenite. Se simte. Trebuie să se termine cu hoția, dar nu să ajungem la 15-20 de lei pe care îi primește o vânzătoare într-o zi pentru că își face treaba. O să se ajungă la chestii urâte. O să plece oameni din comerț, frizeri de la frizerie. Și așa stăm prost cu personalul pentru că cine vrea să realizeze ceva se duce și lucrează în agricultură în Germania sau în Spania pentru că România e Românie. Nu suntem de vină că ne-am născut în România”, a mai declarat Iosif Alexandru Bordea.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017

Judecătoria Lugoj a autorizat 121 de interceptări telefonice, în ultimii cinci ani. În Timiş au fost aproape 3.000

Cetateanul17 mai 2017
%d blogeri au apreciat: