Actualitate

Patru lugojeni au trăit pe viu încercarea de lovitură de stat din Turcia: „Nu mi-a venit să cred ce se întâmplă”

Patru lugojeni au trăit pe viu încercarea de lovitură de stat din Turcia: „Nu mi-a venit să cred ce se întâmplă”

Autoliv

Aflaţi în vacanţă în Turcia, în staţiunea Antalya de pe coasta de sud a ţării, patru lugojeni au trăit îndeaproape evenimentele ce au izbucnit vineri seara într-una dintre ţările cu cel mai dezvoltat peisaj turistic din lume. Lugojenii, care au urmărit totul la televizor, din resortul în care sunt cazaţi la 7 kilometri de Antalya, spun că vestea că armata a ieşit pe străzi i-a luat prin surprindere pe turişti, fiind primită cu un oarecare şoc de angajaţii turci ai hotelului.

„Aici nu s-a simţit cum că ar fi ceva, totul era normal, turcii au fost puțin speriați azi-noapte, s-au strâns toți să se uite la televizor. În afara hotelului nu am ieșit încă. Duminică avem zborul înapoi, aflăm cu opt ore înainte ce se întâmplă, zborurile de astăzi au fost toate anulate. Lugojeni suntem doar 4, eu cu fratele meu şi părinţii, mai sunt români din Timişoara, Reşiţa, Oradea. Mie nu mi-a venit să cred, dar sperăm să se calmeze”, a povestit pentru Cetăţeanul Denis M., unul dintre lugojenii surprinşi de evenimente chiar pe teritoriul Turciei.

Vinei seara, în jurul orelor 22, presa internaţională titra cum că un grup din armata turcă a instaurat legea marţială, pe străzile din Ankara şi Istanbul ieşind militarii cu tancuri, avioane de luptă şi elicoptere de atac. Punctul culminant al evenimentelor a fost cel de la miezul nopţii, când televiziunea de stat, ocupată de grupul care a iniţiat presupusa lovitură de stat, a transmis faptul că operaţiunea a reuşit.

În cursul dimineţii însă, preşedintele turc Recep Erdogan a apărut la televizor, mai întâi cu ajutorul aplicaţiei FaceTime, după care în faţa camerelor, anunţând populaţia că încercarea armatei a eşuat şi că guvenrul are din nou controlul asupra ţării. Până la această oră, sute de zboruri dinspre şi înspre principalele aeroporturi din Turcia au fost anulate.

În urma incidentelor de stradă din Istanbul şi din capitala Ankara, cel puţin 90 de persoane au murit şi alte 1.000 au fost rănite şi sunt tratate în spitalele din oraşele mari ale Turciei. Pe 27 iulie, dansatori ai Ansamblului „Lugojana” urmau să meargă în Turcia pentru a participa la un festival de folclor. Până acum, conducerea ansamblului nu a anunţat dacă va anula sau nu călătoria, care era programată să aibă loc cu autocarul.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. S. Tibi

    17 iulie 2016 at 14:01

    Asa se intampla cand alegeti sa va „odihniti” alaturi de musulmani. Sper sa invatam toti ceva din asta.

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: