Actualitate

Patru hectare de hale de la Lugomet vor fi demolate. Bojin vinde teren și la Rieker

Patru hectare de hale de la Lugomet vor fi demolate. Bojin vinde teren și la Rieker

Autoliv

Tranzacția pe care o pun la cale Titu Bojin și patronii lanțului de magazine Dedeman presupune demolarea unei mari părți a fostei fabrici IURT. Informația a fost confirmată de Titu Bojin, care se află în Spania în prezent.

”Deocamdată nu am perfectat documentele, însă dacă vom realiza tranzacția va fi nevoie să se dărâme circa 4 hectare din terenul nostru de 25 de hectare”.

Clădirile ce vor fi puse la pământ sunt cele dintre Rieker și Silcom, partea de la stradă. Acolo, frații Pavăl doresc să construiască un magazin Dedeman, una din cele mai importante companii de bricolaj din Europa Centrală și de Est.

Conform unor surse apropiate înțelegerii, ar urma ca reprezentanții Dedeman să se ocupe de demolare printr-o firmă din Iași, urmând ca tot ei să și valorifice materialele rămase în urma dărâmăturilor. De asemenea, Bojin confirmă și zvonurile conform cărora o altă parte a halelor de la fostul IURT ar fi vândute către firma Rieker. Acesta ar putea fi și un semn că Lugomet își cam face bagajele, mai ales că angajații spun că nu sunt plătiți la zi și că li s-a transmis că în curând, când se încheie și ultimele comenzi, se va închide și ultima hală în care se mai produce.

”Cu Riecker nu am semnat, suntem în discuții pentru un teren, dar nu am semnat nimic. Rămân și halele în care se lucrează la ora actuală… nu, nu … deocamdată nu se închide nimic”.

ISTORIA

Conform Cartei de onoare a fabricii, Întreprinderea de Utilaje de Ridicat și Transportat (I.U.R.T.) s-a înființat în urma aprobării lucrărilor de investiții, prin HOTĂRÂREA CONSILIULUI DE MINIȘTRI Nr. 1351/30 DECEMBRIE 1975. Se întinde pe o suprafață de 28,6 ha. Lucrările au început în martie 1977 pe un teren inundabil fapt ce a condus la necesitatea ridicării solului cu 4 m. În 6 decembrie 1978 părăsesc poarta întreprinderii primele produse cu marca I.U.R.T, macarale pivotante din gama de la 1 la 5 to forță. Anul 1980 aduce cu sine stabilirea profilului de fabricație pentru sectorul rece: P.R.E. monogrinda și bigrinda în gama de la 1— 20 to forts, automacarale hidraulice, macarale pivotante cu braț rotitor, trolii electrice reversibile, piese de schimb.

În 2 iunie 1983 unitatea primește vizita conducerii superioare de partid și stat. După aterizarea elicopterului prezidențial la Liceul Agricol, coloana oficială avându-1 în frunte pe Nicolae Ceaușescu sosește la I.U.R.T. 1983 este anul în care întreprinderea începe să livreze la export. Primele 19 piese sunt livrate în R.D.G, apoi pleacă produse în U.R.S.S, Pakistan, Egipt, Siria, Irak etc.

”În 1989, lucrau aici un număr de aproximativ 2.600 salariaţi. La evenimentele din Decembrie 1989 angajații din I.U.R.T Lugoj participă activ și efectiv la manifestații avându-i în frunte pe vopsitorul — pictor Kovacs Iosif și lăcătușul Paul Sandu”, se mai arată în documentul fabricii.

Anul 2002 aduce cu sine și măsura fermă luată de A.P.A.P.S de privatizare a Lugomet-ului, noul nume dat fabricii după Revoluție. În primul rând sunt întocmite și apoi reactualizate datele societății, după mai multe runde de negocieri între organele statului și participanții la licitația de privatizare: Dunav International, Bega-Grup și persoana Bojin Titu, câștigă licitația cel din urmă și devine acționar majoritar la data de 13.07.2002, realizându-se pentru prima dată semnarea documentelor în afara Bucureștiului prin participarea președintelui A.P.A.P.S. Ovidiu Mușetescu.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. boro

  9 octombrie 2015 at 0:11

  Bojin a distrus IURT-ul. Mare păcat…

 2. Indy

  9 octombrie 2015 at 9:49

  Gunoiul care a pus pe butuci IURT-ul. Sper sa-l vad in curand la racoare si cu averea comfiscata !

 3. dumitru

  9 octombrie 2015 at 11:34

  BRAVII NOSTRI CONDUCATORI VINDETI SI DISTRUGETI CE S-A CONSTRUIT DIN BANII POPORULUI

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017

Judecătoria Lugoj a autorizat 121 de interceptări telefonice, în ultimii cinci ani. În Timiş au fost aproape 3.000

Cetateanul17 mai 2017
%d blogeri au apreciat: